prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 usmiljeni_brat
Sem rekreativni tekač in tečem razmeroma redno od 4 do 8 km na dan. Težave imam ker se mi v mednožju razmeroma hitro vname koža(notranja stran stegen) zaradi drgnjenja. Poskušal sem že z različnimi tipi spodnjega perila in hlačk, vendar je rezultat vedno isti.
Zanima me, kakšne spodnje hlače naj kupim in kakšne hlačke ter kje, da bi se temu čim bolj izognil.
hvala
Uporabniški avatar
 stari
Enostavna rešitev,vzameš hladilno mazilo za otroško ritko, se namažeš v mednožju ,problem je rešen.Preizkušeno na LJ maratonu.
LP
Lahko pa si kupiš kratke pajkice,ki pa so dovolj dolge ,da ne pride do vnetja.
Uporabniški avatar
 Junc
Preprosto: tek brez spodnjih hlač. Meni se na dolge razdalje obnese (tudi mene je kdaj zelo obdrgnilo). Seveda pa tudi krema, pa na pazduhe tudi ne pozabit.
 usmiljeni_brat
Bom poskusil brez, kakšne pa uporabljate kaj kratke hlače?
Drugače pa zdravljenje obvladam, zanima me kako preprečiti nastanek, ker nameravam razdaljo podaljšati, pa je že pri 5 km na dan kar precej moteče.
Uporabniški avatar
 raziskovalec
Usmiljeni_brat.

Najboljše so poletne tekaške hlače (mrežica, brez spodnjih hlač).
Dokler se to ne da, je po mojih izkušnjah najboljše imeti bombažne boksarke, ki so oprijete in ti ne lezejo navzgor oz imajo malo daljše hlačnice.
Stvar je verjetno odvisna tudi od debeline stegen (kilaže).
Uporabniški avatar
 pegaz
Raziskovalec: res je, odvisno od debeline stegen.

brat: strinjam se s starim. Kratke pajkice (brez spodnjic) bistveno zmanjšajo trenje.

LL, Pegaz :)
Uporabniški avatar
 Martin
Tudi sam sem imel podobne probleme. Kako sem jih rešil:

Hlače: običajno uporabljam kratke pajkice, pod katerimi imam boksarce iz švic materiala. Nobenih problemov.

Če imam običajne kratke hlače in majico brez rokavov se namažem z NOK KREMO PROTI POŠKODBAM KOŽNEGA TKIVA (proizvajalec Asepta-Monaco) Ščiti pred odrgninami na stopalih, notranji strani stegen, pod pazduho. Namenjena je športom, kjer je trenje kože z napravami ali obleko dolgotrajno. Testirano: deluje odlično. Nobenih odrgnin.

Kje kupiti: V lekarni http://www.lekarnar.com/Sport/Preventiva/ oz. v Lekarni Nove Poljane, na Gasparijevi ulici 2 , Nove Poljane.

Imajo še druge zanimive reči za športnike.

Lahko uporabiš tudi kremo Bepanten za otroške ritke. Tudi to deluje, preverjeno. Ni samo za male ritke ampak tudi za velike. :D
 usmiljeni_brat
Hvala za odgovore
Najprej bom poikusil brez spodnjih hlačk, kupil pa sem si tudi nove hlačke ki so podložene.
Če ne bo bolše bom poskusil s kremo.
Uporabniški avatar
 svizec
Jaz sicer nisem nagnjen k odrgninam notranje strani stegen, vendar staknem tudi to, če tečem v navadnih kratkih hlačah in če je sončno vreme z visokimi temperaturami, ko se še bolj potim.
Problem sem rešil s pajkicami. Odkar tečem v pajkicah, še nisem staknil nobenih odrgnin.
Uporabniški avatar
 mare
Še ena enostavna rešitev: puder za otroške ritke.
Uporabniški avatar
 Martin
Vse se da rešit, če se spomniš, kaj si včasih že rabil.
Uporabniški avatar
 jan_jan
Tudi sam sem imel težave, vendar takrat, ko nisem imel pod hlačkami spodnjega perila. Poiskusil sem kar z navadnimi kopalkami in pri meni stvar deluje. Pomembno je, da se perilo čim hitreje posuši, sicer te začne dražit sol, ki si jo proizvedel med tekom.
 boštjanmm
pegaz napisal/-a:Raziskovalec: res je, odvisno od debeline stegen.

LL, Pegaz :)

Oj!
Sam sem imel enake težave, zdaj imam pod tekaškimi hlačkami pa čeprav je vdelana mrežica tanke pajkice (kratke-do polovice stegna), seveda brez spodnjega perila, ker je vsak šiv preveč ko se enkrat znojiš.
Ko pa imaš enkrat za seboj dovolj kilometrov pa se tudi stegna malo zožajo tako da ni potem ni več tako hudo.
Pa srečno.
LP
 ALEŠŠ
Zanima me ,če tudi pozimi ali jeseni nosite spodnje hlače pod pajkicami?

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA