vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

Uporabniški avatar
 sandra
#63708
Zelo zanimivo, en cisto drugacen pogled oziroma nasvet za prehrano, kot je na npr. na mojtrener.com. Kako pa je z beljakovinami zvecer, npr. skuta. Bog ne daj daj jih zmiksam s koruznimi kosmici in jabolkom.
#63712
tek_v_snegu napisal/-a:
sandra napisal/-a:--------------------------------------------------------------------------------

- listi regrata, spinace, rukole, narezano kokosovo meso, stisnjen sok
zelene pa malo olivnega olja za popravek okusa pa se lahko dodas
por...nejodirana sol pa malo limoninega soka namesto kisa ( kis blokira
presnovo )...


Ja samo ne pravi domači jabolčni kis, ki ima veliko pozitivnih učinkov!
Se pa strinjam da tisti, ki so narejeni iz vina, takoimenovani vinski kis pa dejstvo da niso dobri.Ker je polno konzervansov in pesticidov poleg za katere sploh ni nič omenjeno!
ČAO!
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
#63739
sandra napisal/-a:Zelo zanimivo, en cisto drugacen pogled oziroma nasvet za prehrano, kot je na npr. na mojtrener.com. Kako pa je z beljakovinami zvecer, npr. skuta. Bog ne daj daj jih zmiksam s koruznimi kosmici in jabolkom.


Tako kot si rekla, ce jih zmiksas s hidratno hrano skuta s kosmici potem
se bo pac tvoja presnova se dodatno ukvarjala s ciscenjem in bo vse trajalo malo dlje pa se kaksno ciscenje...malo vetrov ali pa ciscenja pa tudi gre ampak to se moras sama odlociti in zacutiti kako to obvladujes.

Drugo vprasanje ZVECER...ja zvecer naj bi pojedli lazji hidratni obrok zato
da se telo cimboljse ocisti cez noc in da jetra uspejo opraviti svoj del v jutrnajem ciklu ( od 4h do 8h )...Ce do takrat ti ostanejo ostanki v zelodcu in crevesju je pac to malo pocasneje...Pac premisli...

Vemo pa da ni nikdar idealno...


Ad kis...

Strinjam se s Tomazem da ga ni cez domaci jabolcni kis iz kaksnih
bobovec ali mosanck jabolk.

Ampak kis deluje kislo in zakisljuje vsebino zelodca...
In skoda je pac da blokiras pozitivno dleovanje regrata s kisom...

Vsekakor pa je zelo smiseln pri kaksnem pripravljenem zrezku ali
kaksni mesni solati...
Pri skuti bi verjetno naredil vec slabega kot dobrega...ceprav je skuta tezka...


K skuti bi recimo pasal kaksen cemaz ( evo debate na temo cemaza spodaj ) pa petersilj pa malo limone...za boljso presnovo skute...

Vsekakor pa je dobro izmenjevati beljakovinske obroke da potem ko
smo opravili z blejakovinskim tnjemu sledi sadni obrok ...tako vsaka druga...ce se gres igrati se z monoobroki ( potem lahk izmenjejujes tudi taksne dneve ). To ta zadnje je predvsem koristno pri gradnji misicne mase ( to pocenjajo organic body builderji ki ne uzivajo mesa ).
Namrec v tem primeru morajo maksimalno dobro izkoristiti rasltinske beljakovine zato eden dan posvecajo beljakovinski prehrani drugi dan pa
odplakovanju kar je ostalo tako da maksimalno pripravijo presnovo za nov beljakovinski obrok...s tem zmanjsajo moznosti da se kaj pretvori v mascobo i nda gre res vse v maso ( namrec organski body builderji - imajo tudi svoja tekmovanja ) ne uporabljajo po svojih interih pravilih nobenih umetnih pripravkov ki bi pospesevali presnovo ali v sinteticni obliki preusmerjalo presnovo iz naravnih surovin...



Ja aha Kis imas smisel pri kaksni izdatnejsi cisti beljakovinski prehrani...

Limona pa ceprav je kisla deluje alkalicno ...in temu sutrezno lazje delujejo presnovni encimi...

Sicer pa je najboljse da se malo kar poigras in poskusas in testiras in takoj ugotovis razliko ...sele takrat vidis kaksna je razlika recimo med kisano solato in nekisano...je pa res potrebno preskociti prvo oviro ki se ji rece PREDSODEK OKUSA.
To je podobn kot pri teku...ko teces 21km si ne mores misliti kako zgleda maraton dokler ne premaknes predosdka in se z zadevo ne poigras na 30km ( ki je prvi tim tekaksi zid za tek na 42km ).

Malo domisljije in igranja pa hitro pride logika ....
Uporabniški avatar
 mare
#63817
tomaz.zupancic napisal/-a:
tek_v_snegu napisal/-a:
sandra napisal/-a:--------------------------------------------------------------------------------

- listi regrata, spinace, rukole, narezano kokosovo meso, stisnjen sok
zelene pa malo olivnega olja za popravek okusa pa se lahko dodas
por...nejodirana sol pa malo limoninega soka namesto kisa ( kis blokira
presnovo )...


Ja samo ne pravi domači jabolčni kis, ki ima veliko pozitivnih učinkov!
Se pa strinjam da tisti, ki so narejeni iz vina, takoimenovani vinski kis pa dejstvo da niso dobri.Ker je polno konzervansov in pesticidov poleg za katere sploh ni nič omenjeno!
ČAO!

Kaj pa je spet narobe z jodom?

Kis pa v resnici konzervansov ne potrebuje, saj je sam konzervans, to velja tako za vinski kot kabolčni kis. Res pa je teže dobiti kis iz bio-grozdja kot iz bio jabolk

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA