vse o teku na smučeh - tehnika, treningi, proge, oprema, ...

Moderator: pryks666

Uporabniški avatar
 MatjazV
Hoj,

Laufar in ostali, hvala za napotke. Tudi jaz se bom udeležil te tekme na daljši preizkušnji. Upam, da ne bom, tako kot na Vojskem, med najpočasnejšimi. Kakor koli že, tole jemljem bolj kot kondicijske priprave za maraton, za kakšen spodobnejši rezultat pa bosta potrebni vsaj še dve sezoni garanja na snegu, da izpilim tehniko.

LP

MatjazV
Uporabniški avatar
 želva
V razpisu piše da je limit 2h30. A to pomeni da so diskvalificirani tisti, ki so dlje na progi ali da po tem času ne bodo spuščali v četrti krog?
Glede na planico :drink , do kdaj mislite da bodo ceste prevozne ? Pa za nazaj?
 laufar
To, da po 12.30h ne bodo spustili tekmovalce v zadnji krog je zelo pametna poteza, tako za organizatorja (da ne bodo do večera dežural 8) ), kot tudi za udeležence teka, ki se bodo precenili!
 Zdravko C
laufar napisal/-a:To, da po 12.30h ne bodo spustili tekmovalce v zadnji krog je zelo pametna poteza, tako za organizatorja (da ne bodo do večera dežural 8) ), kot tudi za udeležence teka, ki se bodo precenili!

Ni problema, naj izpeljejo časovno zaporo, saj so jo napovedali oziroma v naprej objavili. Zanima me, kakšna je kaj predvidena temperatura tam zgoraj (ob 11h okrog ničle?) in kako za nedeljo namazati smučke, da pridem pred zaporo skozi ???

Zelo bi bil vesel, če bi kdo iz izkušenj povedal, kolikšen čas potrebuješ npr. od Ljubljane do Pokljuke. Iz Maribora bomo štartali ob 6h :hello: , upam, da je, glede na PLANICO, dovolj zgodaj, čuj?
Uporabniški avatar
 želva
laufar napisal/-a:To, da po 12.30h ne bodo spustili tekmovalce v zadnji krog je zelo pametna poteza, tako za organizatorja (da ne bodo do večera dežural 8) ), kot tudi za udeležence teka, ki se bodo precenili!

Od 12h30 do večera je še precej časa. Po isti logiki bi lahko na LM zaprli drugi krog po 1h45 pa sori vinetu. Verjetno je uro na krog še vedno normalen čas, če želijo tudi povprečno pripravljene rekreativce. Bolj nevarno je za tiste, ki se bodo precenili, da bodo šibali tri kroge pa v četrtem crknili. Če množičnost ni namen pa naj uvedejo stroge kriterije ali pa licence če ne marajo rekreativcev. LP Martin
 Zdravko C
Tudi ta tek je za nami. Sedaj vsaj vem, da je na Rudnem polju še bolj vroče kot na Arehu. Sneg se je po dveh urah kar cedil, kar je za rekreativce, ki smo bili takrat npr. v tretjem krogu, precej večja ovira kot za tiste, ki so zaključevali četrti krog. Pa vseeno sem prišel pred časovno zaporo skozi, čuj. :laola
Uporabniški avatar
 Matokc
Tudi midva z Barbko sva najinemu Rožletu za današnji drugi rojstni dan pretekla prvi maraton (smučarski tek-42km)! Čestitke tudi Matjažu,Piji,Tanji,Kazimirju...Hribovcu!!!

Vse pohvale pa Pokljuškim organizatorjem za pripravo tekmovanja,PREDVSEM PA ZA HITRO IN PROFESIONALNO PODELITEV! (Bloke,Trn., Vo. ????)
Uporabniški avatar
 MatjazV
Hoj,

pa smo bolj ali manj uspešno opravili tudi s Pokljuškimi strminami in spusti. Tekma na 42 km je bila kar garaška, predvsem v drugem delu, ko so smučke dobesedno bremzale po mokrem snegu (vsaj moje) in ni šlo nikamor več.

TF udeležba je bila kar številčna. Punce so spet nabrale nekaj novih kolajn. Baravo!

Tudi z moje strani vse čestitke organizatorju za dobro organizacijo.

Za nas, ta počasne, je bil še največji problem klanec takoj po štartu, kjer se je gužvalo preko 200 tekačev. Morda bi na tako dolgi preizkušnji lahko organizirali še eno okrepčevalno postajo (npr. na koncu spusta ob cesti, preden se začne dolg klanec).

Rezultati so objavljeni na http://www.slo-timing.com/

Prilagam še par FOTK z razglasitve rezultatov.

Čestitke vsem, tekmovalcem in organizatorju.

Jutri grem še enkrat na Pokljuko kjer imamo športni dan, potem pa dilce v kot za to sezono.

LP

MatjazV
Za sezono 2007 so predvideni naslednji termini za izvedbo tekmovanj za Pokal SLOvenSKI maraton 2007:

- 2 vikend v januarju - predvideno 14. 01. 2007 - Tek po Logarski dolini 20 km
- 3 vikend v januarju - predvideno 21. 01. 2007 - Maraton Tamar 20 km
- 4 vikend v januarju - predvideno 27. 01. 2007 - Osankarica 21 km
- 1 vikend v februarju - predvideno 04. 02. 2006 - Bloški teki 20 km
- 3 vikend v februarju - predvideno 18. 02. 2006 - Trnovski maraton 21 km
- 4 vikend v februarju - predvideno 25. 02. 2006 - Vojsko 31 km
- 3 vikend v marcu - predvideno 18. 03. 2006 - Pokljuški maraton 42 km

Vse prireditve bodo organizirane v prosti tehniki, kar pomeni, da udeleženci lahko uporabljajo klasično in skating ( drsalno ) tehniko teka.

Točke za skupno uvrstitev na tekmovanju za Pokal SLOvenSKI maraton prejmejo VSI uvrščeni tekmovalci po naslednji lestvici:

1 . mesto 100 točk 11 . mesto 24 točk 21 . mesto 10 točk
2 . mesto 80 točk 12 . mesto 22 točk 22 . mesto 9 točk
3 . mesto 60 točk 13 . mesto 20 točk 23 . mesto 8 točk
4 . mesto 50 točk 14 . mesto 18 točk 24 . mesto 7 točk
5 . mesto 45 točk 15 . mesto 16 točk 25 . mesto 6 točk
6 . mesto 40 točk 16 . mesto 15 točk 26 . mesto 5 točk
7 . mesto 36 točk 17 . mesto 14 točk 27 . mesto 4 točke
8 . mesto 32 točk 18 . mesto 13 točk 28 . mesto 3 točke
9 . mesto 29 točk 19 . mesto 12 točk 29 . mesto 2 točki
10 . mesto 26 točk 20 . mesto 11 točk 30 . mesto 1 točka
vsi ostali 1 točka

Vabljeni. Se vidimo na štartu.
 laufar
No, saj sem vedel!Ga ni organizatorja pri nas s tako velikimi jajci, da bi upal organizirati maraton v klasični tehniki! In ga še lep čas ne bo!
No, mogoče Korl na Gorjušah, ena predaja v štafetnem teku bo gotovo v klasični tehniki! 8)
 ROMAN2
Laufar, povedati moram, da sem organizatorju SLO SKI podal pisno pobudo, da bi se tem sklopu organizirala tudi kakšna "klasika", vendar pa sem dobil odgovor, da organizatorjev ne morejo prisiliti, da organizirajo klasiko.

No, bomo pa šli preko meje, kaj pa nam drugega preostane.
Uporabniški avatar
 Matokc
Zanima me ali je kje objavljen razpis o Pokalu,ki obsega vsa pravila in ostale podrobnosti, ker je bilo med tekmovalci lansko leto kar nekaj negotovosti predvsem o tem koliko tekem steje za skupno uvrstitev?

V pricakovanju snega lep pozdrav
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 15

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA