Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Uporabniški avatar
 Staša
Ja Fotr, tooo!
Bomo enkrat poleti šli na one konce v Posočje, ko se bomo kopali lahko v Nadiži, potem pa šli še na Robidišče na en piknik. A kdo ve, kje je Robidišče in kaj je tam...? :)
Uporabniški avatar
 Fotr
stasa napisal/-a:Ja Fotr, tooo!
Bomo enkrat poleti šli na one konce v Posočje, ko se bomo kopali lahko v Nadiži, potem pa šli še na Robidišče na en piknik. A kdo ve, kje je Robidišče in kaj je tam...? :)

Ja, če bomo šli v Posočje, se bomo kopali v Soči, če se bomo pa hoteli kopati v Nadiži, bomo morali v Ponadižje. :D :D Za Robidišče sem že slišal in mi nekam znano zveni, ampak ne vem zakaj. :oops: Velja pa zagotovo, da gremo enkrat v tiste kraje, mimogrede se bomo lahko najedli čompe s skuto, da nas ne bo strah. :evil: Vsako poletje grem vedno vsaj enkrat v Trento, dom pri izviru Soče pa je tudi že odprt. Pa tudi za laufat so dobri tereni! :D
Uporabniški avatar
 Staša
A veš, da je zelo verjetna teorija, da se je Soča izlivala v Nadižo, pa je potem ledenik zaprl to pot in je Nadiža utrla drugo pot - čez Robič. Zato je sedaj med Kobaridom in Robičem tako polje, po katerem ne teče nič, je pa mokrotno in je jasno da je nekoč nekaj teklo. Zato sem napisala v Posočje. Nadiža je najtoplejša slovenska alpska reka in poleti doseže tudi 22 stopinj in je zelo čista. Robidišče pa je najzahodnejša slovenska vas, v kateri sedaj živi 5 ostarelih prebivalcev (od tega en par) in en pastir, ki ima 200 ovc. Tam se je rodil moj potencialni tast, njegov neposredni potomec pa tam ureja hiško in je prav lepo. Ima plane, da bi bil tam tudi hostel, ampak to je ... future...
In bo lahko kakšen piknik tam.
Uporabniški avatar
 Fotr
stasa napisal/-a:...Nadiža je najtoplejša slovenska alpska reka in poleti doseže tudi 22 stopinj in je zelo čista. Robidišče pa je najzahodnejša slovenska vas, v kateri sedaj živi 5 ostarelih prebivalcev (od tega en par) in en pastir, ki ima 200 ovc. Tam se je rodil moj potencialni tast, njegov neposredni potomec pa tam ureja hiško in je prav lepo. Ima plane, da bi bil tam tudi hostel, ampak to je ... future...
In bo lahko kakšen piknik tam.

Če je pa tako, potem pa glej(ta), da bo kmalu future postala present! :D
Uporabniški avatar
 primus
Čeprav smo že v zanimivi debati o Posočju imam še eno vprašanje za organizatorje teka po Drenovem griču.

Danes sem govoril z enim od rednih udeležencev tega teka in me je debelo pogledal, ko sem omenil, da je start ob 14h. Do sedaj so bili teki vedno dopoldan, okrog 10h.

Torej čisto kratko - start ob 14h drzi ?!?

primus
Uporabniški avatar
 Bajsi
Fotr napisal/-a: ker Vršič ne bo splužen, kar je sramota :oops: za oblast, :

Helou!
Za oblast je marsikaj sramota, vendar jim tukaj dela štalo 3 metre snega tam gori in še možni plazovi. Za potrebe Mravljeta so jo sfrezali dokler je šlo. Ostalo je pregazil z GRS.
 dragons
primus napisal/-a:Danes sem govoril z enim od rednih udeležencev tega teka in me je debelo pogledal, ko sem omenil, da je start ob 14h. Do sedaj so bili teki vedno dopoldan, okrog 10h.

Torej čisto kratko - start ob 14h drzi ?!?

primus

Baje so se ljudje pritoževali.Letos pa so termin prestavili na 14H uro (start 14.45).Če bo sončen dan zna biti tek naporen ,ker je proga odprta in žge sonce iz vseh strani.
Uporabniški avatar
 MihaPR
hm, ja jest mam namen pridt, ce bo kolen uredu pa ce se bom sestavu od zurke za vstop v EU Slika
Uporabniški avatar
 primus
dragons napisal/-a:Baje so se ljudje pritoževali.Letos pa so termin prestavili na 14H uro (start 14.45).Če bo sončen dan zna biti tek naporen ,ker je proga odprta in žge sonce iz vseh strani.

Torej naj bi bilo ob 15h manj vroče kot ob 11h ? :shock: zanimivo...

ampak potem to drži, torej, ob 14h začetek prireditve.

primus

hja, kaj bomo pa zdej z govejo župo ? :?
 dragons
primus napisal/-a:Torej naj bi bilo ob 15h manj vroče kot ob 11h ? :shock: zanimivo...

ampak potem to drži, torej, ob 14h začetek prireditve.

primus

hja, kaj bomo pa zdej z govejo župo ? :?

Ti jo kar pojej saj boš pa na prvem klancu kupček podrl pa bo potem boljš.

Glede termina pa tudi meni ni glih jasen, ker iz kroga v kroga bolj žge.
Uporabniški avatar
 matjaz
Fotr napisal/-a:
stasa napisal/-a: Ne, bila sem res na eni poroki od prijateljice...
No ja, cˇlovek se zmoti, :oops: samo vprasˇal sem, tako zaradi firbca.... :shock:
stasa napisal/-a:Ampak, Fotr, da ne bo kdo rekel, da sva zasˇla s teme - a pridesˇ na Drenov Gricˇ?
Na isti dan sem se zˇe skoraj 100% odlocˇil za Bovec. Drenov Gricˇ in Lesno Brdo me tako spominjata na gricˇe, brda, bregove, vzpone, strmine, :? da je prevladal Bovec.

Fotr, drenov gric je turizem proti Bovcu, Toliko v vednost. :D :D :D
Uporabniški avatar
 matjaz
stasa napisal/-a:Ja Fotr, tooo!
Bomo enkrat poleti sˇli na one konce v Posocˇje, ko se bomo kopali lahko v Nadizˇi, potem pa sˇli sˇe na Robidisˇcˇe na en piknik. A kdo ve, kje je Robidisˇcˇe in kaj je tam...? :)

Robodiste je med Podbelo in Breginje, Ko sem bil tam granicar, je bila tam najbolj zloglasna tocka za sverc (veliko neprijetnih spominov), se pa ne spomnim da bi bila tam bila kaksna vas, res pa je da smo tam patruljirali vecinoma ponoci. Sam sem bil na karavli v Podbeli. :D :D :D
Uporabniški avatar
 Staša
Se vnaprej opravičujem, da smo tako zašli z debate, ampak... moram izkoristit! Obljubim piknik

Matjaž, a res?!? Ja, tole je vas res bogu za hrbtom in verjamem, da je nisi našel. Sicer pa je karavla v sami vasi, prav tako mejni prehod, ki je ob ponedeljkih in pozimi zaprt, sicer pa ga povprečno vsak dan preidejo 3 krave, ki grejo na pašo in 0,5 človeka.

Sicer imam nekaj fotk, ampak ne na internetu... no, nekaj sem našla:
http://www.art-ants.nl/robhome.html

Tole pa je pogled "domačina": :)
http://www.ethnos.skuc.org/Vsebina/Medi ... idisce.htm
Uporabniški avatar
 Staša
PS: Pri prvem linku je treba klikat na "more pictures"
Uporabniški avatar
 matjaz
stasa napisal/-a:Se vnaprej opravicˇujem, da smo tako zasˇli z debate, ampak... moram izkoristit! Obljubim piknik

Matjazˇ, a res?!? Ja, tole je vas res bogu za hrbtom in verjamem, da je nisi nasˇel. Sicer pa je karavla v sami vasi, prav tako mejni prehod, ki je ob ponedeljkih in pozimi zaprt, sicer pa ga povprecˇno vsak dan preidejo 3 krave, ki grejo na pasˇo in 0,5 cˇloveka.

Sicer imam nekaj fotk, ampak ne na internetu... no, nekaj sem nasˇla:
http://www.art-ants.nl/robhome.html

Tole pa je pogled "domacˇina": :)
http://www.ethnos.skuc.org/Vsebina/Medi ... idisce.htm

:D :D :D zal, ampak zdaj me pa ze zre, ali je to karavla podbela, ali breginj

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA