vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

tae
Upam, da o tem še ni bila odprta tema. Iskal sem, našel sem sicer zvine in druge poškodbe gležnja, ampak mojega problema pa ne.

Boli me sicer nič ne in čisto normalno hodim, tečem in počnem druge aktivnosti.

Problem pa je v tem, da mi v levem gležnju na zunanji nogi poka, ko stopalo premaknem pod določenim kotom.

Zanima me vse, kar veste o tem.

Hvala.
Uporabniški avatar
 Speedy
Če ti kaj pomaga: meni poka že skoraj 20 let, pa ni ne boljše ne slabše. V bistvu lahko nogo tako premaknem, da bo počilo, če hočem. Navadno med tekom ne poka, včasih se pa odloči in pač poka tudi če nočem..
Uporabniški avatar
 microwaved
Men tud to skoz poka, pa koleno tudi :lol: . I guess it's kinda normal ? :wink:
 jump3336
Ja meni tudi poka desno koleno ( pri počepu) in gleženj (pod določenim kotom), boli nič sliši se pa kot da je kost počila. Ortoped pravi, da to ni nič hudega. :mrgreen:
 tae
Vidim, da bo treba vsem nam pokalcem malo podmazati sklepe.
 Nataša
Tudi meni poka v gležnju. Odkar pomnim.
 zappa
Speedy napisal/-a:Če ti kaj pomaga: meni poka že skoraj 20 let, pa ni ne boljše ne slabše. V bistvu lahko nogo tako premaknem, da bo počilo, če hočem. Navadno med tekom ne poka, včasih se pa odloči in pač poka tudi če nočem..

Pri meni je genau isto kot pri Speedyju (samo tistim 20 letom bi lahko še kaj dodal). Po moje so to vakuumski poki (kot pri "lomljenju" členkov na rokah).
 Marko M
kriva je sklepna ovojnica... zato ste glasni.
lp m
Uporabniški avatar
 Pero
Zna bit neprijetno, če prideš pozno domov :)
 Scala
Meni pokata kar oba, ko ju zvijem pod kotom. Se posebej sem podvrzen k pokanju ko sem naprimer kaj prehlajen ali imam vrocino takrat gleznje bolj cutim (kot da bi imel kaj notri) in jih se bolj zvijam...do take mere, da me pol ze vse boli.

Aja pa pretekli teden sem vadil z kolebnico in se mi tudi "poka" pa taka topa bolecina, pocutim se pa ko da bi imel kamen notri.
Uporabniški avatar
 incic
naj povem da mam jaz tudi probleme z tem
poka mi kadar se pač odločči da bo pokalo in ne morem nobenega kota najt da mi nebi pokalo.
včasih je prav smešno ka nas enih 6 laufa v tišini samo moje pokanje se sliši
 Scala
Zdravo

meni ko tekam ce ne spodvijem pod pravim kotom ne poka. Ce pa sedim tako na mestu in fajn pritisnem se pa tudi fajn slisi.
Uporabniški avatar
 Oli R
:lol: Bože, meni najbolj poka, ko se zjutraj sestavljam iz postelje. Ga ni sklepa, ki ne bi imel vsaj enega poka na zalogi takrat... :lol: Neke vrste pokalna simfonija v žnj-duru, včasih pa tudi člj-molu...
 Berk
Katera pa je zunanja noga? Verjetno je bilo mišljeno zunanji del noge. Tudi meni poka v tistem gležnju, kjer sem imel nategnjene vezi, v zdravem pa nič.

B

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA