Pingo napisal/-a:Tam od Pečovnika dalje je kot videm kar en mali misterij
udeti pravo pot.Bi kdo od znalcev znal to prenesti v kakšno karto,zemljovid ali pa še bolj fensi kar trackz GPSja.Sej zadnje čase je skoz več tega z GPSi sam na zemljovidu se pa prav lepo izriše in potem dilem ni več 
včeraj popoldan sem se odpeljal na Jezersko in pretekel/prehodil del poti od km 32,8 (glavno križišče na Jezerskem) do km 21,2 (najvišja točka). Reference
tukaj.
Moram povedati, da je poti dokaj lahko slediti. V dilemi sem bil le nad Virnikovo planino, kjer je potrebno zaviti desno (če gremo od Jezerskega proti Tržiču).
Če na kratko opišem pot - od križišča pri šoli gremo po asfaltu do Sv.Ožbolta (stara cerkev) nato po kolovozu naprej, pri znaku kolo/SAM desno, nato na makadamu spet desno. Pri Murnu gremo naravnost oz. levo (desni odcep pelje do vikenda Murn), pot se prične spuščati. Na prvem križišču gremo desno gor in po slabem kolovozu pridemo do karavle na Virnikovi planini. Naravnost po makadamu cca 1km, nato desno na strmo vlako (rdeč pesek/kamenje) po serpentinah skoraj do grebena. Tam levo na dobro uhojeno pot, ki nas skoraj po ravnem pripelje do Pečovnika. Po levi mimo, navzgor, na križišču naravnost in navkreber. Od tu naprej do najvišje točke poti ni več težko slediti (edina dobro uhojena pot).
Pot je precej močvirnata, preko poti je precej podrtih dreves, ki pa jih dokaj lahko prestopimo/obidemo.
Navzgor sem porabil 1:35, nazaj 1:20.
EDIT: pot gre tako, kot je opisal tudi bojanu (zemljevid na MTB ture), razlika je le v zadnjem delu je razlika.