prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 bozo
Zanima me če ima kdo kakšne izkušnje s temi oblekami
http://www.blueseventy.com
Predvsem me zanima izbira velikosti. Baje, da lestvica za izbiro obleke, ki jo ponuja proizvajalec ni ok in je potrebno izbrati 1-2 številki večjo obleko
Uporabniški avatar
 Hudl
bozo napisal/-a:Predvsem me zanima izbira velikosti. Baje, da lestvica za izbiro obleke, ki jo ponuja proizvajalec ni ok in je potrebno izbrati 1-2 številki večjo obleko

To velja samo za zenske :lol: ;)
Hudl
 PROSPORT
Mislim, da večini ne odgovarja oziroma niso vajeni, da je obleka zelo oprijeta. Pri plavanju je to zelo pomembno, saj se tako ne delajo vodni žepki.
Zase sem nabavil SMT (imam 179cm in 71kg), kot pravi tabela in po par plavanjih sem se navadil. Je pa res, da potrebuješ za oblačenje pomoč, kar naj bi bilo po navodilih proizvajalca normalno. To je sicer moja prva plavalna obleka, ker sem totalni "triatlonski rookie". Pomeril sem jo že v Celovcu na Ironmanu in mi je tamkajšnji trgovec pomagal obleči. Prve trenutke sem bil prepričan, da mi je premajhna.
Predlagam, da si ogledaš kako jo je treba obleči: http://www.blueseventy.com/owners/fitting.html
Če slediš postopku je obleka mnogo bolj prilegajoča. Osebno sem imel pri prvem pomerjanju in plavanju kar težave, potem sem se pa držal teh napotkov in je bilo bolje. Predvsem je pomembno, da jo pri mednožju potegneš res visoko, drugače ti zmanjka od pasu navzgor.
Uporabniški avatar
 Heartless
quicksilver vabi,probi in to je to.......aja,quicksilver je v stari lj,nasprot nike shopa...
 PROSPORT
Surfarska obleka je za plavanje neuporabna, razen mogoče en krog okoli surfa.
Uporabniški avatar
 Heartless
tut plavov sm že v taki obleki in nism hotu komplicerat s tem da bi si kupvov 10 različnih oblek....eno k je mrz,eno za surfat,eno za kajak....

ampak...sej itak smo usi povni keša in bomo zih kupil usako za svoj namen,ane, prosport...

cheers mate
 alpek
Heartless napisal/-a:tut plavov sm že v taki obleki in nism hotu komplicerat s tem da bi si kupvov 10 različnih oblek....eno k je mrz,eno za surfat,eno za kajak....

ampak...sej itak smo usi povni keša in bomo zih kupil usako za svoj namen,ane, prosport...

cheers mate

Se pravi, če bi upošteval tvoj nasvet bi moral iti s tekaškimi dilcami na Krvavec.
:?
Najbrž je nekaj smisla v specifičnosti opreme, pa denar gor al pa dol. Če ga nimaš si jo ne kupiš, al pa ne tekmuješ v triatlonu (al pa zmrzuješ, če ti dovolijo). Se pa dobi tudi rabljene, ki so za začetnike še cisto v redu, samo malo pobrskat je treba.
Uporabniški avatar
 Heartless
jah....tko je.......eni mamo v glavi ''plavanje'' prevod: da mal zaplavaš pa da te ne zebe,in eni vidm da mate v mislih hardcore plavanje pa ene endurance zadeve tko da pol pa kul.........sm itak js sm bol za v toplice pa savne... 8)
 PROSPORT
Toplota ni edina funkcija plavalne obleke za triatlon. Za slabše plavalce (mene) je bolj pomembna boljša plovnost in s tem boljši čas, oziroma manjša utrujenost. Po plavanju te namreč čakata še kolesarjenje in tek..
Cena? Polna cena res ni drobiž, če si triatlonec in član TZS, pa jo lahko dobiš pod posebnimi pogoji -beri neprofitnimi!
http://www.triatlonska-zveza.si/

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA