prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 Damijan
Hojla, še en komentar:

na spodjnih linkih si lahko pogledate nekaj grafov, gre za neko nemško raziskavo, objavljeno v 2004 (ostalih podrobnosti ne vem)

1. kaj je bilo testirano -> test
2. lastnosti 1 in 2 (videz nogavic, širina patenta, višina nogavic, gubanje + kako nogavica sede na nogo (spredaj/zadaj), blazinjenje, moč, namestitev)
3. lastnosti 3 in 4 (prijaznost materiala do kože, kako se obnašajo, ko so vlažne, občutki v mrazu/vročini, udobnost nošenja, stika copat-podlaga + vzdržljivost, optična deformacija, trajnost)
4. lastnosti 5 (sprememba v obliki nogavice (po petih pranjih/po desetih pranjih), elastičnost)

Moj komentar: Thorlo in Rohner ne poznam, oz nisem preizkusil, za Falke pa lahko rečem le, da bi moji odgovori bili zelo podobni tej raziskavici.
Falke in Rohner prodajajo +/- v Avstriji, pri nas jih še sploh nisem videl. Priporočam! Cena podobna X-socksom (+/- 12 EUR).
Uporabniški avatar
 kacj
svizec napisal/-a:Drugače pa je, če imaš po čisto vsakem treningu take probleme. S tem si na dolgi rok uničuješ noge in tekaško kariero!

Jaz sem dolgo casa za tek uporabljal "sportne zokne" "pet za jurja". Pri vsakem teku nad 7 km sem dobil zulje. Dalj casa sem prelepljal obcutljiva mesta in do neke mere je kar pomagalo.
Nekega dne sem si rekel, da bom preizkusil prave tekaske nogavice (po nakljucju te iz naslova teme) in od takrat dalje nisem imel tezav z zulji (tok-tok). Verjetno ni treba poudarjat, da jih tecem samo se v njih 8)
Uporabniški avatar
 ts čopova 14
jah, s falke je tako, da so dobre nogavice, smo jih imeli v trgovini, ampak je vsak začel zavijat z očmi, ker so bile cene 3.990 pa tut več...zato smo se odločili, da jih nimamo več v prodaji, ker smo se jih komaj znebili...ja, imamo še par parov RU 4 ženskih nogavic št. 35-36 po 1990 sit pa falke sport ženskih nogavic pa 1490 sit...ugodno :)
Uporabniški avatar
 haupi
Zdravo,
nč ne rečem o X Socksih - po mojem mnenju najboljše nogavice kar sem jih kupu. Sam jih mam manj kot 2 leti pa so dala enih 30 pranj čez, pa je patent šel oz. so se raztegnale tam pri gležnju. Ja pa perem jih zmeri na max 30 - 40 stopinj.

Lp
Uporabniški avatar
 Athena89
hej, zanima me, če kdo ve, kje bi se dale dobit x-socks - ŽENSKI model? ker ponavad vedno ko gledam, imajo samo moške modele... in tako sem si zdej kuple ene moške in so mi super :)
torej, če je kdo zasledil ženske (št. 39-41) - naj mi to prosim pove :)
hvala
 Obivankenobi
Evo, še moj komentar glede štumfov X- SOCKS!
Jih imam že kar nekaj časa - 2 para (kupil po znižani ceni) :D
Jih pa perem na roke :lol: :lol: :lol:, ja prav ste prebral, ker imam samo dva para jih po vsakem treningu z milom na roke operem, tako, da jih lahko uporabljam vsak trening!
Pa še prodajalec mi je rekel, da bodo tako najdle zdržale in jaz se navodil držim! :oops: :lol: :oops: :lol:

:wink:

p.s.: od kar jih uporabljam ne poznam več žuljev na nogah, tako, da jih resnično priporočam vsem, ki imate s tem težave... :lol:
Uporabniški avatar
 raziskovalec
Tudi sam imam z x socks najboljše izkušnje.
Prvič so se tudi meni zdele drage, a so vredne vsakega tolarja.
Zdržale so že dve leti 2 pranja (strojno) tedensko 30 stopinj,
in še vedno služijo svojemu namenu - pošasi pa bodo za v pokoj.
 jagoda
Jaz sem kupil prve x za Adventure race in so me popolnoma prepričale. 26 urna tekma v mokrih copatih brez žuljev pove vse o kvaliteti.
imam pa občutljive noge, tako da so bili prej žulji stalen pojav
Zdaj ima 6 x nogavic ene za tek, 2 x pohodniške, turnosmučarske, kolesarske in za rolanje :lol:
Uporabniški avatar
 Athena89
a kdo kaj ve, če imajo še vedno tisto akcijo, da če kupiš 10 x-socks nogavic, dobiš majico? :?
Uporabniški avatar
 mil@n
Kolikor vem je to trajna akcija in se ni končala - če pač registriraš 10 serijskih številk hologramov dobiš majico v vrednosti 40 EUR - tako piše na uradni spletni strani izdelovalca.
Vendar pa obstaja težava pri pridobitvi te majice v Sloveniji. Prvič sem klical uvoznika pred pribljižno 5 meseci in takrat mi je zagotovil, da me bodo obvestili takoj ko dobijo majice od dobavitelja. Ker po mesecu dni ni bilo odgovora ( kar se mi je zdelo pravzaprav pričakovano, glede na to, da je vse skupaj samo nadležna malenkost ) sem jih ponovno poklical in razložili so mi, da majic še vedno ni in da nekateri na njih čakajo že pol leta.
Če torej še niste kupili 10 parov nogavic in je tekaška majica velik imperativ za nakup teh nogavic, vam predlagam, da se prej pozanimate kdaj bodo te majice prišle v Slovenijo.
Uporabniški avatar
 Athena89
aha, sem pogledla zdj na njihovi spletni strani, da to še vedno velja :)
sam a ti ne morjo majce poslat direktno iz italije, brez umesnih posrednikov? :?
Uporabniški avatar
 mil@n
Tega pa ne vem. Vem pa, da je potrebno predložiti tudi račune kupljenih nogavic ( morda da nebi prišlo do črne borze :D ) in vprašanje je kaj bi si italijani pomagali z temi računi ( ponavadi ne vedo niti to da obstaja še kaka druga valuta itd itd )
Poizkusiš pa seveda lahko, vendar se vseeno malo pripravi, da te bodo preusmerili na njihovega distributerja v Sloveniji ( ponavadi se zgodi natančno to ). Če pa kaj izveš, napiši, ti bom hvaležen. Mislim da bi tiste holograme še našel nekje pod posteljo.
Pa veliko uspeha :wink:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA