Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 zvone
Vanja!

K-24 je , po meni, najlepši gorski tek v Sloveniji.

Res je da ni organiziran v klasičnem pomenu, ampak je osnova na zaupanju in samooskrbi :

Član kluba postaneš če si s progo opravil v 24-tih urah.
Ni potrebno nobeno potrdilo ( žig s planinskih vrhov ali kaj podobnega ).

Dovolj je da res opraviš s progo v 24-tih urah in se vpišeš v knjigo.
Lahko jo delaš kadarkoli ( en pohodnik je s progo opravil tudi v zimskih pogojih !!!)

Sam sem progo ( v cca 20-tih urah ) že pretekel/prehodil že 6 krat
( rekorder ima že 10 pohodov)

Trasa: Črna-Peca-Olšava-Raduha-Travnik-Smrekovc-Uršlja gora-Črna!

Je dobro označena, toda po megleni noči pridejo skozi le izkušeni!

Imamo že cca čez 80 članov kluba med njimi tudi 3 dekleta ( ženske)!

Ni enostavno, toda da se!

Z dobrimi pripravami in "vodnikom" ti lahko uspe že prvič!

Jaz bom letos delal to progo spomladi in jeseni!

lep dan še naprej! Zvone
 marjan
Zvonko lepo pozdravljen

Ko sem Simoni (saj veš 12 ur Kališča, SAM...) povedal, kaj si objavil, je takoj rekla da te moram lepo pozdraviti. :D :D :D

Čestitke torej z moje in Simonine strani in še veliko podobnih podvigov.

Marjan
Uporabniški avatar
 zvone
Simona in Marjan!

Najprej vse najlepše v letu 2006!

Hvala za čestitke.

Čestitke tudi Simoni in seveda tebi, za lanske , res izjemne, dosežke!
Že "vidim" da jih boste letos "presegli".

Nekaj na to temo smo se že slišali, pravega časa( med tekom ) pa ni bilo. Mogoče je Forum priložnost ( ob nizkem utripu) da "trezno" naredimo načrte za letošnje leto.

Za Simono in tebe K-24 ( to je za vas mačji kašelj) in mogoče Monta Blanc ...

Če bo vse ok. se vidimo 1.aprila na Kališču!

Lep pozdrav obema! Zvone
zvone napisal/-a:Pozdravljeni!

Samo spomnil bi zainteresirane!

Kvota prijavljenih na krajši tek ( 84 km) je že izpolnjena, Kvota za daljši (158 km ) pa bo izpolnjena te dni.

Časa za prijavo je torej le še par dni.

Več informacij je na : http://www.ultratrailmb.com/accueil.php

Lep pozdrav iz MB! Zvone

Ti Zvone a ti hočeš da že letos pluča in srce ven damo :lol: :wink: .Mislim, da bo tole počakalo na naslednje leto in bo prava uvertura za SPARTATHLON :twisted: :twisted: .Malo gore, malo dole :wink: !
Ja ta dirka me žuli že cirka 3leta ko sem jo zavohal :lol: 8) poleg SPARTATHLONA in seveda SAM, ki pa je špica, to se ve.Razen dolžine to je pa druga fora.
Res ta špura ti da krila.In ti povem ko sem videl da si ti opravil s to dirko me je še bolj podžgalo da bi že letos šel samo sem dejal.Ma bo še naslednje leto čas.
Drugače pa tudi z moje strani čestitke za uspešno opravljeno tekaško turo.
Za to dejanje kapo dol!
ČAO!
Uporabniški avatar
 BoštjanG
Zvone, Tomaž, Ero, snežni tekač, Dule :wink: in pa vsa ostala ultramaratonska kompanija!

Naletel sem na sledečo preglavico...: Organiziranih ultramaratonskih prireditev pri nas je razumljivo malo. Vrh tega si željan vedno novih, vedno težjih preizkušenj. Tako se neogibno začneš ozirati za tovrstnimi prireditvami v tujini. Tu pa se rodi moj problem.
S treningi, čeprav me stanejo ogromno časa in mnogokdaj poberejo zadnjih moči, še nekako gre. Zmanjka pa denarcev, ki bi bili potrebni za prevoz, nastanitev, oskrbo, spremstvo, visoke štartnine,... In to čeravno ponižno izpolnjujem šefove ukaze, se dobrikam profesorjem na faksu ter poslušam radijske oddaje z nasveti samooklicanih finančnih strokovnjakov (ti se mi zdijo še hujša sodrga od vedeževalcev :wink: ) :lol:

Zatorej predlagam, vkolikor obstoji možnost, da bi v dogovoru oblikovali skupinico za odhod na kakšno od ultramaratonskih preizkušenj v tujini. Pridobili bi čisto vsi; stroški bi bili nižji, kakor če bi vsak krenil na pot v lastni režiji!

Istočasno pa bi povabil zainteresirane, da začnemo razmišljati in snovati daljši tek v lastni organizaciji (Po zgledu lanskega 100km teka Vrhnika-Koper, za katerega je zaslužen zlasti Dule!!! http://www.sportosplet.net/viewtopic.php?t=3324 ) Zamisli je kar nekaj in z malo dobre volje jih lahko udejanjimo. Škoda bi bilo žrtvovati toliko ur tekaškega treninga in potem tega ne kronati s takšnim nepozabnim doživetjem!

P.S. Zvone, bi mi morda zaupal, koliko Te je, vštevši vse stroške, stala udeležba na Tour du Mt Blanc? Hvala.
Uporabniški avatar
 Dule
BoštjanG napisal/-a:Zvone, Tomaž, Ero, snežni tekač, Dule :wink: in pa vsa ostala ultramaratonska kompanija!

:D :D hehe Boštjan jaz pa res ne sodim v to ultramaratonsko kompanijo. Sem čisto po(dp)ovprečen rekreativec, pa še velik zapečkar (najdle od doma tekel v Palmanovi).. :D :D

No se pa strinjam glede skupinskih organiziranih obiskov tekaških prireditev.. Mogoče se nekoč tudi jaz podam kam dlje od doma.. :D :D
Uporabniški avatar
 zvone
Pozdravljen Tomaž!

Tudi sam imam podobne pomisleke in želje, vendar je SPARTATLON bistveno bolj zahteven (po opisu sodeč) in zahteva bistveno več priprav (to je, po mojem, le za profesionalce ).

Menim da za tebe TMB (Tour de Mont Blanc) ne bi bil problem (ne boš zgubil duše, kvečjemu boš jo dobil) ker imaš osnovo že v nogah in še zadosti časa za pripravo.

Priporočam ti da se prijaviš! Drugo leto nebo nič drugače (razen če imaš drugih obveznosti ki to preprečujejo)!

Prepričan sem da ti bo uspelo!

Lep pozdrav! Zvone
Uporabniški avatar
 zvone
Pozdravljen Boštjan!

Vsekakor je organizirana (skupna) udeležba takšnih tekov v tujini bistveno cenejša. Teško zdaj ocenim koliko me je stala udeležba teka okoli Mont Blaca, ker sem zadevo združil z družinskim obiskom Chamonixa. Vsekakor se da priti skozi tudi s cca 80.000 SIT-če gre organizirana skupina.
V zvezi z daljšimi teki pri nas, pa ne vidim problemov. Skoraj redno (dvakrat ali več letno) delam Pohorje ( MB-Dravograd-75 km), Kozjak
(MB-Dravograd-85 km), Koroških 24 ( 80 km), letos načrtujem tudi
ponovitev Pohorje in Kozjak skupaj ( 160 km) , Velebit (130km),
12 ur Kališča... in še bi se našlo - seveda če ne bo drugih obveznosti.

Če se mi želi kdo pridružiti- prisrčno vabljen!

Lep pozdrav in lep dan še naprej! Zvone
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
zvone napisal/-a:Pozdravljen Tomaž!

Tudi sam imam podobne pomisleke in želje, vendar je SPARTATLON bistveno bolj zahteven (po opisu sodeč) in zahteva bistveno več priprav (to je, po mojem, le za profesionalce ).

Menim da za tebe TMB (Tour de Mont Blanc) ne bi bil problem (ne boš zgubil duše, kvečjemu boš jo dobil) ker imaš osnovo že v nogah in še zadosti časa za pripravo.

Priporočam ti da se prijaviš! Drugo leto nebo nič drugače (razen če imaš drugih obveznosti ki to preprečujejo)!

Prepričan sem da ti bo uspelo!

Lep pozdrav! Zvone

Lepe misli velikega človeka :wink: !
Stvar je taka ja bi šel že letos na Tour De Mont Blanc ampak imam druge obveznosti, ki so življenskega pomena.No saj je tudi ta Tour, ampak od nečesa je treba živeti.Pa še s samim klubom imam sedaj prvo leto veliko dela.Ja pa hrbet želim popolnoma sanirati na tak ali drugačen način.Tudi ko se bom odpravil na kako daljšo tekaško trening varianto da me ne bo zaklalo.Vse bom pa podrejal seveda da se pripravim na SPARTATHLON.To je neizmerna želja.Tudi ta tour bo padel samo ne letos, na žalost :( .
Ja na samem Kališču pa se mislim skoraj zagotovo vidimo.Samo priznam ne grem pa na rezultat, bolj popikati potem pa naslednje leto kaj zopet kaj bolj obetavnega.
ČAO!
Uporabniški avatar
 zvone
Bravo Tomaž!

Tudi pri tebi vidim bistveno za uspeh - ogromna želja. Če je to prisotno rezultat ne more izostati. Če ne bo uspelo prvič, bo drugič. Na tako zahtevnih preizkušnjah nihče ne more trditi da bo mu sigurno uspelo. Preveč je neznank na 30 in več urnih tekih in neuspeh ni katastrofa, je lahko le še večji motiv za ponovni poizkus.

Lep pozdrav in lep dan še naprej! Zvone
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Ja, lepa zgodba
Bravo Zvone
Vse sem prebral
Me je že strah, včeraj sem se namreč prijavil
Uporabniški avatar
 Vreme
ZdravkoC napisal/-a:Ja, lepa zgodba
Bravo Zvone
Vse sem prebral
Me je že strah, včeraj sem se namreč prijavil

Mene je že strah ko sem samo bral, vsekakor ZdravkoC bomo držali pesti zate, a še za koga drugega tudi??? :wink:
 klopotec
Zdravko, kam si se prijavil, Mont Blanc ali Spartathlon?
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
klopotec napisal/-a:Zdravko, kam si se prijavil, Mont Blanc ali Spartathlon?

Smo v temi Tour du Mont-Blanc. Iz razpisa pa so vidni malce drugačni podatki
:arrow: 163 km
:arrow: 9400 m nadmorske višine vzponov
Moje molitve in mantra so usmerjeni le še v zdravje :wink:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA