prostor za dogovore o skupnih treningih - kje, kdaj, kako, ...
tu so vam na voljo tudi predlagani programi treninga

Moderatorji: ero, pegaz

najprej lep pozdrav!
muči me pa naslednja stvar: kolegica se bo udeležila teka v Radencih, in sicer na razdalji deset kilometrov. Se čisto rekreativno in iz zadovoljstva ukvarja s tekom, me je pa prosila, če ji lahko svetujem, kako v tem zadnjem mesecu lahko pride do čimboljšega rezultata. Sam sicer treniram atletiko, sem šprinter, tečem na 400m, vendar izkušenj in tudi znanja pri treningu daljših razdalj nimam, tako da se kar tukaj obračam na vas. Punca je zaenkrat sposobna odteči 10 km nekaj drobiža pod eno uro, teče pa približno 3-4x na teden, brez kakšnega plana, in čisto po občutk. prošnja pa je naslednja: če bi lahko kdo na kratko napisal program, kako naj se pripravlja ta zadnji mesec pred nastopom. Ima pulzmeter, tekla pa bi 4x na teden.
Najlepša hvala za odgovore :D
 maraton 100
Pozdravljeni!
Tek na 10km???
Tri tedne pred nastopom se ne da nič izbolšati ali nadoknaditi, lahko pa se uniči že doseženo.
Zato bi bilo neprimerno kaj spreminjati in povečovati trening v zadnjih tednih.
Del treninga je tudi počitek in to je najbolj kakovosten trening pred nastopom. Nekaj tednov pred nastopom se začne običajno v količini treninga popuščati, zaradi tega lahko malo narašča hitrost. Zadnja dva tedna pa sta bolj namenjena aktivnemu počitku.
Jaz sem v svojih pripravah na maraton ali pa na tek na 100km zadnji tedel tekel običajno 20' na dan za ogrevanje. V začetku tedna sem vmes naredil še kak hitrejši tek na 400m ali pa na 1000m . Vse ostalo pa je bilo počivanje in priprava glave na nastop. :oops:
To so bila samo moja razmišljanja, ki pa nekaj temeljijo tudi na mojih izkušnjah.
Prijeten tek! :)
Stane!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA