Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 t
Tudi pot okoli Bohinjskega jezera je ena prav fina tekaška trasica. In lahko je zelo na "izi", ker je ves čas po ravnem.
Se posebej paše po sončni spomladanski smuki na Voglu. Danes preizkušeno. Dopoldne smučarija in popoldne tek - se fino dopolnita.
 Lučko
nada napisal/-a:Lučko, prejšnji teden sem odkrila zanimivo pot do Bogenšperka...

SlikaSlikaSlika
Slika
Slika
Slika
Velja :?: :wink:
Uporabniški avatar
 gregorb
Mogoce tudi tole komu prav pride:

Munchen: Tek v parku ob reki Isar:
Velik park, razdalje si lahko prilagodiš, ker je stezic res mnogo.
Podlaga je mehka - trava ali po želji makadam.
Zanimivo pa je to koliko ljudi teče. Res je, da je Munchen precej večji od Ljubljane vendar ko sem šel na jutranji tek ob 7 uri zjutraj sem v 30 minutah naštel 61 tekačev. Zame je bilo to pravo malo presenečenje.
Fajn laufejte, pa fil špas!
 marjan
Ta proga je bila omenjena že večkrat v drugih rubrikah. pa vendarle :D :D

Dolžina: 9800 m
Cestišče: makadam, dovolj široko
Narava: čudovita, slišijo se ptice...
Gneča: ni velika, nekaj tekačev, so družine z otroci, nekaj kolesarjev, sprehajalci
Konfiguracija: večinoma ravna, rahli klanci

Lep pozdrav z Gorenjske
Uporabniški avatar
 milkec
marjan napisal/-a:Ta proga je bila omenjena že večkrat v drugih rubrikah. pa vendarle :D :D

Dolžina: 9800 m
Cestišče: makadam, dovolj široko
Narava: čudovita, slišijo se ptice...
Gneča: ni velika, nekaj tekačev, so družine z otroci, nekaj kolesarjev, sprehajalci
Konfiguracija: večinoma ravna, rahli klanci

Sliši se čudovito, vendar kaj ko ne vem kaj iti? A je mogoče okoli Brda?
 marjan
Ja Milkec, okoli Brda (v naslovu sem omenil še Kranj).
Zanimivo je to, da sem to progo "odkril" šele sedaj,
pa čeprav že 10 let živim precej blizu nje :oops: :oops: :oops:

Čao
Uporabniški avatar
 Matevz
Kot sem že enkrat pisal, pa je narava še mnogo lepša kot okrog Brda v Udin Borštu, ki ni prav daleč od Brda. Pa proge so tudi označene, vzponov ni veliko in so precej kratki.
Uporabniški avatar
 GaGa
Lepa tekaška trasa je tudi na Strunjanskih solinah. En krog naj bi bil 3 km. Potem pa kombiniraš še s tekom do Izole (ena varianta skoz tunel, druga pa čez hrib), pa se ti hitro nabere 10 km. Sploh je prijeten tisti del po solinah, ker prijetni pihlja in diši po morju.

Pa tudi Sečoveljske soline so prijeten kraj za tek, predvsem pa ni veliko ljudi (srečaš edino kakšnega ribiča). V sezoni je verjetno drugače. :shock:
Uporabniški avatar
 obi
GaGa daj opiši pot iz Izole, recimo iz rive, do Strunjana. Sem večkrat v Izoli pa ne vem točno kje je tunel.

Ali pa morda veš za kakšno drugo traso iz Izole tam okoli 10km. 8) 8)
Uporabniški avatar
 GaGa
Če štartaš z rive je najlažje, da tečeš do Simonovega zaliva, od tam do križišča kjer je velik Interspar. Tam prečkaš cesto in greš proti Jagodju (maš table). Tam se rahlo vzpenja in na vrhu klančka se odcepis desno. Tam je ena potka, ki gre skozi vinograde...pol pa prideš do tunela. Pot do Strunjana se pa skoz mal spušča. Drugače pa, kot je rekel Bojan, je tukaj kolesarska trasa ... pa tudi kar nekaj tekačev srečaš.

Če želiš traso z mal več klančki greš lahko iz Strunjana proti Belemu križu, tam tudi ni kaj dosti prometa, je pa asfalt.

Tudi iz Strunjana do Pirana je ena možnost, samo zdaj ko se bliža sezona ti jo odsvetujem.
Štartaš iz Strunjana in greš proti Strunjanskemu kampu, tam zaviješ levo...potem greš pod nadvozom in tečeš še ene 500m (se mal vzpenja). Tam greš skoz tunel cca. 500m in prideš ven v Portorožu (pri avditoriju). Potem pa tečeš ob obali čez Portorož, pa mimo Bernardina v smeri Pirana...

Sicer pa jaz največ tečem okoli Strunjana, tko da ostalih koncev ne poznam najbolje. Se bom pa poskušala pozanimat kako je kaj s tereni tam iz Izole proti Kortami, pa tam okol.

To je to... upam, da si bo s tem kdo lahko pomagal :D
Uporabniški avatar
 bojanu
Poleti se mi zdi iz Strunjana čez Beli križ malce prevroča.
Iz Strunjana se povzpneš po asfaltu proti Belemu križu nad hotele in greš na prvi serpentini levo kar naravnost po potki, ki te pripelje v Pacug. Od tam pa čez Fieso do Pirana ob morju. Je bolj senčna in zagotovo hladnejša kot vzpon po asfaltu 8)

PS trasa na karti se kar najbolj izogiba asfaltu (ker smo pač druge sorte kolesarji :wink: ) in je lepa za tek. Še posebej nad klifom :D
Uporabniški avatar
 obi
Hvala Bojanu in GaGa.
Iz pirana v Portorož čez Strunjan sem enkrat že tekel in je kar zanimiva trasa, predvsem tunel. Skozi vinograde greš v tunel, ven pa prideš v mestu. :shock: :shock: Mogoče je res ta trasa za poleti malo prevroča, najbrž je treba zgodaj zjutraj startati..

Ob priliki pa bom preizkusil traso iz Izole v Strunjan mogoče celo do Pirana.

Še enkrat hvala.
Uporabniški avatar
 primus
V sredo sem bil v Portorožu in sem si namesto kosila privoščil tek, pri trasi sem pa upošteval vaše nasvete in delno tudi bojanov zemljevid. Čista uživancija...
Je pa tunel res nekaj posebnega, priporočam tudi ostalim.

hvala vsem za opise poti !

primus
Uporabniški avatar
 Vlajko
Rad bi vam na kratko prikazal še mojo najljubšo tekaško traso (Sorško polje, seveda), zato vračam eno staro temo iz naftalina ... :D

Začetek je kar v Drulovki, najprej kakšnih 300 metrov hodim ter se ravno ogrejem do začetka pri gozdu:

Tek začnem na gozdni stezici proti vasi Breg, kjer prečkam asfaltno cesto, nato pa po gozdni stezi nadaljujem še kakšnih 0,5 km, pri premičnem čebelnjaku (tovornjak) je gozda konec. Začne se kolovozna pot, ki vodi mimo nebroj križišč, med polji ter mimo gozda do zaselka Meja. Do tu je 5 km. 8)
Pri Meji prečkam glavno cesto LJ - KR ter tečem po makadamski cesti kakšnih 3 km mimo Lovske koče Sorško polje vse do prvih hiš Trate (Škofja Loka). 8)
Tu se odcepi proti desni širok kolovoz, ki pelje v smeri Žabnice. Tečem do železniške proge (še dober km), ob njej pa po ozki asfaltni cesti v smeri Kranj. 8)
Po slabih 2 km pri železniškem prehodu (cesta Bitnje - Breg mimo farme) prečkam progo ter nadaljujem ob progi po asfaltni cesti. 8)
Tik pred mostom nad progo "moja" cesta zavije proti levi. Pri avtobusni postaji Orehek ponovno prečkam glavno cesto LJ - KR ter se skozi Orehek po pločniku vračam v Drulovko. :D

Odseki:
- Drulovka - Lovska koča: 6 km,
- Lovska koča - Trata: 2,5 km,
- Trata - Žabnica: 1,5 km,
- Ob progi do žel. križišča: 2 km,
- Žel.križišče - Orehek: 1,5 km,
- Orehek - Drulovka (Točka 0): 2 km :!:

Skupaj je okoli 15,5 km teka po zelo raznoliki podlagi, a brez klancev. 8) Okolje je dovolj slikovito, pogosto je možno opazovati srnjad, ki "krade" po poljih in travnikih, ogromno je ptičev ter metuljev raznih barv ter velikosti, itd ... Najprimernejši čas :arrow: Vsekakor pozna pomlad ali jesen, pa tudi poleti zjutraj, ko še ni prevroče, je lepo. Tudi sneg ni prevelika ovira, saj so ceste kmalu splužene, potke pa shojene ter lepo označene z rumeno barvo, ki jo prispevajo naši najzvestejši štirinožni prijateljčki. :roll: :wink:

Seveda pa Sorško polje nudi še veliko krajših ali daljših variant, lahko izbiramo med gozdom, polji, stezami, cestami, itd.

Priloga:
Zemljevidi z vrisanim (skracanim) potekom. :wink:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA