vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

špelca_p
No, mam kr dva problema in sicer enega na levi nogi pa enega na desni. :lol: Na levi nogi me po določenem času teka zateguje nekaj pod kolenom in sicer je občutek, ko da je to vez, ki se bo ravnokar strgala, če se bom preveč naprezala.Ma kdo podoben problem, ki ga je tudi odpravil al pa zna svetovat?
No, na desni nogi je problem, da me med tekom nekako zateguja stranska stegenska mišica...tudi, ko že nekaj časa tečem...sej vem...ni mi pomoči. :twisted: Se mi pa zdi, da bi problem na desni nogi lahko rešila s kakšnimi vajami za moč, samo mi še ni jasno s katerimi?
Uporabniški avatar
 chazhmy
Sicer ne vem, kaj bi to lahko bilo, ker se ne spoznam preveč, bi te pa vprašal, če dovolj piješ. Sliši se smešno, saj vem, ampak možno pa je, da je kaj s tem povezano. :)

LP
Uporabniški avatar
 pegaz
Špelca, pozdravljena,
- ne pozabi na raztegovanje pred in po teku
- maser bi lahko poskrbel za zakrčene mišice, ki morda nategujejo vezi.

Lep let, Pegaz :)
 Berk
Špelca, pred tekom razteguj dinamično (z nežnimi sunki), po teku pa statično (držiš nekaj časa).

8)
Uporabniški avatar
 Nadj@
CIAO

No ko delaš vaje z sunki mišice ogrevaš, ko pa delaš tako da zadržiš jih pa razteguješ. Ogrevanje in reztegovanje je pol teka. Res se je težko na to navaditi a ko se enkrat navadiš brez tega ne greš tečt in tudi končaš zmeraj z raztegovanjem pa drugi dan maj vse skupaj boli.
 zec
Živeli!

Nadja, a mi lohk kej več o teh vajah s sunki mišic poveš? Kva vse pride v poštev?

Lp.
 špelca_p
Helou!

Končno sem nazaj po malce daljših počitnicah, kar pa je botrovalo tudi k manjši količini teka, pri čemer sem opazila, da je bolečina popustila. Ne vem, če je krivo ravno (ne)raztezanje. Namreč kar veliko se 'mučim' z jogo tako, da bi problem moral tičat nekje drugje.
Bomo videli kako bo naprej...včasih imam občutek, da sem že cela raztavljena. :lol:

Uživajte v sončku in kilometrih!
Š.
Uporabniški avatar
 Nadj@
zec napisal/-a:Živeli!

Nadja, a mi lohk kej več o teh vajah s sunki mišic poveš? Kva vse pride v poštev?

Lp.

CIAO

Vse vaje ki jih delaš pred tekom morajo biti tako da ne držiš mišic napetih ampak jih z nihaji razteguješ in krčiš na koncu teka pa samo držiš tako da mišice razteguješ. Kajti pri sunkih se mišice raztegujejo in krčijo in se tako bolj intenzivno ogrevajo. Vsaj tako nas učijo.
Uporabniški avatar
 mare
Ali je mogoče tudi pretiravanje z intenzivnostjo in prehitro stopnjevanje treningov?
Uporabniški avatar
 evcy79

ka pa ce te med tekom in hojo boli emm tista kost pod kolenom mogoc piscal al kak se ji rece :roll: .. nkeje sm prebrala da ti manjka Ca al Mg sam jst sm pol to tedn dni pila pa ni nc bols..

ce lahk kdo pomaga.... :oops: :P
Uporabniški avatar
 mare
evcy79 napisal/-a:ka pa ce te med tekom in hojo boli emm tista kost pod kolenom mogoc piscal al kak se ji rece :roll: .. nkeje sm prebrala da ti manjka Ca al Mg sam jst sm pol to tedn dni pila pa ni nc bols..

ce lahk kdo pomaga.... :oops: :P

Ta je pa dobra. Ne vem kaj ti je, ampak 1 teden pitja Ca in Mg sigurno ne bo kaj dosti pomagalo.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA