prostor za dogovore o skupnih treningih - kje, kdaj, kako, ...
tu so vam na voljo tudi predlagani programi treninga

Moderatorji: ero, pegaz

Spoštovani!

Tudi v sezoni 2006-2007 bo potekala v Ljubljani redna vadba teka na dolge proge, ki je namenjena vsem kategorijam tekačic in tekačev. Vadbo v celoti organizira, načrtuje in izvaja IGOR KOGOJ, pri izvedbi pa sodelujejo izkušeni in usposobljeni trenerji. V vadbo so vključeni tako začetniki popolnoma brez izkušenj, tekači, ki jim je cilj preteči razdaljo 10 km, tekači, ki se pripravljajo za nastop na malem maratonu, tekači, ki že imajo maratonske izkušnje, pa tudi nekaj takih, ki se pripravljajo za nastop na IRONMAN triatlonu. Delež žensk je zelo razveseljujoč, saj predstavljajo več kot polovico vadečih. Pisana zasedba torej. Poskrbljeno pa je, da je vadba individualno zasnovana, tako, da je prilagojena sposobnostim in ambicijam vsakega posameznika.

Vadba v avgustu, septembru in oktobru 2006 je tempirana posebej za nastop na Ljubljanskem maratonu na 10 km, polovičnem ali celem maratonu.

Treningi so organizirani na sledeč način:
1. Vsak torek ob 17.30 na Mostecu in Rožniku. Zberemo se na začetku ceste, ki pelje proti skakalnicam v Mostecu (v oktobru predvidoma na stadionu ŽAK v Spodnji Šiški). Treningi so individualno zasnovani. Tečemo intervale od 0,5 do 3km in klance od 1 min do 6 min, v skupni količini 6-12 km, odvisno od treniranosti, ambicij, tekmovalnih ciljev in planov posameznika.

2. Vsak četrtek ob 17.30 na Mostecu in Rožniku. Zberemo se na začetku ceste, ki pelje proti skakalnicam v Mostecu (v oktobru po dogovoru lahko na stadionu ŽAK v Spodnji Šiški) tečemo tempo teke, oziroma fartleke. V vsako enoto vadbo seveda sodi tudi ogrevanje, raztezne vaje, atletske vaje, pospeševanja, iztek.

3. dolg aeroben vzdržjlivostni tek (60-120 minut) - ob nedeljah ob 8.30 s startom in ciljem ob Koseškem bajerju (gostilna Cviček). Skupinski start je natančno ob 8.30 (zamudnikov ne čakamo!!!). Intenzivnost je določena glede na sposobnosti posameznika in rezultate testiranja (Conconi test). Štartamo vsi skupaj, nato se (glede na pripravljenost in določen tempo) oblikujejo manjše skupine. Po pol ure teka se vsi obrnemo in ponovno tečemo proti izhodišču, tako da hitrejši tekači lovijo počasnejše in pritečemo predvidoma vsi naenkrat v cilj.

4. testiranje pripravljenosti (conconi test na stadionu) izvedemo po dogovoru. Naj vas ne skrbi, kako izgleda test, za vse informacije in izvedbo bom poskrbel na samem stadionu. Od vas pričakujem samo, da pridete v športni opremi (potreben je merilec srčnega utripa; kdor ga nima, si ga lahko sposodi od koga na stadionu) ter natančno upoštevate navodila za izvedbo testa.

Cena za opisan program znaša 4.800 SIT/mesec. Vadnina se plača mesečno vnaprej.

Vsi, ki se treningov ne boste mogli redno udeleževati ob dogovorjenih terminih, boste (seveda na podlagi pripravljenega plana) posamezne treninge lahko opravili tudi sami. Tisti manj izkušeni se nikar ne ustrašite tega programa, vadba je prilagojena pripravljenosti in sposobnostim prav vsakemu izmed vas.

5. Varstvo-vadba za otroke. V istih terminih (torki in četrtki) kot za odrasle je organizirano tudi varstvo-vadba za otroke. Vadbo vodijo usposobljeni vaditelji. Program je namenjen otrokom od 1-15 leta starosti. Otroci so razporejeni v starostne skupine:
- 1-5 let: za to skupino otrok je organizirano predvsem varstvo in starosti primerne igre na otroškem igrišču v Mostecu oziroma na holmerju polegc stadiona ŽAKA v Spodnji Šiški.

Cena varstva-vadbe za otroke je 600 SIT/otroka/enoto vadbe. Vadnina se plača mesečno vnaprej.

- 6-15 let: otroci so razporejeni v skupine glede na starost in predznanje. Vadba osnov atletike je oblikovana in vodena tako, da otroci vzljubijo gibanje, šport in atletiko. Tekmovalnost in rezultat so v tem programu drugotnega pomena. Skupine bodo oblikovane glede na interes.

Cena varstva-vadbe za otroke je 4.000 SIT/mesec. Vadnina se plača mesečno vnaprej.

6. Vsi, ki se udeležiti treningov, ste se dolžni pred pričetkom včlaniti v TK TRISPORT. Letna članarina za člane znaša 3.000 SIT, za otroke pa 1.000 SIT.

To sporočilo lahko posredujete vsem, ki bi jih tak program morda zanimal. Kot ponavadi sem vam na razpolago na: email igor.kogoj@volja.net ali igor.kogoj@gov.si, tel. 031 288544.

Igor

======================================

PS: gornje vabilo pošilja Igor Kogoj, nekateri TFjevci že tečejo pri njemu. mislim, da je ponudba prava in kvalitetna. pa še pravočasna :)
Nazadnje spremenil ero, dne 17 Mar 2008, 12:40, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 Finžgar
Mogoče se pa oglasim.
:D

Pišem pa predvsem za to, da ne odpiram nove teme in raje tu povprašam, kje bi se dalo trenirat rekreativni tek? Sej zdej med poletjem, sem dost samodiscipliniran, sam pol pozim ko je pa šola in sneg, pa nekako raje vidim, da sem nekje v telovadnici. Problem pa je v tem, da sem že precej zaseden z drugimi dejavnosti in si kakšnih profesionalnih vsakodnevnih treningov ne morem privoščiti. Največ je torej 2x do3x na teden, skratka nekaj res rekreativnega a hkrati resnega, tok da se fajn prešvicam :). Fajn je tud, da je lokacija blizu Črnuč, tok da se glih ne zamudim tolk zarad časa. Kakšen Vič je že predaleč.

Če mate kkšen nasvet prosim povejte
Uporabniški avatar
 pegaz
Finžgar,

odloči se, kaj bi rad.
- Če rabiš samo malo družbe za rekreativni tek, potem se priključi katerim od organiziranih treningov (Golada, Tek okoli Brda, Sračja dolina - malo pobrskaj po temi Dogovori treningov). Lahko tudi objaviš, kdaj greš ponavadi tečt in kam, pa se najde kak somišljenik za družbo.
- Če rabiš načrt treninga in imaš dovolj samodiscipline, poišči na forumu katerega od programov (10km, 21km...)
- Če imaš resne tekaške ambicije in cilje, in rabiš resnejše strokovno vodstvo, pa čeprav 3x-tedensko, potem je Igorjev trening pravi zate.

Tudi sicer pri Igorju plavam že drugo leto in tečem prvo, in moram reč, da je Trisportova rekreativna skupina pod Igorjevim vodstvom ZAKON.

Lep let, Pegaz :)
Uporabniški avatar
 Finžgar
Ja v bstvu mam kar resne tekaške ambicije in ne zgolj družbo pri teku, tako da bom sprobu tale trening pri kakem klubu, pol bom pa vidu naprej.

Hvala pegaz
Uporabniški avatar
 Matej
Pegaz, ampak mi te pa vseeno pogrešamo. No, pa saj se v soboto na triatlonu v Kočevju vse pomenimo. :wink:

P.S: Jaz tudi že nekaj časa tečem pri Kogoju in lahko rečem, da sem prav zadovoljen.
 Obivankenobi
Ja, jaz tudi že kar nekaj mesecev izboljšujem svoje aerobne sposobnosti pri Kogoju in sem zelo zadovoljen :lol: , saj vadim pod vodstvom izkušenega trenerja in ker imam tekmovalne cilje :D, se mi zdi še posebej pomembno, da delam po nekem ustreznem, individualno prilagojenem programu! :wink:
Uporabniški avatar
 5rca
Obivankenobi napisal/-a:Ja, jaz tudi že kar nekaj mesecev izboljšujem svoje aerobne sposobnosti pri Kogoju in sem zelo zadovoljen :lol: , saj vadim pod vodstvom izkušenega trenerja in ker imam tekmovalne cilje :D, se mi zdi še posebej pomembno, da delam po nekem ustreznem, individualno prilagojenem programu! :wink:

a zato smo se včeraj popoldne videli na Šišenskem hribu ... Matej in Obivankenobi :wink: :lol: :lol:
 Obivankenobi
5rca napisal/-a:
Obivankenobi napisal/-a:Ja, jaz tudi že kar nekaj mesecev izboljšujem svoje aerobne sposobnosti pri Kogoju in sem zelo zadovoljen :lol: , saj vadim pod vodstvom izkušenega trenerja in ker imam tekmovalne cilje :D, se mi zdi še posebej pomembno, da delam po nekem ustreznem, individualno prilagojenem programu! :wink:

a zato smo se včeraj popoldne videli na Šišenskem hribu ... Matej in Obivankenobi :wink: :lol: :lol:

ja, včeraj smo imeli običajen torkov intervalni trening, tako, da smo ves čas treninga tekli po isti krožni progi in srečevali znane in manj znane obraze :shock: :lol:, gužva pa taka, kot bi bili na neki prireditvi oziroma tekmi... :roll: :bum:
Uporabniški avatar
 katka
vadba po dobrem programu je superca, se strinjam.
lepo se da napredovati z optimumom vloženega truda.

torej se z enimi vidimo v kočevju? 8)
Uporabniški avatar
 pegaz
Spoštovani plavalci!

Super plavalna sezona je za nami! V 47 tednih smo opravili kar 138 treningov! Čestitke vsem, ki ste s svojo udeležbo in motiviranostjo sooblikovali program!

Poletna plavalna sezona pa se žal počasi izteka. Plavalni bazen na Kodeljevem se namreč zapira v nedeljo 27.08, torej bomo lahko plavali še do petka 25.08., ko bomo prisiljeni napraviti 5 tedensko pavzo.

Prvi vikend v septembru (v soboto 02.09) ste vsi vabljeni na triatlon na Bled, kjer bo v pestrem programu vsakdo lahko našel primerno progo zese. Triatlon bo organiziran tudi za otroke. Razpis in vse informacije dobite na spletni strani TK Trisport: http://www.trisport-klub.si/.

Za tiste, ki samo plavate vas vabim na plavnlni mini maraton v Koper, ki bo organiziran v soboto 09.09. Plava se na distanci cca 1km od pomola v Kopru do kopališča Žusterna. Maraton je predvsem rekreacijskega značaja in torej primeren prav za vse, tudi za otroke. Razpis prilagam v priponki.

Razmišljam pa tudi že o prihodnji sezoni in morebitnih novostih. Sezono 2006/2007 bomo pričeli v ponedeljek 02.10.2006. Plavali bomo, ravno tako kot v preteklih sezonah, pod balonom na Kodeljevem. Z upravljalcem bazena se pogovarjam o možnostih nekoliko razširjenega urnika. Dogovarjamo se o še enem jutranjem terminu in možnosti, da bi nekateri treningi trajali uro in pol: Predlagan urnik je sledeč (spremembe so obravane rdeče):
PONEDELJEK: prva skupina 20.00-21.00
druga skupina ena proga 21.00-22.00
ena proga 20.30-22.00
TOR: 6.00 (6.30)-7.30

SREDA : prva skupina 20.00-21.00
druga skupina ena proga 21.00-22.00
ena proga 20.30-22.00

PETEK: 6.00 (6.30)-7.30

Doda se torej še en termin in možnost daljšega treninga (ponedeljki in srede), kar prihaja v poštev predvsem za boljše in ambicioznejše plavalce. Sporočite mi prosim vaša mnenja in morebitne sugestije, kar mi bo v pomoč pri dogovarjanju z upravljalcem bazena.

Lep pozdrav,
Igor Kogoj
======================

P.S.: Tale razpis je poslal Igor plavalcem.

Prijava je preprosta: v terminu prideš na Kodeljevo (letno kopališče, pozimi pod mehurjem), poiščeš Igorja in se mu javiš. Ostalo ti pove sam.

Lep let, Pegaz
 _Maja_
Mene pa zanima, če se lahko k vadbi pri Igorju Kogoju priključiš kadarkoli, kljub temu da so že začeli s pripravami? Se je potrebno prej najaviti oz. kako prijaviti, ali kar prideš tja in se pogovoriš z njim?

Lp, Maja
Uporabniški avatar
 pegaz
Plavanje se spet nadaljuje z oktobrom; trenutno je bazen zaprt.
Lahko prideš kadar koli, ker je vedno več skupin - počasnejša, hitrejša in tekmovalna. Pri vseh delaš tehniko in vzdržljivost.

Ves čas imamo koga, ki začenja, tako da se boš počutila kot doma.
Prideš, se predstaviš, se pogovoriš, in začneš.

ČofČof Pegaz :)
Uporabniški avatar
 5rca
pegaz napisal/-a:ČofČof Pegaz :)

po vodi tečete :shock: :roll: :wink: :lol: :lol: :lol:
Uporabniški avatar
 pegaz
5rca napisal/-a:
pegaz napisal/-a:ČofČof Pegaz :)

po vodi tečete :shock: :roll: :wink: :lol: :lol: :lol:

Ti pa še nisi dost plavala, aneda? :lol:
(tisto v banji doma ne šteje PRESS)