Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 m_m
Uf, hvala. Tole je pa kar nekaj nasvetov. Ko sem jih prebirala, sem zraven v mislih trenirala :roll: sem zelo junaško odgnala bilokako pasmo sem si v mislih narisala. Sam ko bi bilo še na terenu tako :( No ja, za začetek pa je.

Mi je pa dalo mislit to kar je napisal Hudl, da gre za dvoriščne pse, ki so vajeni grobega vzgajanja. Tole s kamnom se mi zdi dobra ideja. Pa to od katke, da nastopim strogo, z "ne" ali "domov", pa od še 1 PR z korakom naprej, odločnim glasom in držo... hm. Bo treba probat. Zamišljam si tak idealni scenarij, ko pes kar zacvili od strahu :wink: No bom poročala, kako mi kaj gre.

Hvala vsem in čimmanj pasjih srečanj
Uporabniški avatar
 katka
m_m napisal/-a:Zamišljam si tak idealni scenarij, ko pes kar zacvili od strahu :wink: No bom poročala, kako mi kaj gre.

Hvala vsem in čimmanj pasjih srečanj

ojoj, upam, da ne bojo kar tako cvilili...! tudi to ni kul, hm hm...

glede pasjih srečanj pa... če bojo, naj bojo prijetna! sej so fejst živalce, psi. nenazadnje prijateljujemo že dolga tisočletja.
Uporabniški avatar
 Speedy
Moje izkušnje s psi so bile na srečo vedno dobre... Najbolj deluje, ko psa enostavno ignoriram. Ne spreminjam smeri, hitrosti, načina teka, ga ne ugovarjam. Če "pikira" kaka mrcina direktno name, je potrebno veliko poguma, da ostaneš v nespremenjenem gibanju in obnašanju. A se vedno izkaže, da pes tik pred mano zavije mimo mene in se še nikoli ni zaletel ali zasadil zobe... Potem mi tudi ne sledi. Samo tisto "pikiranje" v ravni črti proti meni je strah zbujajpče, pač primerno velikosti mrcine....

Oni ki lajajo pod noge pač samo lajajo pod noge in sledijo nekaj časa. Navadno pospešim frekvenco koraka, da nima kje prijeti. Sem pa že dobil enega cucka "na nogo" med mojim "intervalom". Treščila sva tako silovito, da sem tudi sam zletel po tleh in iskal očala, a na srečo za nobenega nič hujšega.

Ko tečem v družbi in se kdo že na daleč boji psa, pes izbere seveda ravno njega :lol:

Torej menim, da pes rad zasleduje in lovi "plen", a ko pride do njega navadno ne ve, kaj bi znjim. Če mu seveda sami ne damo kakega razloga..
 špelca_p
Tut js mam neprijeten dogodek srečanja s psi. Na splošno sem sicer znana, da sem čist usekana na pse in se nobenga ne bojim...no razen kakih rotweilerjev ali česa podobnega....nekako nimam strahu pa čeprav sta me dva že kr fajn ugriznla. Ampak zadnjič zjutraj pa se odpravim teč in sem kr nekaj časa tekla po cesti potem pa nazaj grede vidim neko potko po travniku in sem rekla, da bom zavila tja kjer je manj prometa.In tečem tečem potem pa kar naenkrat zaslišim lajanje in sem začela hodit. V trenutku pa se iz koruze prikaže, nekje daleč labradorec, ki teče proti meni...pa sem misnla ok mogoče je vesel in me bo prišel pozdravit :roll: ampak na žalost je potem prišel še eden in še eden . Vsi trije so laufal prot meni in mi kazal zobe.Kaj mi je najprej prišlo na misel?Špela ti se samo ustavi in bodi čisto pri miru ker drugač bo hudo. No...ko je prvi pršel do mene in mi skoču do pasu mi je zledenela vsa kri, ker sem kr vidl še ostala dva...ampak očitno jih je to, da sem bla čist pri miru n jih gledala v oči prestrašlo, ker sta dva pričela neki javskat pol pa so se umaknl.Pol sem šla počasi naprej nakar se iz tiste koruze končno prikaže še lastnica z enim cuckom in mi vpije kao: sej niso nič hudi. Gospa je vseen slišala svoje in bla na koncu še jezna name kaj se derem nanjo, ko da ona ni nič kriva.
Kaj naj rečem pes je le pes...res je, da rabi svobodo pa da ne more bit skoz na vrvici ampak sploh če jih en sam pelje na sprehod ne morejo bit kr odvezani. Bolje, da sploh ne pomislim kako bi bilo, če bi mela zraven nekoga, ki ne bi bil pri miru(recimo otroka)...sam ljudje se očitno res ne zavedajo.
Uporabniški avatar
 mare
Zadnjič sem bil pri prijateljih, ki so hranili eno ubogo potepuško muco. Je vprašal soseda, če je to njihov maček, pa so rekli da ne več, ker imajo zdaj drugo-lepšo.Morali bi imeti redarje, ki bi nevzgojene lastnike pošteno užgali po žepu. Mislim, da bi zbrali čisto dovolj denarja za obratovanje pasjega zavetišča.
Uporabniški avatar
 Urshka
Malo sem brskala po debati in hvala vsem za nasvete glede pesov, tudi meni bodo zelo prav prišli.
Pred dobrim mesecem sem ravno začela s svojim vsakodnevnim tekom po Mariborskem mestnem parku, ko po dobrih 300 metrih srečam gospo z dobermanom. Čeprav sem imela malo neprijeten občutek, sem brez posebnega strahu mirno tekla mimo. Kar naenkrat pa se pes obrne in brez laježa ali renčanja zakadi vame.Skoraj me je kap in zadnji trenutek ga je lastnica potegnila k sebi.
Danes pa spet veselo tečem po parku, ko na 20 m opazim psa (ne vem katera pasma, podobn je bil bulmastifu), ki se je ustavil in me gledal. Brez povodca ali nagobčnika, lastnik pa zravn stoji... :x Ok, jest ne morm it mimo njega, ker bi me verjetn res kap, če bi se spustil name. Zato sem obrnila smer in počasi nadaljevala hojo v drugo smer. Ko sem bla dost daleč, sem začela spet s tekom, ko ga spet zagledam, kako se je ustavil in spet bulji vame. Ne vem, kako nekaterim od vas to uspe, vendar jaz ne morm igonrirat cucka v takem primeru, še posebej ne, če gre za pasme, ki se pojavljajo v cajtngah zarad napadov.

Resno razmišljam o nakupu solzilca, ker mi je grozno, da bi se mogla odrečt teku zarad kosmatih posameznikov, ki radi grizejo, vendar me je počasi resno strah že misli, da bi šla tečt po parku.

Morda kdo ve, ali je dovoljeno imeti pri sebi solzilec in ga uporabiti v primeru najhujšega?

Lep tek vam želim in čim več PRIJETNIH dogodivščin med tekom!!

Urška
Uporabniški avatar
 Z*
Me vedno znova pograbi sveta jeza, ko tole berem ... :evil: :evil:
Tudi sama sem imela že več bližnjih srečanj s cucki in zverinami med tekom. Na srečo brez hujših posledic. Še najbolj me je prestrašil nemški ovčar :shock: , ki mi je igrivo skočil na prsi in me skoraj podrl, od cucka na baterije, ki me je pograbil za nogo so bile le začasne luknjice od zob :x , pa nič krvi, nabildani pudelj, ki se mi je pognal v bedresa, mi je skoraj strgal najdražji kos opreme :shock: :evil: , strašljivo je zgledal špic, ki se je pognal vame in ga je v skoku s težavo zategnila lastnica, potem ko sem jaz obstala kot okamenela :shock: in pričakovala najhujše, padec prek v mraku slabo vidne vrvice, na kateri je imel lastnik enega od psov, drugega pa na drugi strani, je bil brez posledic. Da ne omenjam vseh tistih, ki samo nakažejo agresijo in se ustavijo tik ob tabi, lastnik pa nasmejano mrmra "pa saj ne bo nič napravil", ko se začneš ustavljati, da se ne bi vsaj spotaknil ob žival ... :evil: :evil: Adijo miren tek! :bum: Ne le v parku, tako je na Kalvariji, v Betnavskem gozdu, pod Pohorjem in na njem, v okolici Pekrske, povsod!
Ti kar špricaj s solzilcem, pa naj se lastniki razpočijo, če hočejo! :twisted: PS. Pse imam rada in se jih ne bojim. Za lastnike pa nisem prepričana. :roll:
Uporabniški avatar
 Hudl
Urshka napisal/-a:še posebej ne, če gre za pasme, ki se pojavljajo v cajtngah zarad napadov.

Melhijaaad... kaj je to stereotiiip? :lol:
Pri nas pri sosedu imajo dva zoprna mesanca, ki oblajata vsakogar, ki pride mimo, se posebej rada pa preganjata kolesarje. Seveda nista nikoli privezana ali za ograjo... Ampak ker mesanci niso 'bojni psi' se jih nihce ne boji.
Naslednji sosed ima rodovniskega pitbulla, ki bi sodil na naslovnico kakega MuscleMaga. Ko so mu tatovi izpraznili hiso so to strasansko nevarno zverino samo spustili skozi vrata in je sel malo na potep...
Ce mene vprasas, se je doberman hotel igrati. Nacin na katerega je to pocel ni ravno zaupanje vzbujajoc, in to je posledica slabe vzgoje. In slabo vzgojeni psi pogosto skacejo po ljudeh.
Tistega bull-karkolize pa je najbrz mikalo, da bi se igral s tabo, samo bolje je vzgojen.
Seveda je imeti solzilec s seboj dobra ideja... za vsak slucaj :)
Hudl
Uporabniški avatar
 Urshka
Doberman mislim, da se ni hotel igrati, ker je kazal zobe in že mislil šavsniti proti meni :( Poleg tega sem ga že večkrat videla s taisto gospo, ki je vadila z njim, tako da sem še kr prepričana, da gre za šolanega psa.

Sej vem ja, da so stereotipi ena butasta stvar in možno da mi on -bull tud ne bi nič kaj hudega storil, vendar imam raje preventivo ko kurativo:)

Z* kaj mogoč veš, ali je Ljudski vrt javno odprt? Ker res razmišljam, da bi se s tekom preselila tja..... :wink:
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
Urshka napisal/-a:Malo sem brskala po debati in hvala vsem za nasvete glede pesov, tudi meni bodo zelo prav prišli.
Pred dobrim mesecem sem ravno zaèela s svojim vsakodnevnim tekom po Mariborskem mestnem parku, ko po dobrih 300 metrih sreèam gospo z dobermanom. Èeprav sem imela malo neprijeten obèutek, sem brez posebnega strahu mirno tekla mimo. Kar naenkrat pa se pes obrne in brez laježa ali renèanja zakadi vame.Skoraj me je kap in zadnji trenutek ga je lastnica potegnila k sebi.
Danes pa spet veselo teèem po parku, ko na 20 m opazim psa (ne vem katera pasma, podobn je bil bulmastifu), ki se je ustavil in me gledal. Brez povodca ali nagobènika, lastnik pa zravn stoji... :x Ok, jest ne morm it mimo njega, ker bi me verjetn res kap, èe bi se spustil name. Zato sem obrnila smer in poèasi nadaljevala hojo v drugo smer. Ko sem bla dost daleè, sem zaèela spet s tekom, ko ga spet zagledam, kako se je ustavil in spet bulji vame. Ne vem, kako nekaterim od vas to uspe, vendar jaz ne morm igonrirat cucka v takem primeru, še posebej ne, èe gre za pasme, ki se pojavljajo v cajtngah zarad napadov.

Resno razmišljam o nakupu solzilca, ker mi je grozno, da bi se mogla odreèt teku zarad kosmatih posameznikov, ki radi grizejo, vendar me je poèasi resno strah že misli, da bi šla teèt po parku.

Morda kdo ve, ali je dovoljeno imeti pri sebi solzilec in ga uporabiti v primeru najhujšega?

Lep tek vam želim in èim veè PRIJETNIH dogodivšèin med tekom!!

Urška

Ne verjamem da je solzilec na seznamu prepovedanih rekvizitov za obrambo. Mislim da je vecji problem to da ga ne bos utegnila uporabiti.
Verjetno ti bo koristil ker se bos pocutila varneje.
Vedno med tekom pa tudi ne mores biti rekuritran samo na pse...
Potem je boljse zamenjati traso ce si obetas veliko ukvarjanja z drugimi stvarmi kot je tek.
Uporabniški avatar
 DuleKTKV
Mogoče bi bila koristna taka napravica: [url][url]http://www.bolha.com/oglas1304929[/url][/url]
Sam sicer nimam slabih izkušenj z napadalnimi psi, imam pa majhnega prijaznega psa, ki gre običajno z menoj na tek, on je bil pa že večkrat napaden. Ali kdo kaj ve o takšnih "odganjalcih"?
Uporabniški avatar
 Hudl
Oglas je ze potekel...
Lahko pa tudi pre Ebaya dobis Original zadevo.
Cena pa ni ravno najbolj ugodna...
Tukajle pa je 'test' :)
Hudl
Uporabniški avatar
 Z*
Urshka napisal/-a:Z* kaj mogoč veš, ali je Ljudski vrt javno odprt? Ker res razmišljam, da bi se s tekom preselila tja..... :wink:

Nimam pojma, a verjetno se take stvari plačajo - ugibam. :?: Sama se nikakor ne pustim pregnati v neke zaprte objekte! :evil: Raje grizem! Slika Glede ostalih pripomb v zvezi z (ne)agresivnostjo pasem pa še tole: mi čisto dol visi, če se hoče kak pes samo igrati, me povohati, ali se kako drugače motati pod nogami. Ko tečem, hočem mir pred takimi in drugačnimi mrcinami, četudi "ne bodo nič naredile", in se ne ustavljati in ubadati s tem, kaj utegne imeti žival za bregom. Tečem namreč zato, da se sprostim.Slika
 zappa
Z* napisal/-a:
Urshka napisal/-a:Z* kaj mogoč veš, ali je Ljudski vrt javno odprt? Ker res razmišljam, da bi se s tekom preselila tja..... :wink:

Nimam pojma, a verjetno se take stvari plačajo - ugibam. :?: Sama se nikakor ne pustim pregnati v neke zaprte objekte! :evil: Raje grizem! Slika Glede ostalih pripomb v zvezi z (ne)agresivnostjo pasem pa še tole: mi čisto dol visi, če se hoče kak pes samo igrati, me povohati, ali se kako drugače motati pod nogami. Ko tečem, hočem mir pred takimi in drugačnimi mrcinami, četudi "ne bodo nič naredile", in se ne ustavljati in ubadati s tem, kaj utegne imeti žival za bregom. Tečem namreč zato, da se sprostim.Slika

Se popolnoma strinjam. In za to, da tako je (v resnici seveda ni), so v celoti in popolnoma odgovorni lastniki psov. Samo na žalost zakonodaje v zvezi s tem nihče ne uveljavlja oziroma ne podpre z ustreznimi sankcijami za kršitelje.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA