prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Živijo, sem čisto nova na tem forumu in sem šele začela s tekom. Zdaj pa ugotavljam, da bom morala najprej kupiti nove copate, ker so me začela kolena špikat... Rabim copate za makadam in gozdne poti za težo 59kg. Pa bolj poceni seveda... :oops:

Rada bi jih kupila preko superge.si, ker zaradi delovnega urnika ne morem iti do LJ, da bi kaj našla, v našem kraju je pa bolj revščina s ponudbo pa še stručkoti niso...

Zaenkrat sem gledala:
XW604KH-D NEW BALANCE http://www.superge.si/html/svn/2012776-AA.shtml (ker jih je nekdo na eni drugi temi že predlagal...)
X308676/041 WMNS AIR TRAIL PEGASUS F05 http://www.superge.si/html/svn/2009717-AA.shtml
X307621/161 W AIR PEGASUS 2004 NIKE S5
http://www.superge.si/html/svn/2008520-AA.shtml
XCW471GF NEW BALANCE
http://www.superge.si/html/svn/2012762-AA.shtml

A Nike res upraviči svojo ceno ali plačaš samo znamko?
Mi lahko pomagate???

LP
 Nataša
nike šmajk, čisto vseeno je...vsaka firma ima slabše, srednje dobre in zelo dobre copate, pomembno pa je samo to, kako tebi sedejo na nogo, zato jih moraš nujno probati. tudi če jih boš naročila pri superge.si, jih dobro sprobaj in potem vrni, če ne bodo ok, ne uničuj nog.

rabiš za asfalt ali bolj gozdne poti? koliko časa že tečeš? si pronatorka? koliko km narediš na mesec? imaš širše ali ožje stopalo?
Uporabniški avatar
 lisička
:oops:
tečem toliko časa, da ne vem, kaj pomeni pronatorka :oops: :oops: :oops:
Pravzaprav se bolj vlečem kot tečem ... sem komaj začela z enim programčkom, ki sem ga dobila na coolrunning.com in sem še čisto brez kondicije. Samo očitno imam slaba kolena ali pa tako krompirjasto tečem :roll:
Teren: makadam in gozdne poti
širše stopalo
 matej-jethro
Strinjam se z Natašo, da za začetek znamka niti ni pomembna. Pejt v Tomas sport na Čopovi, probaj, pusti si svetovati, cenovno glej nekje med 15-20.tisoč, uveljavi TF popust in potem med tekom razmišljaj kakšni so občutki....Ko boš kupovala naslednje bo stvar nedvomno bolj jasna!
Nujno je probati :!:

Želim ti dober nakup in strahotno dobre občutke kasneje pri teku :wink:
Uporabniški avatar
 Car
...za začetnico sta samo dve možnosti:

1)preberi cel forum, nabiraj znanje, pojdi za dan, dva v štacune in preizkušaj modele in maltretiraj prodajalce....ampak, ker si začetnica tako ali tako ne boš točno razumela, kaj ti predavajo....
2) uveljavi TF popust, kupi Nike Pegasus in na nogi boš imela izkušnje mnogih tekačev rekreativcev, priporočila prodajalcev, tradicijo dobrih tekaških copat...

pa prijeten tek...
Uporabniški avatar
 DuleKTKV
Vsekakor si najprej preberi kakšne osnovne napotke, da boš vedela v katero smer iskat. Npr. Poletov test superg je super stvar. Potem si na podlagi prospektov, foruma in še kakšne druge strani, naredi širši izbor tistih copat, ki so ti všeč, pojdi v trgovine in preizkušaj - brez preizkušanja ne kupuj. Tudi tale 3D FOOT SCAN v Tomasu bi lahko bil zanimiva stvar. Nato si naredi ožji izbor, počakaj na kakšen konkreten popust in ...kupi. Nekaj časa si boš že morala vzeti. Če ga pa res nimaš, pa z Nikicami, ki si jih izbrala ne moreš dosti zgrešiti. Čisto zagotovo boš pa vedela šele po nekaj pretečenih km.
Uporabniški avatar
 lisička
a se da ta poletov test dobit kje na netu? Ali je treba brskat po starih revijah?

LP,
Staša
Uporabniški avatar
 Dušan
Lisička!

Eno ti "polagam na srce"!
Če misliš, da bodo tekaški copati tekli namesto tebe, potem si udarila mimo! Tek v tem primeru ni zate! Ne oziraj se na detajle! Obleci se v čimbolj udobne cunje, obuj nekaj tekaškim copatom podobno in se prepusti drugim občutkom!!!

Verjamem, da ti bo uspelo!

LP Dušan
Uporabniški avatar
 DuleKTKV
lisička napisal/-a:a se da ta poletov test dobit kje na netu? Ali je treba brskat po starih revijah?

Mislim, da bo treba brskat... Če jih nimaš ti jih lahko skopiram, če oddaš naslov na ZS.
Uporabniški avatar
 tomaze
Pozdravljena!

Priporočam Mizuno, Wave elixir. So kvalitetni, lahki, dobro blažijo in so zračni (na vrhu imajo mrežico) in še dodatno, cena je več kot ugodna. Že do zdaj so bili v akciji po 17.990, zdaj pa so znižani še za 30 %, pa si izračunaj. Dobiš jih lahko v Intersportu v šišenskem Mercatorju, Verjetno tudi v BTC-ju. Mislim, da boljšega copata za to ceno trenutno ne boš dobila.

lp Tomaž
 cvetkolinka
Ole!

Še eno frišno bitje mate tukaj :) Ful mi je fajn ko tkle čekiram forum, ogromno pomagate pri izbiri copatk. Tako da sem mal preštudirala vse poste, in bi potemtakem bil zame ožji model, mehak, pa vendarle stabilen in z dobrim blaženjem.
Teren kjer tečem je dokaj, hm, raznolik. Večinoma pa le po makadamu, asfaltu, včasih me tud na kak travnik nesejo nogice:) Sem sorazmerno lahka tekačica (?), 50kg, brez pronacije. Nisem popoln začetnik, pa tud dauč od kakega profija, tečem po 8-9km trikrat tedensko in 4-5dvakrat, trikrat, poleg tega kolesarim kar dost.

Pri trenutnih (nike, pojma nimam kater model) me kar precej moti, da nimajo dobrega zračenja in mi hitro postane pretoplo v podplat. Torej si zdaj ogledujem kake bolj zračne modele, ampak mora bit copat še vedno primeren za mokrejšo podlago. Ja. :) Naštudirano mam mal tole ponudbo iz intersporta, 30%popust na mizuno copatke, tk da iščem tam nekje copate v rangu 20-25k+popust. Najraje mizuno. Al pa asics, tele sem gledla, sam te majo nek vložek za uravnavanje pronacije, česar pa jaz najbrž ne potrebujem;
http://www.superge.si/html/svn/2073373-AA.shtml
mogoče kakšni wave precison, exodus je spet za take s pronacijo, pa še za težje tekače, rider mi je skoraj mal predrag:) Aja, pa kako je s temle TF popustom? Na kak način ga uveljavljam, kje&koliko? :)

hvala za pomoč&lep pozdrav, cveta
 Nataša
TF popust (20%) dobiš, če v tomas sportu pri blagajni poveš, da si s TF in svoj nick.
 superga
Model ASICS GEL 1100 bo v naslednjih dneh tudi na spletni trgovini znižan za 30% , tako da se splača malo počakati (najkasneje v soboto).
Na notranjem delu pete ima del iz trše gume, ki uravnava pronacijo. Tudi, če je pronacija pravilna ta "dodatek" ne bo motil pri teku.
Drugače pa bi vam svetoval model NIKE APACE (http://www.superge.si/html/svn/2012937-AA.shtml); glede na vaše podatke in izkušnje iz letošnje sezone eden boljših izbotov.

l.p.
superga
 cvetkolinka
superga napisal/-a:Model ASICS GEL 1100 bo v naslednjih dneh tudi na spletni trgovini znižan za 30% , tako da se splača malo počakati (najkasneje v soboto).

mm, kaj pa model 1110, jaz sem si ogledovala tega?
ttele najkice se mi pa dopadejo, vizualno so kr frajerske :D Pa ne da mi je to important. So na seznamčku, in jih sprobam, da vidim kk so.
 superga
Ja, 1110 je tudi model katerega sem mislil. Moja napaka pri številki.
l.p.
superga

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA