Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Uporabniški avatar
 zvone
Pozdravljen Leon!

Za letošnjo progo na Medvednici so vsi podatki na:
http://www.adventurerace.hr/hr/vat.html

Glej treking ligo , Medvednica. tam je tudi razpis, proga ...

Nekaj besed o lanski ultra progi Medvednica ( 55 km).
(koliko sem zasledil bo enaka proga tudi letos).

Gre za skoraj 5 vzponov in spustov na in z Medvednice po različnih smereh, s tem da je osrednja točka na vrhu ( TV stopl). Dolžina proge je cca 55 km , višinska razlika pa cca 2600 mvr gor in dol (nisem meril).

Proga je kar zahtevna. Poteka večinoma po senčnih gozdnih poteh in stezah. Moj lanski rezultat: 9,45 h in 14 to mesto, s tem da sem cca 1 uro
izgubil ker smo zašli s poti.

Planinnarska je 22 km in (zdi se mi ) ima le dva vzpona.

Vsekakor je se je ene od prog vredno udeležiti.

Priporočam!

Hvala in lp. Zvone
 Leon
Zvone , hvala za nasvet , bom poročal , ko se udeležim prve tekme.

Leon
 Leon
Zdravo , zanima me še , če bom šel na treking Medvednica , krajšo varianto , se da spravit skozi s supergami na nogah , ali je bolje prav kakšna treking obutev.

Leon
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
Leon napisal/-a:Zdravo , zanima me še , èe bom šel na treking Medvednica , krajšo varianto , se da spravit skozi s supergami na nogah , ali je bolje prav kakšna treking obutev.

Leon

Cela Medvednica tudi daljsa tura se lahko mirno da preteci samo z teniskami.Niti nahrbtnik ne rabis morda kaksen Camel Back za vodo in kaksen mali rukzakec za nekaj energetskih dodatkov...

Sploh ni panike...tudi s snegom letos ne bo krize lani je bil osamo nekaj zaplat na smuciscih sicer pa vse suho...eden del ki je v zasencju in je najkransjesi del okoli tiste spilje je veliko vode v potokih ki se jih da lepo preksakovati...Skratka ni krize...Lepo dozivetje je
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
Aja edino kaksen zep v rukzaku za karto terena ki jo bos dobil ampak tudi ni panike ker se lahko drzis tempa drugih...in jih spremljas...na 25km je dokaj visoka udelezba in je mala verjetnost da bos sam...
 Leon
Zdravo še enkrat , pol pa tak ni panike , ker še trekking obutev nameravam nabavit , saj sem s tem čisto na začetku.

Leon
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
Leon napisal/-a:Zdravo še enkrat , pol pa tak ni panike , ker še trekking obutev nameravam nabavit , saj sem s tem èisto na zaèetku.

Leon

Trekking obutev:
priprorocam Lowa Klondike - dobis jih na ...z njimi se lahko lotis tudi projektov kot je K24 ali plezanja po skalah pa tudi teka s tezko orpemo nikakor pa nisi tako lahek kot teniskami...
Ampak kot receno Medvednico lahko preteces tudi s tekaskimi s stabilnim podplatom. Vazno je edino eno ....da si jih unesel da ni zuljev.

Kar se tice tezjih trekking cevljev jaz jih rad nosim na trkking tekmah ali treninigih ker os tezji in mi sluzijo kot neke vrste trening potem sem za gorski tek veliko bolj utrjen. Pa tudi se drug moment je ...velikokrat trekking kombiniram s tekom , kolesarjenjem , nosnjo kolesa cez kaksno strmo povrsino in takrat potrebujem neko splosno obutev ki je se dovolj lahka ima vibram podplat ( zakon ) da drzijo vsaj eno sezono in da ima goretex membrano in lahko potem ce grem cez kaksne snezne zaplate pozimi tudi s sprayam poimepregniram...

Skratka tako sem prisel do kompromisne resitve ze nekaj sezon uporabljam Lowa Klondike...preden pa so mi fantje to predlagali pa sem uporabljal tudi eno dobro zadevo ampak so bili trdi ( ampak podplat pa je bil tudi dober za mokro skalo in se kolikor toliko so bil iza blato in tek ) pa so imeli pri TEWA eden model...

Ni lepo da oglasujem ampak saj se itak ve Lowa in TEWA so v tej trekking gorski obutvi med redkimi...
Ampak bolj vazno je najti kompromis med:
- podplatom
- goretex
- nizki
- se dovolj lahki
- da jih lahko uporabljas v vseh kombinacijah

Ce pa isces idealno lahko resitev pa se ve da so neki tekaski z dovolj robustnim podplatom tudi ok edino za zulje na podlapletih si bolj dovzeten ker zato pa ga ni cez Vibram podplata ( planinci to dobro vemo iz planinskih cevljev ).
 Leon
Hvala še za ta izčrpen nasvet , počasi se bom opremil , reci mi še , kaj kontrolirajo še kompas , prvo pomož , žvižgalko , kot je napisano v razpisu.

Leon
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
Leon napisal/-a:Hvala še za ta izèrpen nasvet , poèasi se bom opremil , reci mi še , kaj kontrolirajo še kompas , prvo pomož , žvižgalko , kot je napisano v razpisu.

Leon

Leon,

Lani niso kontrolirali in tudi na Velebitu niso.
Celo smo se nekaj bunili nekateri ker na Velelbitu nekateri niso imeli tak otezkih nahrbtnikov in so bil iv boljsi poziciji ker se niso drzali pravil.
Ampak kot receno niso kontrolirali kaj pa to pomeni ce bodo naslednje leto..
Jaz sem se lani pojavil na Medvednici kot strasilo z velikim nahrbtnikom ker
sem imel se opremo za psa ( skledico heheh pa lahko hrano pa po predpisih ) sem si rekel da naj bo to trening teze...pa evo kako je izpadl osam ves..

V bistvu se sam odloci ali bos igral by the book lahko pa ti recem da so lani vecina bila samo s kaknim malim nahrbtnikom takim tursticnim ali kaksno torbo okoli pasu saj poznas tiste ki jih previzes s pasom okoli pasa in imas eden ali dva zepa za bidone z vodo...

Jaz osebno bi ti svetoval kaksen 1 do dva literski camel-back...1 liter bo ze dovolj vodo lahko nalivas ker gres mimo veliko potokov ...in tudi nekaj his ( dve vasi )...ali pa ce imas kaksno dovolj lahko termosko ali cutaro pa mali rukzak kamor bos dal noter dokumente pa tisto kar oni zahtevajo
( se sam odloci ce bos dal kontrole v vglvname ni ampak ce bo ne mene kregati heheh ) pa nekaj bo ze fajn ce vrzes vase kaksne energetske zadevice...25km tudi ni kar tako glede na to da hodis gor in dol...
Sicer se vedno javis na Sljemenu in bi potenmcialno se lahko dotocil s pivom hehe ( ampak vseeno je ze fajn ce si koncetriran na turo in pustis ...)...
 Leon
Okey , bom pa vseeno imel manjši nahrbtnik zraven , da se navadim , da še nekaj nosim zraven .

Veselim se že , ker praviš , da je pot slikovita in prepredena s potoki.

Leon
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
Leon napisal/-a:Okey , bom pa vseeno imel manjši nahrbtnik zraven , da se navadim , da še nekaj nosim zraven .

Veselim se že , ker praviš , da je pot slikovita in prepredena s potoki.

Leon

Ja dobra ideja...za trening...

JA veliko potokov ...ko smo hodili na gorske maratone na Sljeme si sploh misliti nisem mogel da so nedrja Medvednice tako zanimiva...

Se bolj jo hvalijo gorski kolesarji. Zagrebcani imajo celotno kolesarski trasverzalni splet ...preko MEdvednice...
 Leon
Ja ,zadnja dneva sem kar nekaj migal ,3000metrov plavanja kravl brez postanka soliden tempo , danes pa 82 km. kolesa in takoj zatem 10 km. teka.

Skoz me je pral dež , pa pihalo je tudi , vendar to jasno ni ovira.

Reci mi , s punco planirava čisto kratko varianto , z Ruške strani proti Šumiku ob potoku gor , potem bi se pa rada vrnila na isto točko do avta , in ne bi rad šel po čisto isti poti , kakšne so kaj možnosti???

Leon
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
Leon napisal/-a:Ja ,zadnja dneva sem kar nekaj migal ,3000metrov plavanja kravl brez postanka soliden tempo , danes pa 82 km. kolesa in takoj zatem 10 km. teka.

Skoz me je pral dež , pa pihalo je tudi , vendar to jasno ni ovira.

Reci mi , s punco planirava èisto kratko varianto , z Ruške strani proti Šumiku ob potoku gor , potem bi se pa rada vrnila na isto toèko do avta , in ne bi rad šel po èisto isti poti , kakšne so kaj možnosti???

Leon

Torej mislis iti nad Lobnico , mimo Uršanka potem pa pri kriziscu kjer asfalt zavije na levo na Areh, naravnost pa gre v gozd in pod Božjimi Štengami gor do ceste z Areha proti Šumiku...

Ja kopno je malo višje od Božjih šteng potem pa je taksen mehki sneg...ne vem kaj je ta dez danes naredil verjetno je boljse ampak vseeno racunaj na nekaj snega...
Ce bosta imela palice in poimpregnirane trekking cevlje bosta ostala suha...
Uporabniški avatar
 želva
V soboto je tekma na Risnjak. Sem ga v nedeljo gledal s Slavnika in je precej zasnežen, glede na to da sem videl zahodno stran. Na severni je najbž še več snega. Zato in zaradi drugih stvari letos ne grem na to tekmo. Po najavi pa odpade precej strm in zamotan del med Guslico in Planino, temveč se z Guslice direktno spusti na Platak, od koder gre krajša proga direktno nazaj na Risnjak (ni se potrebno vračati na Snježnik). Mislim, da bo časovno precej krajše LP MArtin

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA