vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

aurora
Lep pozdrav vsem skupaj! Tuki še ena aktivna tekačica, ki ima zadne cajte težave z levim kolenom. Vse se je začelo, ko mi je (približno pred tremi tedni) spodrsnilo na blatu, vendar sem preživela brez padca. Zdravnica je ugotovila, da imam rahlo poškodovano pogačico in nategnjene vezi okrog nje. Njen nasvet je bil nj mal počivam, pol pa začnem kolesarit, da si okrepim druge dele kolena.

Moj problem pa je, da me ne neha pa ne neha bolet (kjub počitku-sicer je bil res mogoče prekratek- pa po kolesarjenju me glih tko še vedno boli :(

Tko d bi prosila za kkšen iskren odgovor kolk časa nj bi nategnjene vezi bolele pa če se te bolečine kar naprej ponavljajo :?:

Hvala že za naprej!
 jump3336
Kadar so v igri kosti, primerna rehabilitacija traja najmanj 6 tednov. Tudi po njej je potrebno ponavadi delati več vaj za moč za prizadete dele.
poizkusi poleg kolesa še delati "proprocepcijo" (mislim, da se reče tako) namreč s tem jačaš kolenske vezi in mišice na nogah.

lp
 aurora
Hvala za nasvet! Pol se bom res mogla sprijaznit z mal daljšim počitkom :cry:

Upam da se bo izbolšal, če ne se pa še kj slišmo.
 Marko M
hmmm.. s propriocepcijo krepiš (jačaš) samo proprioceptorje, da skrajšajo pot do možgan in potujejo samo do hrbtenjače (refleks). mišice, ki skrbijo za dobro "vpeto koleno" krepiš z vajami moči, ki zagotovijo ustrezno živčno mišično adaptacijo.
lp m

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA