prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 mirko1
verjetno ve najbolje superga odgovoriti na to:katero številko proizvajalci tehtajo pri moških in katero pri ženskih copatih,kadar objavljajo karakteristike copat.
namreč moja št 43,še zdaleč ni podobna teži tisti katero oglasujejo prodajalci...
lp,mirko
Uporabniški avatar
 ts čopova 14
zdi se mi, da proiyvajalci tehtajo stevilke nekje med 42 in 43
Uporabniški avatar
 Athena89
no, da ne bom nove teme odpirala, kateri copati na tržišču pa trenutno veljajo za najlažje, oz. so med najlažjimi? kateri modeli? to me zanima predvsem za ženske modele...
Uporabniški avatar
 svizec
Bi še jaz potegnil tole temo iz naftalina...

Torej, zanima me kakšna je za vas sprejemljiva teža copat za gorske teke.

Ker sem cestni tekač, imam temu primerno obutev. Toda s tem ne morem teči po skalah, koreninah in grmovju.

Bliža se datum Pohorskega maratona, jaz sem pa v smislu gorskega teka še kar bosonog in poleg tega še z omejenimi finančnimi sredstvi. V omari s čevlji mi ležijo Garmontke, pri katerih tehtnica pokaže težo 815 gramov/par pri velikosti 43.

In zdaj sem v dilemi - ali se lotiti 31-km proge po Pohorju s temi Garmontkami, ali pa iti v trgovino in za kakšnih 5-6 jurjev kupiti nekaj, v čemer se bom lahko za silo spravil na progo.

Vesel bom vsakega nasveta.
Uporabniški avatar
 Simon Brezovar
Svizec, sam uporabljam Skylonke tudi za gorski tek in moram priznati, da sem kar zadovoljen. Edino kar je, pri spustih verjetno da ne bodo prav dolgo zdržale, saj je sprednji del, ki je pri spustih najbolj obremenjen bolj slabo ojačen. Dejstvo je, da ta copat res ni namenjen gorskemu teku in zato tudi takih dodatnih ojačitev ni. Najprej sem si sicer nabavil najkice, take rdeče tudi z goretexom, vendar sem kmalu ugotovil, da so za gorski tek le nekoliko pretežke. Jih pa s pridom uporabljam za walk&run izlete.

LP,

Simon
Uporabniški avatar
 svizec
Simon, najlepša hvala za odgovor!

Da bi šel v Skylonkah na Pohorje, mi na kraj pameti ne pride. Še toliko bolj sem odločen, da z njimi ne bom šel tja, ker je proga speljana tako, da gre večino časa navzdol - vsaj profil proge pravi tako.
Sicer sem pa že hodil po smučišču navzdol do snežnega stadiona v Mariboru v enih neprimernih supergah in povem ti, da sem samo čakal kdaj mi bo stopalo zdrselo po podplatu in prebilo sprednji del. Skratka, v takih baletnih copatkah ne grem več na take terene.

Garmontke, ki sem jih omenil, imajo Vibram podplat z grobim in še kar trdim profilom - idealne se mi zdijo za spuste. Toda ali jih bo pametno uporabiti za tek po 31-kilometrski progi glede na njihovo težo in glede na to, da so precej trde?
Uporabniški avatar
 Vlajko
Svizec (in ostali novejši člani), sprehodite se skozi tole temo. :idea: :wink:
 superga
Ta teden smo dobili nov model TEVA X1; Zmagovalec večine outdor testov po svetu. Izredno lahke model. V podplatu vstavljena zaščitna plošča za tek po skalah ; zelo zračen ob strani. Teva je pred nekaj časa začela delati tekaške sandale, pa se niso najbolje obnesli. To je sedaj novejša izvedba.
Od tega tedna se jih dobi v trgovinah TOMAS SPORT v Ljubljani (čopova in city park; CELJE - interspar , MARIBOR - jurčičeva, Novo mesto - Bršljin center).
Več o modelu si zaenkrat lahko pogledate na:
http://www.teva.com/ProductDetails.aspx ... 1&mnu=mens

superga
 superga
Glede teže modelov; Navadno se za tehtanje vzamejo moške velikosti 42,5 (usa9). Pri ženskeh pa 39 (usa8).
superga
Uporabniški avatar
 svizec
Vlajko, hvala za link!

Ampak... meni denarnica še kar ne dovoli v TS na Čopovo :cry:

Bi z veseljem šel po Tevo, ali po Salomona.

Ampak ker ne morem, dirka pa je blizu, bi rad našel kakšno cenejšo varianto.

Tile so mi kar všeč. Ampak nažalost številke 38 že davno ne nosim več...

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA