prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 mia
Nujno bi prosila za namig kam naj se obrnem oz. kdo mi lahko pomaga pri izbiri superg.

Imam namreč stalno težave z žulji (pod nohti, notranji stranski lok stopala,.... ) in ne pomaga X-socks, kreme,...
Po vsakem teku me preseneti. In vsakič je drugačna scena. Superge imam dost OK (nike pegasus), sem dolgoletna tekačica a dolgoletna je tudi ta moja težava.

Zelo bi bila hvaležna za nasvet.

LP Mia
Uporabniški avatar
 samo
Vsaka noga vesolje zase, vsaka superga vesolje zase.

Poskusi na Čopovi v Thomasu na tekašken traku ali pa pojdi na test, kjer lahko poskusiš teč par km z različnimi modeli.
Meni je test vsekakor pomagal, čeprav se pravi odziv noge doživi šele po par urah teka.
Še vedno nisem našel idealnih superg, veliko sreče pri iskanju tvojih.
 superga
Vzrokov za nastanek žujlev je veliko. Sam bi pokomentiral samo obutev.
Žulj nastane ker se stopalo v obutvi premika. Razlog je ponavadi preširoka obutev. Omenjeni Pegasus je nekoliko širši model. Nekatere znamke (npr. New Balance je najbolj znana po tem) izdelujejo prav zato modele v različnih širinah. So pa razlike tudi med modeli samimi.
Zadnja novost pri obutvi (predvsem ženski) je prav ta, da je na sprednejm delu elastičen del, ki dodatno oprime stopalo.
Ena od možnosti je tudi drugačno zavezovanje obutve. Če potrebujete dobro stabilnost prednjega dela lahko preizkusite način, da se vezalke napeljejo od zgpraj navzdol in se zavežejo pri prstih in ne na nartu.
Najbolje je, kot je napisal že Samo preizkusiti model na teku. Včeraj smo imeli testiranje na Kodeljevem. Ima pa Nike vsak torek popoldne testiranje na PST, pri Koseškem bajerju. Preiszkusite model Nike ZOOM APACHE; je nekaj ožji in mogoče bo bolje.
l.p.
superga
 mia
hvala, čeprav imam torek polno zaseden bom napela vse sile, da bom v takrat pri koseškem bajerju. Tam se mi tudi izteče moje tekaška pot -PST. Ob kateri uri pa ste tam in kje približno?

Zdi se mi, da imam tudi sama bolj široko nogo. Čevelj je 1 št. večji.
Če si ga ful zategnem, da mi nogo oprime, dobim krvave žulje na notranjem loku stopala. Občasno (1X/teden) dobim žulj pod nohtom,... ne vem več. Se pa izkaže čevelj šele po 10-tem km in naprej.

V štacuni pa se ne morem odločit. Sej dnarja mi ni žal, če bom vedla, da ne bom trpela. Če pa tega zagotovila ni je pa stvar malce za razmislit...
 PPoce
Zdravo,
Ob torkih smo pri Koseškem bajerju (ob sami poti, kjer sta dve klopci, ne mores zgresiti ker imamo bel sotor) od cca 16:15 do cca 20:00.
Ce je vremenska napoved slaba (dez) nas ni.

Zenski modeli Nike za testiranje pa so:
1. novi Structure triax,
2. novi Apache (bivši Skylon),
3. stari Skylon,
4. Pegasus,
5. Max Moto,
6. ponavadi tudi model Free.

Lepo vabljena(i)
Uporabniški avatar
 meduza
kje se, da kupit zenski Apache (novi skylon)?
Uporabniški avatar
 karmen
Naj prosim za odgovor
zakaj ni ŽENSKEGA modela št. 41 1/3 Asics ali pa Mizuno?
Ali je to resnično preveliko stopalo?
 superga
Zadeva je takšna, da si uvozniki "ne upajo" naročiti večjih številk.
Veliko boljši serevis nugita Nike ali Adidas, kjer ni teh težav pri naročanju velikosti.
superga
 mia
hojla superga, prosim še za eno mnenje

zdaj imam nike pegasus storm - ali so te za zdaj prevroče oz. mi odvajajo premal švica iz nog in posredno povročajo žulje.

mislim zaradi tega, če sploh vztrajam pri tem modelu ali grem na kaj drugega (imam širše stopalo z visokim lokom-antiplatfus)

lp mia
 PPoce
Storm Pegesus bi znale biti pretople za poletje (imajo membrano ClimaFit, kar pomeni da ne dihajo tako dobro kot navadne superge brez membrane), osebno jih uporabljam v bolj blatnih/plundrastih dnevih v gozdu.
Vsekakor pa se oglasi danes pri Koseškem bajerju kjer boš lahko v miru testirala navadnega Pegasusa in ostale modele.
LD
 superga
Se strinjam !
Membrana , ki ščiti prd vlago je seveda manj zračna. Zaradi tega je možno tudi , da pride do žuljev, čeprav ne verjamem, da je to edini razlog. Najbolje je probati na teku kot je napisano zgoraj.
Superga
 mia
hvala obem za trud, vendar nimam šanse torek popoldne prit na testiranje.

Ker to vem, sem se namenila v Tomas sport na Čopovo in kupila Nike structure traix. So mi pogledal obliko stopala -nizek stopalni lok, celo tekla sem z njimi na tekalni stezi,...

Zdaj pa dilema:
Izbirala sem med dvema kao istima modeloma, le da je en ženski in ta, ki sem ga kupila-moški.

Ženski me je oprijel fino, prijetno tudi pri prstih - mene pa je večno strah tega, ker imam žulje tud na prstih, da bi se mi to ponovilo, da bi mi noga ki po dolgem teku oteče, butala in se ožulila...

Zato sem se odločila za moško varianto: fin občutek predvsem spredaj imam pri prstih dovolj prostora, ...

Potem pa doma pogledam številke in vidim, da je moj par št.42, jaz pa imam nogo 40. Mož pravi, da se mu zdijo preveliki, imam pa cca.1 cm fraj med prsti in koncem copata.

A bo to v redu? Če ne - a mi zamenjajo tam nove superge za druge??
(pa sej drugih sploh ne bi znala zbrat - bojim se tega da me superga stisne)

Čist sem zmešana, prosim za mnenje in hvala - Lep deževno nasmejan dan vsem -M
 PPoce
Zdravo,
1 cm prostora med prsti in koncem superge deluje ravno prav (glede na dejstvo da vecina, predvsem zensk, sicer brez strokovne pomoci kupi premajhne superge/cevlje).
Nike stevilke so generalno majhne (moja noga 42 do 43 pri normalnih cevljih, Nike superge nosim konstantno 44), ker tecem predvsem daljse teke imam cca. 1,5 do 2 cm prostora med prsti in koncem superg.
Moski Structure triax je res precej sirok pri prstih (najširsi Nike model) tako da težko ocenim ali bi bil bolj primeren zenski model.
Ne gledat stevilk, važen je obcutek.
LD

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA