Staša napisal/-a:Hmm, Alešu se že lahko samo tako zahvališ, ampak vsem ostalim si pa D.O.L.Ž.N.A. natančnejšega opisa!
Glede na "grožnjo" Staše je tukaj daljše poročilo.
Ko mi je Marjan omenil to tekmo, se mi je zdela zelo mamljiva, pa vendar nedosegljiva, ker sem se že dalj časa borila z virusom in kašljem.

Kljub vsemu me je meni nič tebi nič prijavil

in ker sem se nekaj dni pred soboto počutila dobro, sem na Pašman tudi odšla.
Pot je opisal že Aleš, razlika je le v tem, da je on vozil, jaz pa spala.
Edini cilj mi je bil, da bi s progo solidno opravila in jo predvsem izpeljala do konca. Vzela sem jo kot daljši trening. Štartala sem mirno, vendar sem kmalu ugotovila, da mi gre in da se počutim OK.
Ko sem prišla do obale, sem bila hvaležna Erotu, da mi je svetoval naj vzamem trše športne copate. Ponekod so bile špice skal tako ostre, da sem imela občutek, da mi bo copate prerezalo. Kako izgledajo posledice padca na takem terenu, sem tudi doživela, saj je tekmovalec pred menoj letel na glavo.

Z nekim Davorjem sva ga obvezala, ter odšla dalje še z nekoliko več pazljivosti. Velik del obale sem poskakovala z njim in moram priznati, da je lažje, če je nekdo pred teboj.
Ko pa je on omagal, sem dobila drugo žrtev.
Nekaj težav sem imela na nekem delu obale, kjer se je bilo potrebno povzpeti čez manjšo steno in nato spustiti nazaj na obalo. Nikakor nisem našla poti za spust in zato porabila cca 15 minut.
Do cilja je bilo nato še nekaj vzpona in teka, prebijanja skozi težje prehodno "džunglo", kjer na srečo še ni bilo kač, pa zopet obala in končno ASFALT

ter cilj.
Kaj naj še rečem? Vse se mi je izšlo:
počutje, spočitost, pijača, vreme, zdravje, družba, nič poškodb, pravočasen prihod na cilj ... in na koncu še nepričakovana bronasta medalja.
Za mene je bil to prvi treking ter nova prijetna, a kar težka izkušnja. Da so na treking tekmi pomembne samo kontrolne točke (ne pa poti do njih), vem šele sedaj.
Vsega se opisati ne da, tudi iz slik se vsega ne vidi, tako da tako tekmo razumeš v celoti šele, ko jo doživiš.
Čestitke vsem sotrpinom in lep pozdrav,
Simona Trobec