Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 Marleta
Zdravo,

sem kar odprla novo temo, saj ni neposredno vezana na prejšnjo o mojem začetništvu.

Zanima me, kaj med tekom storite s "prtljago". Torej: kam daste ključe od hiše (ali avta, če se do mesta teka pripeljete)? Če že imam kakšen žep, potem to cinglja, običajno pa sploh žepov nimam. Za vratom na vrvici seveda tudi ne gre. Kam torej? V dekolte?

Drugo: ali imate s seboj pijačo? Zaenkrat tečem samo po pol ure, tako da verjetno ni nič narobe, če ne pijem vmes. Ampak če imate s sabo vodo, kam jo daste? Najbrž bi bilo težko teči z nahrbtnikom? Ali tempirate tek nekje blizu kakega javnega "vodnjaka"? Kakšen nasvet, kje ti so (sem iz Ljubljane)?

Tretje: ali nosite s seboj dokumente? Nekega znanca so enkrat policisti oglobili, ker je bil brez dokumentov, češ da jih mora imeti vedno s seboj. Spet: kam naj človek to da?

In še zadnje: ali se pri teku nosijo tisti trakovi za na glavo zaradi ustavljanja potu ali je to čisto mimo? Sama se zelo potim in mi kar potočki tečejo po obrazu, pa sem se spomnila teniških turnirjev pred leti, ko sem to še spremljala, pa so nosili tenisači take trakove na glavi in na zapestjih.

Evo, s čim se nekateri ukvarjamo?

LP
M.
Uporabniški avatar
 DuleKTKV
Marleta, dobra vprašanja si postavila! To so sicer malenkosti, ki se zdijo nepomembne, pa ti vseeno lahko zagrenijo tek. Za prtljago kot so ključi, mobi, robček ipd. je običajno dovolj prostora v žepu tekaških hlač, seveda pa moraš kupiti take z žepom. Če ključi cingljajo, jih zavijem v robec ali vtaknem za nogavico, mobi dam v majhno pvc vrečko, da ni prešvican. Tudi osebna izkaznica bi še šla v žep. Če grem kam z avtom, ključ od avta skrijem pod blatnik v eno špranjo, to mogoče ni najbolj pametno a do sedaj se je obneslo.
Če bi rada med tekom pila, se dobijo pasovi s plastenkami različnih velikosti, izvedb, z žepi za drobnarije, tako, da če te pas ne bo motil, si večino problemov rešila. Jaz običajno med tekom ne pijem dosti, si pa pot splaniram tako, da grem mimo kakšnega pokopališča, studenca, vodnjaka (voda se dobi tudi na železniških postajah, tržnicah, na kakšni kmetiji imajo zunaj še vodnjake, na gradbiščih itd.) kjer se napijem, spočijem, malo pretegnem.
Za trak za na glavo ne vem, mislim pa, da bi mene motil bolj kot znoj, zapestni trak bi se pa verjetno prehitro napojil, tako da ne vem, če ima smisel. Včasih sem, ko sem šel v hribe, imel za pasom majhno brisače v ta namen, običajno se pa brišem kar v majico.
Bodo pa še drugi kaj koristnega dodali.
Uporabniški avatar
 5rca
trak oz rutko si le zaveži okoli glave, da se ne ukvarjaš med tekom s potočki potu, pa še čopk, če ga imaš, ti lepo drži pokonci :wink:
:lol: :lol:

http://www.sportosplet.net/galerija/dis ... =456&pos=3

osebnega dokumenta pa še nikoli nisem imela pri sebi ... nisem še slišala, da bi po Rožniku koga preganjali zaradi tega?!?

glede pitja pa ... do ene ure aktivnosti ti ni treba imeti nič s seboj. je pa dobro, da nekaj ur pred tekom v vročini po malem piješ

se vidimo na Olimpijskem teku danes :?:
 zappa
Marleta napisal/-a:Zdravo,

sem kar odprla novo temo, saj ni neposredno vezana na prejšnjo o mojem začetništvu.

Zanima me, kaj med tekom storite s "prtljago". Torej: kam daste ključe od hiše (ali avta, če se do mesta teka pripeljete)? Če že imam kakšen žep, potem to cinglja, običajno pa sploh žepov nimam. Za vratom na vrvici seveda tudi ne gre. Kam torej? V dekolte?

Drugo: ali imate s seboj pijačo? Zaenkrat tečem samo po pol ure, tako da verjetno ni nič narobe, če ne pijem vmes. Ampak če imate s sabo vodo, kam jo daste? Najbrž bi bilo težko teči z nahrbtnikom? Ali tempirate tek nekje blizu kakega javnega "vodnjaka"? Kakšen nasvet, kje ti so (sem iz Ljubljane)?

Tretje: ali nosite s seboj dokumente? Nekega znanca so enkrat policisti oglobili, ker je bil brez dokumentov, češ da jih mora imeti vedno s seboj. Spet: kam naj človek to da?

In še zadnje: ali se pri teku nosijo tisti trakovi za na glavo zaradi ustavljanja potu ali je to čisto mimo? Sama se zelo potim in mi kar potočki tečejo po obrazu, pa sem se spomnila teniških turnirjev pred leti, ko sem to še spremljala, pa so nosili tenisači take trakove na glavi in na zapestjih.

LP
M.

Jaz uporabljam pas, na katerega po potrebi (teki več kot 1 ura) pripnem še bidon s tekočino. Take pasove imajo v večini športnih trgovin (čeprav je resnici na ljubo izbira bolj klavrna). Vsak tak pas ima poleg žepa za bidon tudi vsaj en manjši žep na zadrgo, v katerega gredo vsaj ključi, v malo večje pa še kaj večjega (dokumenti, denar, mobilc). Tak pas, sploh pa brez bidona, nič ne moti pri teku, samo prav si ga moraš namestiti. Sam dokumentov sicer nikoli nimam s seboj, vsaj na "domačem" terenu ne. Malo poglej po štacunah (Hervis, Sport2000, InterSport, Iglu,...).

Trakovi za švic: sam nosim samo čepico s šiltom, zaradi sonca, drugače pa še tega ne. Švic pa naj kar teče in curlja...
Uporabniški avatar
 Damijan
Marleta napisal/-a:
Prvo: ključi od hiše (ali avta, če se do mesta teka pripeljete)?

Drugo: ali imate s seboj pijačo?

Tretje: dokumenti?

Moj vidik oz. kako to počnem jaz:
1. s seboj na tek absolutno ne vlačim ničesar. Če in ko se prestavim z avtom, takrat pač ključ nekam skrijem. A nikoli pri avtu... Kakšnih par metrov stran, na odmaknjen kotiček, pod listje al pa smeti, saj sem prepričan, da ravno v tisti uri ali dveh ne bo nihče prišel reda delat, če sicer svinjarija povso leži.

2. za teke do 1 ure tudi jaz ne pijem, sicer pa ob dolgih tekih delam - jaz temu pravim - zvezdo: pri avtu je pijača, nato tečem en krak, se vrnem po isti poti (ali pa sklenem krog) nazaj do avta, se napijem, nato pa v drugo smer. Za dolgi tek, tam do tri ure, naredim več krakov, zmeraj v drugo smer (monotonija!); druga možnost je, da si zvečer na neke punkte pijačo nastaviš. Tretja: se ustaviš na kaki postaji, gostilni, domačiji...

3. dokumentov pa res nikoli. Sicer pa: kako te bodo pa ustavili, heh? Zato tečem, da jim ucvrem (šala). Vseeno se mi zdi prav smešno, če tekača oglobijo za tako bedarijo...

4. tudi sam švicam, da se kar utapljam. Kar niti ni moteče, vse dokler sol ne zalije oči, potem pa je res hudo. Zato - karkoli okoli glave. Najrake trak. Lahko kar kakšna bombažna ruta, ki pa se sicer preveč napije, zato sem nabavil tak trak od Löfflerja, ki se hitreje suši, je dost tanek, iz nekega ??-tec materiala. Kapa pa le, če res sonce nabija - enkrat že fasal sončarico (Radenci '05). Se mi zdi, da rabim neko odvajanje toplote s temena. Itak pa tečem večinoma zvečer ali zjutraj.

Ja, z vsem tem se je treba ukvarjat, ampak - to so male radosti, a ne?
Uporabniški avatar
 Z*
Večinoma počnem podobno kot Damijan. Torej do 1 ure brez vode, če tečem dlje, ali če imam bolj "žejen" dan, si vodo kam nastavim, pa se potem vračam mimo nje (zvezda kot pravi D.), rada tečem v naravo (Pohorje), kjer se trenutno voda hitro najde - pijem tudi s potočkov. Pas za bidon imam, a me malo moti, ker preveč stiska, utesnjuje. Ključe imam vedno v roki, v drugi pa robec ali zvitek wc papirja :oops: :lol: . Tako sem navajena, in tudi na tekmi ne prenesem praznih rok - mi kar nekaj manjka. :lol: Dokumentov ne nosim s seboj, zaradi policajev pač ne. Mislim, da celo policaji niso tako butasti, da bi težili s tem človeku na teku. :twisted: Če se je to kdaj zgodilo, je to, upam, osamljen primer. :shock: Na glavi imam ali v trak zvito bombažno rutko, še raje čepico "na šilt" - v tej vročini jo namočim v mrzlo vodo, da hladi.
Nazadnje spremenil Z*, dne 20 Jun 2006, 14:01, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 MihaPR
Z* napisal/-a:V Mislim, da celo policaji niso tako butasti, da bi težili s tem človeku na teku. :twisted:

Huh, pa so, nekateri :)
drugače sam uporabljam tole:
Slika

še link: link
aja, koštalo je pa 6 jurjev :)
Uporabniški avatar
 klaudi
Tudi jaz sem imela vedno problem kam s ključi, še posebej na tekmah. Če imam nekaj v roki pa nekako nisem svobodna. Potem pa sem v thomas sportu kupila etui, ki ga nosim na roki. Je fiksen in ključi ne cingljajo. Vanj lahko spravim ključe, robček in MP3. kaj drugega pa itak nikoli ne nosim s sabo. V osnovi je zadeva mišljena za mobitel, se mi zdi.
Voda pa se vedno najde kje na poti.
Uporabniški avatar
 MojcaZ
Vedno imam ključe od stanovanja v malem žepku na hlačah. Ampak me je vedno motilo ko so tok ropotali. Danes sem jih pa zavila v WC papir in jih dala v žep in ne boste verjeli res pomaga. Bravo Z* za dober nasvet! :clap: Sploh jih več ne slišim med tekom. :D Tko, da zdej nimam več problema kam s kjuči.

Če grem tečt na stadion na Kodeljevo potem si s seboj vzamem plastenko z vodo, če pa grem kam drugam pa skoraj nikoli ne vzamem vode. Se prej doma napijem in potem ko pridem nazaj.

Dokumentov pa res še nikoli nisem imela s seboj. Še ko grem z avtom jih dostikrat pozabim doma, ampak ne namerno. :oops:
Uporabniški avatar
 raziskovalec
MojcaZ napisal/-a:Vedno imam ključe od stanovanja v malem žepku na hlačah. Ampak me je vedno motilo ko so tok ropotali. Danes sem jih pa zavila v WC papir in jih dala v žep in ne boste verjeli res pomaga.

Zanimivo, jaz pa jih spnem z gumico.
 Karmi
Živjo!

Js pa sam ključe od avta vzamem s seboj. Dam jih pa na vrvico okrog vratu, pol jih pa za pas zatlačim, da ne skačejo okrog. Zaenkrat deluje.

Za policaje pa ne skrbet. Kr tko tud ne smejo preverjati identitete. Če jih pa zanima kdo si, naj te pa zapeljejo domov, pa jim pokaži osebno. :wink:
Uporabniški avatar
 Oli R
Slika

Evo, to je pa moj artefakt: 1,5 litra vode plus žepek za pritikline, kot so frutabele in mobiji. Pa še hakelc je v žepku, da ključe pripneš in pol veselo cingljajo. :D
Uporabniški avatar
 sapramiška
s sabo ponavadi vzamem mobitel, ključe od avta, robček in vazelin, kar imam spravljeno v enem prastarem ovitku za mobitel (ko so bili še mal večji) in zapeto čez pas. je pa kljub temu ravno prav velik, da me ne moti.

če se z avtom kam zapeljem imam vodo v avtu, tako da jo spijem, ko se vrnem nazaj. za teke do ene ure ni take krize. dokumentov nikoli ne nosim s sabo - če bi me ustavil policaj, bi pač plačala kazen. se mi zdi, da je to manjša škoda, kot če bi jih pustila v avtu ali pa vlačila s sabo.
Uporabniški avatar
 Hudl
Jaz sem si pa kar dal narediti poseben 'tekalni' kljuc, ki ga uporabljam samo na... hmmm... teku :) Brez vseh obeskov mi lepo tiho lezi v zepku. Osebno izkaznico si zatlacim kar pod 'svic-rokav', brez katerega sem na teku cisto nesrecen. Buff ruta okrog glave sicer nekaj casa zadrzuje vlago nad ocmi, po kakih 20 minutah pa potrebujem kaj bolj konkretnega.
Vode pa za tisto uro teka ne potrebujem, na tekmah so pa tako ali tako okrepcevalnice.
Hudl
Uporabniški avatar
 lunca
Hudl napisal/-a: Osebno izkaznico si zatlacim kar pod 'svic-rokav'

Ti to resno??? :shock: Nosiš na tek osebno izkaznico?

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA