Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 Franci65
Je pa hud tale maraton.
Prvič se mi je zgodilo, da sem se s Porezna dol grede moral močno približati materi Zemlji (ležat) in mirno počakati, da se mi vklopi rezerva. Tudi dve turistki z nudenjem kisle vode nista mogli pomagati.
Uporabniški avatar
 wednesday
WE DID IT!!

Nisem s foruma, vas pa kdaj skrivoma prebiram in obcudujem.
Medij se mi zdi primeren, da se zahvalim vsem 'sopotnikom' s tega teka, kar nekaj jih/vas je bilo (Zdravka, ki je ime nosil na hrbtu, se spominjam nekje okoli Durnika). HVALA VSEM, s katerimi smo delili katerikoli del poti pa tudi marsikatero besedo!!
Moj moto (po prvem tekaskem tekmovanju v zivljenju spljoh) - seveda nisem bila med prvimi 8) ..sem pa bila med tistimi, ki smo bili veseli, da smo preziveli :wink: -
Jebes vse powergele, pomembno je, da imas pogumno raco pred sabo, ki ti zagaga kaksno prijazno besedo, ko jo potrebujes...

Upam, da so vsa kolena ze ok. Organizatorjem pa vsa cast; dehidracija je bila nemogoca.
Na snidenje drugo leto!

sonca in srece,
wed
Uporabniški avatar
 še1PR
pia napisal/-a:…za TanjoO in Mirča je bil tole trening za Ararat...

:clap: Pridna! :wink:

Cestitke vsem! :cast:
Uporabniški avatar
 yogo
Ja, ta maraton je res hud, tudi odstopiti je teško.
Do Črne prsti je šlo normalno, na spustu pa začutim da se dela žulj na peti. Po 20 minutah že čutim da tečem po vodni blazini. Navzdol tečem po prstih kar je po tistih strminah zelo težko. Dohitim Marjana, ki ima tudi težave in se počasi vlečeva proti dolini. Za Znojilami si zvijem še gleženj, nekdo za mano zakliče naj grem naprej, da bo že bolje.
V Hudijužni vidim reševalno vozilo a še vedno imam upanje da bo šlo. Zagrizem v klanec, vsaj žulj zadaj ne boli. Kljub pazljivosti pa po 15 minutah zopet nerodno stopim. Kaj sedaj, pred mano strmi Durnik pa še spust , ki tudi ni nedolžen ali odstop. Odločim se ODSTOP, odšepam nazaj v Hudojužno, tekmovalci sprašujejo kaj je, marsikateri ponudi pomoč. Hvala vsem.
Reševalci me lepo oskrbijo in zapeljejo na cilj.

Pohvale organizatorjem za veliko število okrepčevalnic, kljub hudi vročini nismo bili žejni. Čestitke vsem ki ste prišli do cilja.

lp Yogo
Uporabniški avatar
 zagi
Čestitke vsem udeležencem maratona in vsa pohvala organizaciji - kapo dol. Klavdija - res je uspelo, a brez tebe in tvojega supermana bi šlo težje. Hvala in upam, da še kdaj. :lol:
In da ne pozabim, hvala tudi mojemu supermanu za treninge in vzpodbudo - očitno je koristilo. :wink:

Tanja
Pozdravljeni
Udeležencem petega gorskega maratona štirih občin, ki ste se potili na strmih vzponih in malo manj strmimi spustih, ki ste zbrali toliko poguma da ste se podali na to res zahtevno gorsko preizkušnjo, ki zahteva celega,dobro pripravljenega človeka, ki pa na koncu priteče v cilj vesel kod otrok ki mu je uspelo narediti nekaj pomembnega. Takega te naredijo prelepe gore, grape in skriti kotički, ki te spremljajo na celi progi. To ti ostane v spominu in te stvari podoživljaš šele kasneje, ko prideš malo k sebi, čeprav na cilju misliš, da nisi videl ničesar se ti vsa ta pokrajina vtisne v spomin in jo res podoživiš šele kasneje.

Tudi sam sem vso zadevo podoživljal do danes, zraven pa še vse kaj drugega. Kod vodja te prečudovite organizatorske ekipe se počutim res lepo in želim si samo to , da bi naš maraton lahko še nekajkrat organizirali. Vse je potekalo po načrtih in to po zaslugi nekaj ključnih ljudi, ki se jim zahvaljujem tudi s tega mesta.(Dorica, Nežka, Tonček, Dejan, Slavc, Rutko, Jože, Zoran, Jan, Drejc, Klavdija, Dušan) Še vsem ostalim rečem še enkrat hvala.
Hvala pa seveda vsem Vam spoštovani Prjatli udeleženci našega maratona za vašo spodbudo in pohvalo, to nam pomeni veliko in to je naš cilj. Zagotoviti vsem, ki so na progi vse kar v danem momentu potrebujejo in če nam to vsaj delno uspe smo veseli skupaj z vami. In samo to je garancija, ki nam daje voljo in pogum, da se vsako leto znova lotimo organizacije maratona.
Vsem res prav vsem želim še veliko lepih in uspešnih tekov širom naše lepe deželice, čimmanj poškodb in težkih trenutkov. Ob letu pa se zopet spomnite, da tam nekje za devetimi gorami tretji vikend v juniju Jožko z ekipo organizira 6. gorski maraton štirih občin.
Lepo se imejte in lep pozdrav iz prelepe Baške grape vam v imenu vseh pošilja Jožko!
Uporabniški avatar
 ZarkoM
Pravzaprav že dolgo spremljam forum, a registriral se nisem. No sedaj je prava priložnost. Letos sem bil prvič na tem maratonu. A gotovo ne zadnjič. Odlična organizacija in čudovita trasa. Oskrbovalne točke tam kjer jih človek pričakuje in tam, kjer jih potrebuje. Oskrba na cilju kot si jo človek lahko le želi. Predvsem pa prijazna beseda in nasmeh vsakogar, ki sem ga srečal!

Jožko in celotna ekipa ki ti je stala ob strani -- Hvala za čudovit dan in nepozabne vtise!

In hvala še prijazni neznanki, ki mi je prenesla palice v Hudajužno!
 Jožko
Pozdravljeni!
Dolžan sem opravičilo, pozabil sem napisati pri osebah ključnega pomena voditeljico SUZANO, ki je skrbela da smo bili vsi z vsem na tekočem in pa seveda neumorno JERCO, ki je delala vse kar so ji naročili pred in na maratonu. Obema se res iskreno opravičujem za napako.
Lepo se imejte in lep pozdrav iz Baške grape. Jožko
Uporabniški avatar
 ero
hoj in vse čestitke tudi v mojem imenu - vsem, ki ste se udeležili maratona in celotni ekipi - super ste! da je ekipa res uigrana, priča tudi dejstvo, da si njen šef lahko privošči aktivno udeležbo :wink:

sam sem tokrat izbral vlogo navijača. malo sem trpel, ker nisem zraven na vseh vzponih in spustov a saj bo še priložnost.

ponosen sem na Pio, ker je spet z nasmehom prišla v cilj. to je tudi moja nagrada, saj sem ji vse leto trobil, da je ta prireditev najleši slovenski tek :D

za konec par grafičnih ilustracij zahtevnosti proge, ki jih je posnela Pia z Garminom:

[url=http://www.tekaskiforum.net/galerija/thumbnails.php?album=722]višinski profil (Garmin Training Center):
Slika

višinski profil (SportTracks):
Slika

posnetek poti (SportTracks):
Slika[/url]
 Dorica
Pozdravljeni!
Pred tednom dni sva z Magdo označili del maratonske poti (Vrh Bače, Kobla, Črna prst, Kalarsko brdo), včeraj pa sem jo spet prehodila. :D Moram vam povedati tekači, da ste jo fino udelali - pa tudi bližnjice.
Iskrene čestitke vsem, ki ste premagali to maratonsko pot, sebe in razen zadnjega še druge (na vsaki tekmi je eden zadnji).
Hvala vsem za spodbudna sporočila in hvala vsem, ki ste nam pomagali, tudi tistim, ki ste se v petek in soboto zvrstili v naši in še kateri drugi kuhinji. :D
Bojan, tebi pa hvala se za lepe fotke, tudi za tiste rožce, ki nam jih ti s tako ljubeznijo približaš. :D

LP Dorica
Uporabniški avatar
 Dušan
Hojla!

Maraton štirih občin res organizira že prava kot orkester uigrana ekipa z dirigentom Jožkotom na čelu, dušo pa teku gotovo dajejo posamezniki, ki jih nikoli posebej ne omenjamo. Pa bi bilo treba! Evo, da vam povem, kdo je krasil moj letošnji sobotni užitek:

- Gašparjow Blaž s Stržišč na parkirišču
- Torkarjow Brane mi je pred štartom vlil upanje, da ga premagam
- Kawačinow Brane, vedno mi da prvi ajnšpric
- Tečk tam na Vrhu Bače med rožicami
- padbrške kawke na Sedlu, to ja bla prava navijaška skupina
- Kenedi, Livjo in Jozlnow s Kuka so me višinsko nahranili in napojili
- Bolfow Bogdan in Vagonarjow Zdenko me vedno ustavita na Kalarskem Brdu, da mi ni treba preveč "žlajfat"
- Samo za "give me five"
- Šimnowa Francka s hrano in pijačo in Zesarjowa Alma z nasmehom
- Klokow Joža mi je predvajal Bruca Springsteena
- mama z nasvetom naj "grem pa pamate" čeprav pravi da nimam "nobene pamate"
- Wolžbatowa Francka in Lowrancow Ludvik da sem še pravočasno zavil čez cesto
- Matewscowe ta mlade z ohladitvijo po vročinskem kotlu
- Karičanowa Magda in Kenedijowa Sonja s tretjim ajnšpricom in Herman z nasmehom
- Adrijana z roko in vodo
- Marko z gelom in vzpodbudo
- Renata in Stane z župco
- Nandowa Milojka, je vpila kot v mladih letih
- Resarjowa Francka, kako lepo je igrala harmoniko, bi kar pri njej ostal, pa me je Durnik gnal naprej
- Žetlcarjow Andrejčk ... ah tam se pa res začne pravi klanec
- Prajdarjow Tonček, njegovo okrepčevalnico vedno dočakam najtežje
- Aleksander, me je spustil naprej, hvala, a ni verjel, da bom zmagal
- Silvana me je prtisnla v trenutku, ko mi je bilo najteže, gotovo na sliki izgledam na pol mrtev
- Peter me je kar med tekom stehtal - 5 kg preveč
- Pahočarjow Drago, njegova voda me je obudila od mrtvih
- lowce na Prahodu, tako lepo so imeli zložene kozarčke, štamprle je bil pa skrit
- Maja s pivom
- Darko in Jerneja z nasmehom
- Marinka me je zabavala zadnje pol ure teka
- lowce s Sorce na zadnji okrepčevalnici, tako so bili tiho, so mislili, da bom vdihnil samo še dvakrat, potem pa izdihnil ...
- CILJ, ta je naredil v meni nepozaben občitek zmage
- dve lepe punce s kolajno in pijačo
- Armanow Marjan ... mi je delal družbo ob prvem (1/10) pivu
- veleposlanik Robertson, ta je že pravi Grapar
- župan Ernest s prijetno družbo ob kavi in tobaku
- muzika, čeprav so šibali malo preveč forte
- Marko Šubic ... on je ikona tega maratona!!!
- ...

Ne, nobenega nisem pozabil, čeravno nekatere posebaj ne omenjam! Vsak sestavi en drobec v celotni mozaik. In vsi tako zelo pašemo skupaj!!!

Pekow Dušan

p.s. Ta Rejow, ne popuščaj! Ni druge. Naslednje leto moraš zrihtat 6. gorski maraton štirih občin!
Nazadnje spremenil Dušan, dne 20 Jul 2006, 11:34, skupaj popravljeno 12 krat.
 Jožko
:laola
Pozdravljeni!
Lepo res lepo si opisal svojo pot na maratonu in vse, ki so ti krojili ta dan pa prav po domače. In tudi to je res, da vsi skupaj lepo pašemo skupaj in tudi to je res da smo ekipa, za katero lahko rečem, da je več kot super in da bi bilo škoda, da bi še kakšne ne ušpičili skupaj.
Upam, da nam bo zneslo, da v letošnjem letu zberemo vso ekipo na prijetnem klepetu in lahko bi se reklo na ANALIZI dogodka. :toast: Tam pa bomo vsak svoje povedali in se odločili kako naprej. Meni pa ni treba veliko misliti, ker vem kam vodi naša pot, vsi ti odmevi so usmerjeni samo naprej, naprej dokler je le še vetra kej in pri nas v grapi je vetra dovolj, če ga ni ga pa sami nardimo.
Duško imej se lepo tam v beli Ljubljani, v grapo se pa le vrni kdaj pa kdaj, če ne drugače pa preko tega foruma, ki je res v zadnjem času obarvan prav po graparsko.
Lep pozdrav vsem in lepo se imejte. Jožko :D
 klavdija
Prej ko zajadram na dopust - na naši strani http://www.lto-sotocje.si/maraton so objavljene fotografije. Kje jih lahko naročite, je napisano pod fotografijami
Uživajte poletje!
Klavdija
 Jožko
Pozdravljeni
Po končanem gorskem maratonu 4. občin, počasi sestavljamo mozaik dogajanja pred tekmo, na tekmi in po tekmi. Tudi sam lahko delam razne primerjave tako s strani organizatorja kod tudi s strani udeleženca maratona.
Sam sem ga letos doživel dokaj normalno. Vse je potekalo uredu vsi, ki so pomoč obljubili so svoje obljube tudi izpolnili. Tudi dolga zima nam je pripomogla, da ni bilo potrebno toliko dela na sami progi, razen urejanja rezervne varjante.
Zadnji teden pa je seveda dogajanje , lahko rečem noro. Toliko je potrebno postoriti, da se včasih vprašam ali bomo to sploh zmogli. Pa ekipa to hoče in zmore. Ko na večer pred tekmo v miru še nekaj spijemo, ugotovimo, da je vse OK, se odpravim lepo k počitku. Do polnoči še parkrat pozvoni telefon, ki ga končno ugasnem in se prepustim spancu, ki pa ni tisti pravi pomirjajoči tak ki te odklopi od vsega ampak nekakšno premetavanje in razmišljanje kako bomo vse izpeljali.
Zjutraj že navsezgodaj na štartni prostor pomagati urediti vse potrebno za vpis tekačev in priprave na štart. Bolj ko se bliža ura večja je napetost in vedno bolj popušča tista skrb kako bo in ali sploh bo.
Osma ura je zame odrešilna, takrat se Jožko odklopi od vsega dogajanja in takrat pozabim na vse skrbi. Vem da ekipa funkcjonira in je sposobna postoriti vse kar je potrebno in še več. Sam pa se lahko prepustim poslušanju samega sebe in se spopadem z progo, ki jo poznam do potankosti z svojimi težavami, ki jih pričakujem pa me vsako leto sproti preseneti kaj drugega. Pet ur razmišljanja, pet ur čistega adrenalina me tako navduši, da mi med potjo od silnih čustev veselo igra srce in neizmerno sem hvaležen, da imam to kar imam, svojo družino, zdravje voljo do teka in vse te dobre prijatelje, ki me pri mojih idejah podpirajo in pomagajo da jih realiziramo. Poleg vseh najdražjih pa so mi drage gore po katerih vodijo stezice našega maratona. Ko vse te majhne stvari, po končanem maratonu sestavim v celoto lahko rečem, da mi je lepo da sem v teh petih letih lepoto naših krajev, gostoljubnost naših ljudi pokazal ljudem-prijateljem širom neše prelepe deželice.
Po vseh krajih, kjer maraton poteka ljudje spodbujajo in občudujejo te "norce", ki se lotijo takih reči. V sebi pa o teh ljudeh razmišljajo čisto drugače. Vsi so ponosni, da toliko ljudi ceni naše lepe kraje in še bolj ljubeznjivost ljudi, ki jih postrežejo in bodrijo na celi poti.
Uspelo nam je zaiteresirati prebivalce in jim tekmo predstaviti kod njihovo, kar v resnici tudi je in to je recept za tak odnos do vsega kar se na dan teka v Baški grapi dogaja. Sam sem po končanem teku res iz srca hvaležen vsem, ki vlagajo trud v to tekaško olimpijado, kod je nekdo zapisal in res je tako.
Lepo se imejte in lep pozdrav iz prelepe Baške grape vam želi Jožko.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA