prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 amanita
Aleš,

ne vem, če bo šlo tako enostavno. USB porti na PocketPC-ju so razen v nekaj primerih (Fujitsu-Siemens, ASUS, Acer) mišljeni kot USB klienti in ne hosti. Pomeni, da lahko PocketPC priključiš na "velik" računalnik in ga z njega tudi kontroliraš. Ne moreš pa na primer na PocketPC priključit USB diska ali MP3 playerja in ga uporabljat. Obstajajo namenske kartice različnih oblik (CF, ...), ki potem z določenim programjem omogočajo kontrolo priključenih naprav. Več o USB host portih na trenutnih modelih najdeš tukaj: http://www.firstloox.org/VGAppc.htm. S takšno varianto bo več možnosti, da boš povezal obe napravi.

Amanita

PS: jaz svojo kartico še kar čakam. Kmalu bom verjetno zgubil potrpljenje z lokalnim dobaviteljem in poiskal preko meje. Bila bi pa naj takšna: http://www.expansys.de/product.asp?code=122533&tab=2.
Uporabniški avatar
 ales
Po pravici povedano, je tudi mene to že zaskrbelo..vmes sem si naročil ene usb adapterje, tko da fizično jih bom že lahko povezal.

Zdajle pa gledam na Ozi-jevi strani, da Ozi pravzaprav zna delati z direktnim sprejemom le na COM (?) portih... Res da imam eno staro verzijo Ozija na IPAQu, a v zgodovini novejših verzij ni govora o USB portih. Ker kakor berem so pa z Bluetooth še večje težave..

Skratka-slabi obeti, če ti slučajno uspe z onim "Ratoc USB 1.1 Host Adaptor CF Card" mi čimprej javi. Je pa zame še težava to, da imam v "ta zgornji" reži dodaten spomin, ki ga nikakor ne morem pogrešit(slike TFja..).
 DUŠKO
No vidim da je bolj malo debate o FR 305 ki a mi lahko vsaj kdo pove kje se trenutno najbolj splača nakup in še vedno čakam mal več podrobnosti od zadovoljnih in nezadovoljnih lastnikov.

LP
Uporabniški avatar
 Arapc
Se en dolg za info o bateriji.
Najdlje kar mi je neprekinjeno deloval je bilo 12 ur. Samo to je pomoje tako kot baterija v GSMju. Na zacetku zdrzi veliko vec casa, kot pa npr. cez 2 ali 3 leta.
Mi je pa uganka menjava baterije. Celotna naprava je narejena tako, da naj bi bila vodotesna vsaj 30 min. Torej je vse lepo oblito z gumo. Nikjer v navodilih nisem zasledil da naj bi baterije menjali na servisu oz sam naj nebi opravljal nobenih fizicnih posegov v napravo. Upam da ni tako da ob koncu zivljenske dobe baterije zamenjas celotno napravo.
 Aleksander69
Življenjska doba baterije je odvisna od števila polnjenj. Če vzameš za primer baterijo mobitela, ki lahko ob normalni uporabi zdrži nekje okoli dveh let, upoštevajoč dejastvo, da jo polniš vsake 3-5 dni. Če vzamemo povprečje, da jo polniš na 4 dni, jo boš v dveh letih napolnil približno 200-krat.

Lahko si sam preračunaš, po kolikšnem času boš polnil FR 305 200-krat. Odvisno je seveda od pogostosti tvoje uporabe. Če, npr., tečeš vsak dan po 1 uro, ga boš polnil na vsake 10-12 dni. tTo pomeni, da bi po tem izračunu izdržal vsaj 5-6 let. Ob manj pogosti uporabi seveda toliko več. Po vseh teh letih ne boš menjal baterije ampak si boš verjetno že prej omislil novo napravo.
Uporabniški avatar
 Cyclop_si
Arapc napisal/-a:...kot pa npr. cez 2 ali 3 leta...

Arapec, raje ne skrbi glede tega... čez 2 leti boš že navdušeno sanjal o novem modelu :wink: in čez 3 leta boš novo igračko tudi že imel :P ... in sedanja ljubezen :oops: ter njeno znižanje kapacitete baterije :shock: te ne bo takrat prav nič več skrbelo... :twisted:
Uporabniški avatar
 landlord
Če bi koga zanimal garmin forerunner 305 nov, zapakiran, ameriški import naj mi javi na PM. Samo resni interesenti. Razni kustosi in 2much4me so na ignore listi (neresni).

Aja cena, sitnica, 70 SIJ (slovenskih jurjev)

lp,LL.
Uporabniški avatar
 2MUCH4ME
landlord napisal/-a:Razni kustosi in 2much4me so na ignore listi (neresni).

Kdo je neresen in kdo ne, bi se dalo razglabljati, landlord. Vendar se ne bom spuščal na tvoj nizki in primitivni nivo, predvsem pa ne bi pral umazanega perila, ki si ga ti umazal, v javnosti...

Zato, cool down and be real... :evil:

LP Vilko B.

PS: Je pa tudi res, da sem trenutno v zaključni fazi nakupa 305-ke, vendar je od tebe ne bi vzel, če mi jo "šenkaš" :!: :wink:
Uporabniški avatar
 landlord
l 8)
Nazadnje spremenil landlord, dne 31 Jul 2006, 11:22, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 kustus
landlord napisal/-a:Razni kustosi in 2much4me so na ignore listi (neresni).

Aja cena, sitnica, 70 SIJ (slovenskih jurjev)

lp,LL.

no to da sem neresen morda z tvojih oči a še nikoli se nisem tako nahitro odločil da zapravim toliko denarja. pa še takrat sem bil dokaj novtekač in bil v dvomih ali me bo tek držal dlje časa.
da si pa kupim igračo potem je pa ne rabim malo predrago. to da pa v bodoče ne prideva z 2MUCHom v račun za prodajo se mi pa zdi malo hecno saj mislim najin denar ne smrdi.
se vidimo
 DUŠKO
No no forum mali oglasi in razno je malo nižje, zaradi lastne izkušnje priporočam nakup v SLO in ne od posrednikov ker tam garancije ni. Sam sem namreč po 15 urah uporabe opazil da je v 305ko prišel znoj.... Z uvoznikom in prodajalcem ni bilo nobenih problemov zamenjali so ga takoj. Sedaj pa zadevica dela res perfektno, no malo preveč so nekatere zadevice komplicirane, sem pa že opazil v tujih forumih, da predlagajo spremembe v samem SW in Garmin support jim je tudi to potrdil. Veliko sem spraševal o vzdržljivosti baterije zadevo pa lahko sedaj napišem, če je naprava na mestu kjer je sprejm dober in miruje zdrži baterija cca 30 ur, med uporabo tek koleasjenje pa max 12 ur.
LP
 DUŠKO
No a je še kdo nabavil 305 da mal napiše kako je z uporabo.
Uporabniški avatar
 Arapc
Hm, moj se je nehal oglasat :S
Mislim da mu je znoj prisel notri in je obnemel :roll:
Bom ob casu ga malo nazaj vrnil
Uporabniški avatar
 Arapc
Za vse imetnike FR 305, po novem obstaja tudi footpod za merjenje pretecene, prehojene razdalje. Zadeva naj bi bila namenjena tekom, kjer si z gpsom pri merjenju hitrosti in razdalje ne da pomagati (tek na tekaski stezi, slab sprejem zaradi naravnih ovir...)
http://shop.garmin.com/accessory.jsp?sku=010%2D10818%2D00
 PROSPORT
Jaz ga imam in bi vsem svetoval, da uporabljajo "teniški švic band" za na roko. Ta lepo vpija znoj in tudi žulji ne ko tečeš. Enostavno daš gor ta daljši pašček in ga pripneš čez.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA