prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 softi
Zivjo!
Imam eno manjso tezavico; Med tekom mi trak puls metra nikakor noce stat na prsnem košu(ne glede na to, da si ga res ornk zategnem). Vzrok temu je vecja stevilka oprsja in robusten modrc, ki je vzrok, da se trak skos premika in mi noce merit pulza. Probala sem ze vse mozne varjante kako fiksirat trak.Ker zadeva ni uspela, sem se odlocila za nakup uro, ki ima merilec SU na zapestju.
Torej, ce ima kdo kaj izkusenj s temi merilniki,kaj je vredno ogleda, pa ce se ve kje se jih da kupit, se toplo priporocam!

Soncen dan se naprej
Nika
Uporabniški avatar
 Hudl
Ce mas Polarjevo uro, imajo v ponudbi tudi v modrc vgrajen senzor. Ce pa nimas polarja, pa si kupi en modrc samo za tek in nanj prisij senzor :)
Hudl
Uporabniški avatar
 Cyclop_si
Ne bo čisto odgovor na zastavljeno vprašanje, ampak vseeno.
Kateri merilec pulza pa uporabljaš?
Moje izkušnje namreč kažejo, da je med proizvajalci velika razlika.
Sam uporabljam Polar in Garmin. Pri Polarju ni nikakršnih problemov, pa tudi če je pas nekaj centimeterv gor/dol od predpisane pozicije. Pri Garminu (lanski model, saj sem videl da imajo letošnji modeli prenovljen, domnevam tudi boljši pas) pa je pozicija zelo pomembna. Če ni točno na svojem mestu, če sem pod dalnovodi, vse to ga hitro zmoti in zgubim signal.
Sicer pa, mogoče lahko poizkusiš z raznimi geli, ki povečajo prevodnost med pasom in kožo ter tako izboljšajo delovanje pasu. O tem pa je bilo tukaj že govora, malo poišči.
LP
Uporabniški avatar
 softi
Uporabljam ze par let star CardioSport. Dela cisto ok, sam za laufat ga ne morem uporabljat. Ker pa tecem cedalje vec, bo treba nekej pogruntat. Bom se malo pobrskala, ce pravis da je ze nekej napisano...Morem priznat, da usit senzor v modrc sploh ni slaba ideja, sicer ne vem kaksen vpliv bi melo konstantno pranje in pralni prasek na senzor...Je treba probat :-)

Lp
N.
Uporabniški avatar
 Hudl
Operes takoj po teku z navadnim milom. Delam to stalno (brez modrca, samo trak+senzor :D), pa ni problema.
Hudl
Uporabniški avatar
 softi
Hvala za nasvet!

Ur, ki bi merile na zapestju ni vec. Edine, ki so bile so bile od Cardiosporta, pa se te so umaknil iz prodaje. So bile menda prevec nenatancne. Mi je pa en stric povedal, da je nek nov polarjev pas, cist elasticen, ki bi bil primeren za take kt sm jst. Sej polarjev pas dela na Cardiosport uro, a ne? Verjetno sprasujem neumnost, ampak res nimam pojma o teh stvareh...

Lep dan
N.
Uporabniški avatar
 matej712
sigma in suunto sta kompatibilna glede pasov in monitorjev.
ne vem pa kako je s polarjem in ostalimi - gotovo je neka standardna frekvenca namenjena temu, tako, da po vsej verjetnosti dela vsak z vsakim
Uporabniški avatar
 Cyclop_si
Hudl napisal/-a:Operes takoj po teku z navadnim milom. Delam to stalno.
Hudl

Manj kot pereš, bolj je pas "žmohten" in bolje dela signal do ure... :mrgreen: ... istočasno pa še bakterijam in glivicam zagotavljaš ekološki habitat ... :shock: :?
Uporabniški avatar
 Cyclop_si
matej712 napisal/-a: gotovo je neka standardna frekvenca namenjena temu, tako, da po vsej verjetnosti dela vsak z vsakim

Garmin in Polar nista kompatibilna. :cry:
Uporabniški avatar
 MihaPR
sigmin pas dela na polar s410
 zappa
MihaPR napisal/-a:sigmin pas dela na polar s410

Meni tudi. In tudi večina kardio naprav v fitnesu Konex v Lj., recimo, dela pravilno tako na Polarjeve kot Sigmine trakove (kodirane in nekodirane) - moja izkušnja

Softy, če si ga imaš kje možnost izposoditi, se ti res splača poskusiti s Polarjevim merilcem, ki je, kot praviš "cel elastičen" (čeprav ni). Saj misliš na model WearLink 31? Ta po mojih izkušnjah res nekoliko bolje zasidra na prsnem košu od običajnega T31. Najbrž zato, ker je pri WearLinku elektrodni del mehkejši in upogljivejši - ni pa raztegljiv (tkanina) kot pri T31 (plastika) in se bolje "prime" na kožo.

Tule so slike teh pasov (niso ravno poceni :?):
http://www.racunalnistvo-potocnik.si/polar/dodatna_oprema.htm
Uporabniški avatar
 softi
Model Wearlink je pravi,vsaj po besedah fanta z druge strani žice naj bi bil to ta. Madona ampak cena je pa mal huda. No ja mogoce dajo kej popusta...In potem svizec zavije čokolado :wink:
Torej vzamem svojo urco, grem v štacuno, namontiram pas, skačem mal po štacuni, pa da vidm kaj bo ratal. Ma da stoji gor!
Hvala vsem za pomoč!

Lep dan še naprej...še mal pa bo petek :-)
N.
Uporabniški avatar
 Cyclop_si
softi napisal/-a:... grem v štacuno, namontiram pas, skačem mal po štacuni, pa da vidm kaj bo ratal. Ma da stoji gor!

Sam pazi, ker če boš preveč skakala utegne namesto tvojega pasu prodajalcem kakšna stvar stati gor. :shock: :mrgreen:
Uporabniški avatar
 matej712
samo a se ne dobijo eni posebni športni modrci, v katere "namontiraš" pas
Uporabniški avatar
 Tatjana
matej712 napisal/-a:samo a se ne dobijo eni posebni športni modrci, v katere "namontiraš" pas

Adidas ima športni moderc (za moške pa majico ;)), ki je prirejen za Polarjev wearlink.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA