teorija in praksa športne (ne le tekaške) in zdrave prehrane - vaše izkušnje, potrebe, vprašanja in nasveti, ...
Vabimo vas na seminar z naslovom "Kislinsko-bazična homeostaza: Latentna acidoza kot vzrok kroničnih bolezni", ki ga bosta vodila Prof. Dr. Jürgen Vormann in Dr. Luka Krušič.

Seminar bo potekal na Waldorfski šoli na Streliški 12 v Ljubljani, v soboto 1. aprila 2006 ob 10:00 dopoldne.

Več preberite na domači strani prireditelja seminarja, Vivalis :arrow:
Nazadnje spremenil ero, dne 16 Apr 2006, 11:13, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
 pia
Zelo zanimivo in poučno predavanje tudi za športnike. Saj gre tudi pri nas za kislinsko- bazično ravnotežje; če tega ni, nas grabijo krči, imamo bodec, hud muskelfiber , težave z želodcem, zgago,kožo...
Vabljeni vsi tisti, ki ne boste na žuru na Kališču... Udeležila se bom obeh zanimivih dogodkov...
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
pia napisal/-a:Zelo zanimivo in pouèno predavanje tudi za športnike. Saj gre tudi pri nas za kislinsko- bazièno ravnotežje; èe tega ni, nas grabijo krèi, imamo bodec, hud muskelfiber , težave z želodcem, zgago,kožo...
Vabljeni vsi tisti, ki ne boste na žuru na Kališèu... Udeležila se bom obeh zanimivih dogodkov...

Ja to je res treba slisati...! PA kaj povejte in dosti sprasujte.
Dr Krusic obljublja pa da bo naredil s tem predavanjem izlet tudi v CE in MB.
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
Se nekaj bi omenil eno dejstvo ki govori v prid tekacem in vsem aerobnim sportnikom. Namrec na kislinsko uravnotezenost vpliva tudi pravilno dihanje...globoko in predihanost telesa...Aerobni sportnik kot vemo zelo dobro mora obvladati dihanje in posteno prediha telo...tako da ce je vas smrad znoja po secni kislini ali blizu amopnijaku ...ne skrbite to je boljse kto pa da nic ne smrdi...taksno telo se je prav v tistem trenutku razkisljevalo...

Sam sem se letos lotil tudi vaj pravilnega dihanja...po pranajamskih tehnikah ki pa sem jih opustil ( se studentski casi in blabal ) in se lotil dihanja med tekom ( trebusna prepona, dihanje skozi nos , pa pocasi in globoko ).

Zahteven projekt ni kaj...ce je kdo na tem podrocju prisel dlje se priporocam za know-how ( kaj pomeni dlje: da je sposoben dihati s trebusno prepono in skozi nos in sinhornizirati ritem teka tudi na tekmi recimo kaksen pol-maraton kamo li kaksen maraton ...ta je car zame in njegove informacije so mi neprecenljive )...

Jaz to sedaj treniram na kaksnem planinskem trekkkingu ali kolesu ali kaksnem mirnem teku treningu...na tekmi pa ne znam vzdrzevti ritma...

Na Èazmi sem poskusal inse mi je zadeva dobro obnesla ampak samo v istuaciji krize ( zelodec tezek zaradi neustreznega doziranja hranilnih snovi pa kaksna slabost )....

Tako da sem motiviran za nadaljevanje in mislim da je tukaj tudi catch alkalizacije telesa...Samo da ne bomo potem govorili o problemu prevelike alkalizacije telesa heheheheh
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
pia napisal/-a:Še predavanje obeh dr. Krušièev o kislo-baziènem ravnotežju s fiziologijo vred...

http://www.pozitivke.net/article.php?st ... uery=kislo
-bazi%25E8no%2B

Ja kvaliteten clanek splaca se ga prebrati...sam sem ga osebno sel nekajkrat sel skozi...Ampak kot receno tudi v pravilnem dihanju so rezerve v razkisljevanju in pravilno dihanje med gibanjem in tudi med dnevnim delom ...
Uporabniški avatar
 ts čopova 14
ja, je kr vredu članek, čeprav nas na fiziologiji letos dot bolj matrajo :) ( farmacija PRESS :) )
 Aleš*
kaj potem ko tečeš moraš dihat ves čas skozi nos. :?:
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
Aleš* napisal/-a:kaj potem ko teèeš moraš dihat ves èas skozi nos. :?:

Pravilno dihanje kot ga dojemam danes da ! Je dihanje skozi nos... Vsaj tisto kar ugotavljam zadnje casu pri daljsih tekih. Me pa se caka veliko dela na tem podrocju.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA