prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Sem nov na forumu in bi prosil za vašo pomoč.

Za punco kopujem merilnik srčnega utripa in sem v dilemi, kaj kupiti. Ona je rekreativna tekačica - teče zjutraj pred študijem 3-4 x tedensko po 6km. Tek uporablja kot sredstvo za vzdrževanje telesne kondicije in teže. Glede na to, da ima po teku ponavadi predavanja ali kakšno drugo aktivnost, kjer potrebuje zbranost in dovolj energije, ji je pomembno, da se med tekom ne utrudi preveč. Glavni cilj teka ji je pokuriti čimveč kalorij in obenem napredovati v hitrosti. Uro bi tako potrebovala predvsem za kontrolo srčnega utripa, da ne bi presegala svoje maksimalnega utripa (alarm bi moral biti tako vizualni kot vibracijski) . Zelo priročno bi bilo, če bi ura imela tudi kakšen svetovalec vadbe ali kaj podobnega ter možnost manualne nastavitve spodnje in zgornje meje srčnega utripa.

Cenovno gledano, si lahko privoščim uro, ki stane tam do 20.000, mogoče 25.000 SIT. V tem rangu sta mi najbolj padli v oči uri Sigma PC15 in Oregon Scientific SE212. Glede na to, da gre punca za pol leta študirati v tujino, je pomembno, da je ura dovolj zanesljiva, da se v tem času ne bo kvarila. Po brskanju v tem forumu, sem našel kar nekaj nezadovoljnih uporabnikov Sigme PC15, ki so s to uro imeli težave že kmalu po nakupu. Zato se bolj nagibam k Oregonu, vendar pa o teh urah pri nas ni veliko napisanega. Zato prosim vas, da poveste svoje izkušnje s temi urami ali podate še kakšno drugo možno izbiro.

Hvala vnaprej.
Uporabniški avatar
 kustus
LP

Jest imam že Sigmo PC 15 eno leto in pol in nimam nobenih problemov, prej sem imel PC 14 pa tudi brez problemov. Tečem vsaki dan cca.10 km in veliko pritiskam gumbe šaj štopam KM cajte in ostalo. Zame je ura čisto kul.
Uporabniški avatar
 Nadj@
CIAO

No tudi sama sem lastnica PC 15 in tečem redno vsaj 5x na teden po najmanj 7km na trening. Ura mi super služi. Zame čisto dovolj kaj vse ponuja. Pa še poceni je bila.
Uporabniški avatar
 hamlet
Ojla,
sicer ne kritiziram rad, ampak z mojo Sigmo nisem preveč zadovoljen. Služila mi je uredu eno leto, potem pa so se začeli problemi. Na koncu sem se jo naveličal nositi na servis, ker vsakič je po enem tednu zopet protestirala. Sedaj tečem eno leto brez ure, poslušam samo sebe in srce, ki se nikoli ne zmoti... Mogoče sem pa imel samo smolo z nakupom... :--(

Lep pozdrav
Uporabniški avatar
 Rekreativac
mogoče Polar S120? Sam nameravam kupit to uro... 19.900 SIT v Hervisu.

Lp
Uporabniški avatar
 Oli R
Frišen lastnik Sugme PC15 - nimam toliko izkušenj, ampak mi zadevica dobro služi, pa še ne izgubljam se v menijih, gumbi pa tudi OK delajo.
pero23 napisal/-a:Sem nov na forumu in bi prosil za vašo pomoč.

Za punco kopujem merilnik srčnega utripa in sem v dilemi, kaj kupiti. Ona je rekreativna tekačica - teče zjutraj pred študijem 3-4 x tedensko po 6km. Tek uporablja kot sredstvo za vzdrževanje telesne kondicije in teže. Glede na to, da ima po teku ponavadi predavanja ali kakšno drugo aktivnost, kjer potrebuje zbranost in dovolj energije, ji je pomembno, da se med tekom ne utrudi preveč. Glavni cilj teka ji je pokuriti čimveč kalorij in obenem napredovati v hitrosti. Uro bi tako potrebovala predvsem za kontrolo srčnega utripa, da ne bi presegala svoje maksimalnega utripa (alarm bi moral biti tako vizualni kot vibracijski) . Zelo priročno bi bilo, če bi ura imela tudi kakšen svetovalec vadbe ali kaj podobnega ter možnost manualne nastavitve spodnje in zgornje meje srčnega utripa.

Cenovno gledano, si lahko privoščim uro, ki stane tam do 20.000, mogoče 25.000 SIT. V tem rangu sta mi najbolj padli v oči uri Sigma PC15 in Oregon Scientific SE212. Glede na to, da gre punca za pol leta študirati v tujino, je pomembno, da je ura dovolj zanesljiva, da se v tem času ne bo kvarila. Po brskanju v tem forumu, sem našel kar nekaj nezadovoljnih uporabnikov Sigme PC15, ki so s to uro imeli težave že kmalu po nakupu. Zato se bolj nagibam k Oregonu, vendar pa o teh urah pri nas ni veliko napisanega. Zato prosim vas, da poveste svoje izkušnje s temi urami ali podate še kakšno drugo možno izbiro.

Hvala vnaprej.

Jaz sem se pred enim letom precej pritoževal čez Sigme PC15, ker sta bili dve novi uri zaporedoma zanič. Ampak prej sem imel pa dolgo PC14, ki je delala brez problemov (samo tunkat v vodi je nisi smel). In kot vidiš, jih je tukaj tudi precej, ki s Sigmo PC15 nimajo sploh nobenih problemov. To je v principu dober merilec, ampak kaka serija teh ur je morala biti zanič. Če boš hotel Polarja s primerljivo funkcionalnostjo, boš odštel 2x-3x toliko kot za PC15. Seveda pa je lahko tudi posamezen Polar zanič, ampak verjetno manj pogosto kot Sigma. PC15 nima možnosti nastavitve treninga, ima pa nastavljive meje utripa, tako da si lahko nastaviš območja utripa po svoje, z zvočnimi alarmi te potem ura opozori vsakokrat, ko greš iz enega območja v drugo. Mimogrede, problem pri mojih urah PC15 so bila točno ta območja utripa in maksimalni utrip: sama od sebe so se (včasih med tekom, včasih prej) na random resetirala in sem vsakič izgubil nastavitve. Nekdo, ki teh nastavitev ne bi uporabljal ali pa bi se zadovoljil z avtomatskimi izračuni, ki jih PC15 ima, te napake v delovanju ne bi opazil.
Uporabniški avatar
 matej712
poglej še polar f6, ki je v hervisu v akciji
Uporabniški avatar
 Rekreativac
nabavil Polarja S120 ... dans preizkusil, dela vse ok, fajn velik display, kar me malo moti je to, da je stop tipka nekoliko pretrda in je zato odzivnost počasna... ali pa je bla vredna nakupa pa se bo pomoje pokazalo v naslednih dneh, mesecih, letih.. :wink:

drugace pa sem tudi prej imel PC14 skoraj tri leta, pa sem bil zadovoljen, prodal sem jo kolegu, ki jo se vedno lepo uporablja.

Lp!
Uporabniški avatar
 Vlajko
Rekreativac napisal/-a:nabavil Polarja S120 ... kar me malo moti...

Pa, ... kmalu boš pogrešal tudi tipko za osvetlitev, ker je ni. :shock: Vsaj jaz to najbolj pogrešam pri tem modelu. Ostalih funkcij na uri je zame :arrow: še preveč. 8)
 matej-jethro
Ou! pred dvemi leti sem nabavil monitor sigma pc-16 in sem še sedaj zadovoljen. Ker poznam uvoznike oz. distributerje teh pulzmetrov vem, da so tudi reklamacije hitro, in če je upravičeno, tudi uspešno rešljive! To je pa lahko zelo pomembno. mislim, da za začetek dekle lahko mirne vesti nabavi bolj ženski (barvno) model pc15.
Izkušnje in potrebe ter pretečeni kilometri pa nas kasneje vodijo v nove avanture in spoznanja ter s tem v verjetno bolj zahtevne instrumente!
če le pogledam moje prve superge.... :roll:

Pa veliko užitkov, ko bo pulz utripov tudi na ekrančku.....
 pero23
Hvala vsem do sedaj za vaše odgovore, ste mi dali precej novih informacij. Glede Sigme PC15 me zanima, če ima ura funkcijo, da te z vibriranjem opozarja na previsok ali prenizek srčni utrip.
Uporabniški avatar
 žure
pero23 napisal/-a:Hvala vsem do sedaj za vaše odgovore, ste mi dali precej novih informacij. Glede Sigme PC15 me zanima, če ima ura funkcijo, da te z vibriranjem opozarja na previsok ali prenizek srčni utrip.

Kolikor je mni znano, nima nobena od omenjenih ur take funkcije.
Dvomim, da sploh ima katerikoli model vibro :?:
Uporabniški avatar
 Rekreativac
Vlajko napisal/-a:
Rekreativac napisal/-a:nabavil Polarja S120 ... kar me malo moti...

Pa, ... kmalu boš pogrešal tudi tipko za osvetlitev, ker je ni. :shock: Vsaj jaz to najbolj pogrešam pri tem modelu. Ostalih funkcij na uri je zame :arrow: še preveč. 8)

Ja! Se popolnoma strinjam..

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA