vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

Pozdravljeni,

meni se je pojavila naslednja tezava. Do sedaj sem za tek uporabljal ene par let stare Nike Air Max, ki pa so ze dotrajale in sem se odlocil za nakup novih tekaskih copat. V Tomas Sportu so mi povedali, da imam mal pronacije (predvsem levi glezenj se mi nekak cudno zvija) in bi bilo dobro da vzamem kaksne copate z ojacanim notranjim delom. OK, po preizkusanju parih modelov so mi najbolj sedle Adidas Adistar Control. Sicer so bilo mal trde tam kjer imajo ojacan notranji del (Pro-Moderator) a drugace so poezija, mehki, udobni... in za razliko od ene parih drugih, ki sem jih probal nisem cutil tiste cudne izbokline spredaj pri pregibu, kar me je full motilo pri Asicskah. Sam sem si rekel, ajd sej logicno da cutis ojacan notranji del, ker ti je v oporo. Ja sam drek, ko sem sel danes prvic laufat z njimi za dobre pol ure in sta mi se od tistega Pro-Moderatorja naredila zulja na obeh podplatih!

Zdaj me zanima, ce ma kdo kaksne izkusnje s tem... a se mi bo to non-stop dogajal, al bo po parih tekih bolje in noga samo rabi, da se privadi - vem mam nezne nogice :)

Je pa res, da sem mel ene cist tanke nogavicke, k se mi ni dal iskat tistih tekaskih po predalu. Te nogavicke so ubistvu 100% microfibra (Dryarn), sem jih nekaj dobil se ko sem delal v firmi, ki izdeluje ta material. Sam sem v njih dostkrat laufal v najkicah pa ni blo nekih tezav, sam ta Pro-moderator me je pa fajn ozulil... pa tok sem se jih veselil, ko sem moral 2 tedna cakat na cifro, ker jih je zmanjkalo. Zdaj pa ves ozuljen :roll:
Uporabniški avatar
 miro
Daco , nove copate moraš najprej razhoditi , nato začeti teči kratke razdalje , da jih navadiš na nogo , potem šele na polno, drugače te ožulijo vsaki novi copati.
Lp
Uporabniški avatar
 pegaz
Daco,

se strinjam z Mirotom. Pa tudi nogavice obuj tako, kot se šika na prvih tekih. Lahko se hecaš s tankimi, ko uporabljaš shojene superge. S tanovimi pa postopaj bolj previdno. Potrudi se in zbrskaj tiste tekaške iz predala, ne po sistemu "Tako sem se veselil delanja snežaka, pa nisem vzel rokavic, ker se mi jih ni dalo iskat, zdaj se mi je pa zanohtalo. Ojoj..."

LL, Pegaz :)
 HanaMB
Meni se je enako "veselje" naredilo, ko sem kupila nove zimske Nike Teocalli. Po enih 5 km, ko so nogavice postale rahlo vlažne, me je začelo žulit in do konca sem prišla s konkretnimi žuli. No, nekaj tekov potem so me še malo ožulili, potem pa so se copati le "vnesli". Strikno pa uporabljam s temi teniskami prave tekaške zokne.
Držim pesti, da ti se tudi copate "porihtajo".
LP

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA