Ljubljana, četrta nedelja v oktobru<br>področje za pogovore o vsem, kar se dotika največje slovenske tekaške rekreativne prireditve

Moderator: Snezinka

Uporabniški avatar
 Damijan
Ne dva, veliko nas je imelo težave s pokostnico, se mi zdi, da je v skupnem
imenovalcu skoraj vedno: kratek tekaški staž, veliki apetiti po napredovanju,
s tem, da imajo eni srečo, da se temu izognejo, po drugi strani pa kaj
drugega staknejo.

Madona, v mojih začetkih si nikoli ne bi mislil, koliko pameti je potrebno za lauf!
Uporabniški avatar
 mitjas
Damijan napisal/-a:Madona, v mojih začetkih si nikoli ne bi mislil, koliko pameti je potrebno za lauf!

Se popolnoma strinjam. "Tečt pa ja vsak zna" so ponavadi komentarji...
Sicer v prvi sezoni nisem imel teh težav, ker sem samo 1-2x tedensko tekel. Sem pa pretiraval dobre 3 tedne pred lj. maratonom in si vnel oba podplata, da sem komaj hodil!
Letos pa kot si napisal veliki apetiti in težave s pokostnico so tu! Killometrina preveč naenkrat gor, pa še copati s preveč kilometri pa sem pristal na tleh. Zdej pa lahko poslušam nasvete izkušenih tekaških mačkov... :?
Uporabniški avatar
 mitjas
Sami novinci pa ne boste... Če bo vse po sreči (beri: brez poškodb), potem bo to moja tretja ljubljanska 21ka.

Fajn trening, Do starta (samo) še 72 dni in 2:38:00. :D
Uporabniški avatar
 adrian
Zdravo,

pridem tudi jaz, regeneracija po Berlinu in priprava za Palmanovo :D

LP
 dragons
Po pregledu urnika prireditve (start rekreativnega teka 9:30 - maratona 11:00 ) in lanskoletnih rezultatov ter ob predpostavki, da 15 minut pred startom maratona zaprejo startne bokse 75 lanskoletnih udeležencev (54Ž +21M) rekreativnega teka ne bi moglo priteče na cilj.
A to pomeni ,da jih bodo zaustavljali na Prešernovi in preprečili prihod na cilj.
Se mi zdi da je za vse te ljudi prihod v cilj dosežek in velika motivacija za prihodnost.

Lp
Drago
Uporabniški avatar
 mazi
alan napisal/-a:Brezplacna startnina na LJM (s trojkami) je bila ideja, ki se je po mojem
mnenju odlicno obnesla pri popularizaciji tekaskih prireditev pri nas (ne
samo LJM).

A je kdo pricakoval, da bo ostalo enako se naslednjih 10 let?!? V okoliscinah,
kakrsnih danes zivimo je lahko zastonj prijazen pozdrav in lep nasmeh, ne
pa udelezba na maratonu v evropski prestolnici. Razloge za to vas vecina (se
posebej pa organizatorji) itak pozna... Jaz dvomim, da se bo stevilo
maratoncev zaradi tega signifikantno zmanjsalo.

Upam pa, da se bo za organizacijo trojk tudi v bodoce naslo dovolj
'nestartninskega' denarja in ta tek ohranilo predvsem kot druzaben dogodek
in ne kot dirkanje za prvo mesto... :D

Alan to si čisto prav povedal, čeprav sem jaz letos prvič tekel trojke in bi eventuelno imel možnost za brezplačno 42 -tko. No pa nič zato, glede na to da je tek v ''mojem'' mestu in vzdušje res na nivoju mi ne bo žal plačati startnine... :wink:
Uporabniški avatar
 mazi
P.S. Se kdo javi za skupinsko zbiranje prijav...?! :wink:

Sam se ne morem, ker imam preveč logističnih problemov... :?
Uporabniški avatar
 pelvis
Ali je kdo preveril če drži, da imajo vsi udeleženci preteklih velikih LJ maratonov letos brezplačno štartnino na 42km? To namreč piše na uradni strani na podstrani najpogostejših vprašanj in to takole:

3. Kakšna je višina štartnine ?
Štartnina znaša za sodelovanje na malem in velikem maratonu 5.000 Sit za plačila do 30. septembra in 7.500 SIT za plačila med 1. in 24. oktobrom in za sodelovanje na rekreacijskem teku kluba Polet 3.000 SIT do 30. septembra in 5.000 SIT med 1. in 24. oktobrom. V ceno je vključen tudi čip za enkratno uporabo. Torej je štartnina za lastnike čipov za 1.000 SIT nižja

4.Kdo plača štartnino ?
Štartnino je potrebno plačati za teke na 10, 21 in 42 km, udeleženci Mercatorjevega humanitarnega teka teka pa prispevajo prijavnino (donacijo) po lastni presoji za Fundacijo Mali vitez.
Udeleženci teka trojk na 50. Pohodu ob žici letos niso opravičeni do brezplačne startnine.
Vsi dosedanji udeleženci velikega maratona imajo na 11. Ljubljanskem maratonu brezplačno štartnino.

Prilagam pa še link, da se prepričate sami: http://www.ljubljanskimaraton.si/indexL ... &p=12&l=sl
 Kozina
> Vsi dosedanji udeleženci velikega maratona imajo na 11. Ljubljanskem maratonu brezplačno štartnino.

Kaj menite? Ali to pomeni, če je posameznik pretekel vsaj 1x v zadnjih 10-ih letih 42 km razdaljo, da je letos oproščen plačila štartnine na 10 ali 21 ali 42 km?
 legionar
kako dolgo pa traja, da te na njihovi spletni strani obkljukajo, da si plačal?
 mojA
Kozina napisal/-a:> Vsi dosedanji udeleženci velikega maratona imajo na 11. Ljubljanskem maratonu brezplačno štartnino.

Kaj menite? Ali to pomeni, če je posameznik pretekel vsaj 1x v zadnjih 10-ih letih 42 km razdaljo, da je letos oproščen plačila štartnine na 10 ali 21 ali 42 km?

Pravilno je zapisano takole:

Udeleženci vseh dosedanjih desetih velikih maratonov (42 km) imajo na 11. Ljubljanskem maratonu brezplačno štartnino.

http://www.ljubljanskimaraton.si/indexL ... &p=12&l=sl

Sedaj ni dileme - samo tisti, ki so pretekli vseh 10 ljubljanskih maratonov - ampak maratonov, ne krajših tekov.
Uporabniški avatar
 tekačica
legionar napisal/-a:kako dolgo pa traja, da te na njihovi spletni strani obkljukajo, da si plačal?

Jaz sem plačala ob 10ih, pa je bila ob 12ih isti dan že kljukica zraven mojega imena... verjetno te obkljukajo kar takoj :wink:
Uporabniški avatar
 mazi
Mane pa sploh nočjo odklukat!

P.S. Mogoče tut zato ne ker še nisem plačal... :wink:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA