Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 MihaPR
s tem, da je zadnjih 7 km lahko težjih kakor prejšnjih 32 :)
 JJ1
Živjo, jaz sem lani pretekel maraton, brez, da bi kaj hodil. Trenirati sem začel 4 mesece pred Lj. maratonom, pretekel sem brez kakšnih posebnih problemov in tudi časovno ni bilo prav slabo. Res pa je, da sem pred tem treniral cestno kolesarstvo, tako, da mi stiskanje zob ni bilo tuje...
Aja, star sem bil takrat 19 let.
Mislim, da imaš premalo časa, da bi lahko odtekel brez večjih muk, jaz sem prej tekel 4 mesece redno, po nekem programu, a si ne morem predstavljati, da bi po dveh mesecih odtekel 42km. Še manj pa si lahko predstavljam tvoj plan treninga...., pa čeprav si že prej tekel...
Uporabniški avatar
 Anže
Bom vidu... Trenutno laufam in mi laufa:) trenutno delam 45 minutne teke s tem da res forsiram tempo in jih polno izkoristm. Seveda to še ni nič. Točno bom vedel proti koncu meseca. Pa treniral sem 7. in 8. razred osnovne šole. Pa tečem ves čas ne mislt da samo od tega septembra. Tudi aktivno plezam, plavam, ogromno sem delal na kapaciteti pljuč med poletjem. Tako da kondicije je že mal od prej. Upam da bo šlo.

aja, JJ1 kok si pa tekel tiste 4 mesece?
Uporabniški avatar
 Barca
Delal si na kapaciteti pluč čez poletje? :?

Ti bi mogu saj en plan dobit od nekkoga ki ve kaj počne, ne da se brezglavo zaletavat v podobne zadeve kot je maraton.... :wink:
Uporabniški avatar
 Anže
Pa ne mislt kaj sm zdej delu. To je blo bolj v šali rečen kot ne. Hotel sem samo povedat da sem se potapljal... športal:) Glede maratona.. Ni tako zelo zaletavo. Že lani sem se posvetoval z mojim profesorjem za telovadbo in skupaj sva tekla na 21km. Letos pa tudi s profesorjem vendar ne istim. Je pa že tekel na New Yorškem maratonu in mu tudi ni tuje. Trenutno treniram tako da se ne obremenjujem preveč, jem in pijem dovolj... Ni to ideja čez noč ampak sem šele zdaj trdno prepričan da grem.

lp
Uporabniški avatar
 palček smuk
Bravo, avplodiram na ideji, pa vendar imam pomisleke. Sam še do sedaj nisem tekel več kot 21km, pa tečem že kar nekaj časa, sicer bolj za sebe kot za čas "samo, da paše" 8) :lol: . Za letos imam cilj udeležba na LJ- 21km.

Moj predlog bi bil :arrow: :
- :arrow: treniraj, vendar ne pretiravaj,
- :arrow: veliko počivaj,
- :arrow: se pametno prehranjuj,
- :arrow: odločitev za 42 pa sprejmi "če sploh" sredi Oktobra.

Še veliko maratonov bo :lauf: .

Če pa se odločiš pa seveda pamet 8) v roke in noge!!

LP
Uporabniški avatar
 Junc
Jaz pa rečem: poiskusi, zakaj pa ne, tudi jaz bom. Sem videl tipe, ki so pretekli 42 km brez da bi prej kaj tekli. Ma jaz grem na 42, če pa ne bo šlo pa ne bo šlo. Sicer pa pridno treniram, sam ne po kakem planu.
Dragi Anže in ostali!

Srž debate jaz opažam v tem, da teku popolnoma predani člani TF na ta šport pač gledate drugače kot Anže. Ja, seveda vsi vemo, kakšni so 'regelci' po katerih naj bi se za daljše teke pripravljali /oz. jih lahko kadarkoli zgooglamo, kot je že nekdo omenil/.
A nekdo, ki mu bo solidno pretečeni maraton pomenil nagrado za večletno trdo delo, reden in pravilen trening in vse kar paše zraven, se vsekakor ne more primerjati z Anžetom, ki 1. namesto parih 35 kilometrskih tekov pred maratonom raje teče le slabih 20, a skoči isti dan še s kolesom do Turnca poplezat ali/in še kam drugam... in 2. ki je še zelo mlad in potrebuje dokazovanja na številnih področjih, da se zgradi v čimtrdnejšo - samozavestno persono. Vsekakor hvale vredno, da to počne na relativno manj destruktiven način od marsikoga in celo v športnem duhu.

Glede na mladost in aktiv(ira)nost ter upoštevajoč dejstvo, da tudi morebitni odstop ni ne greh ne sramota, menim, da tudi zdravstveno ni nič bolj ogrožen od ostalih.

In samo čudi me, da namesto, da bi ga podkovali s kakšnim koristnim nasvetom, večinoma zmajujete z glavo; nekateri pa si celo drznete posmehovati njegovim preteklim rezultatom. :roll:

Sem razočarana nad ošabnostjo nekaterih... Verjemite namreč, tudi tisti, ki ne podiramo raznih rekordov, in ki z večjo muko pretečemo/prehodimo daljše teke, smo na koncu podobno srečni kot vi. Morda še bolj. :lol:

Anže, seveda bo šlo, vse je v glavi.

Sonca in sreče, vsem! :wink:

Wed
Uporabniški avatar
 Matej
Ja pa mislim, da Anže potrebuje zgolj malo pozornosti. :wink:

p.s.: Se pa spomnim enega Anžeta (verjetno ni isti ali pač :shock: ) z drugega foruma, ki je lani na veliko oznanjal, kako bo popolnoma brez treninga v košarkarskih copatih odtekel ljubljanski polmaraton in nažgal tekače v super opremi, ki jim je edino delo, da cele dneve samo tečejo. Je bilo pa prav čudno, ker je v drugi temi veselo pisal o kilometrih, ki jih preteče po Golovcu, medtem ko ne kolesari.

Kaj češ, mladostniške fore. Tudi v mojih časih si bil največji frajer, če si v šoli rekel: "Nč se nismu uču, pa sm vseen pet dobu" :lol:
Uporabniški avatar
 pegaz
Anže, ostali:

Mladost in zagnanost je velika prednost, če posebej, če nisi obremenjen z rezultatom in ti je vse skupaj le velik izziv. Tudi meni je bil, dve leti nazaj, in odzivi prenekaterega tekača so bili vse prej kot spodbudni.
Torej, Anže, samo pogumno. Bistvo je, da dosežeš svoj cilj, če ne tokrat, pa naslednjič. In ne, nič ni narobe, če med tekom tudi kdaj pa kdaj malo hodiš, da ti pade pulz in prideš malo k sebi. Pa tudi odstop konec koncev ni nobena sramota. Se pač izkaže, da tokrat ni šlo.

Ti držim pest. Poročaj o napredku treninga in o tem, kako je šlo.

Matej, Wed: :clap:

Lep let, Pegaz :)
wednesday napisal/-a:In samo čudi me, da namesto, da bi ga podkovali s kakšnim koristnim nasvetom, večinoma zmajujete z glavo; nekateri pa si celo drznete posmehovati njegovim preteklim rezultatom. :roll:

Sem razočarana nad ošabnostjo nekaterih... Verjemite namreč, tudi tisti, ki ne podiramo raznih rekordov, in ki z večjo muko pretečemo/prehodimo daljše teke, smo na koncu podobno srečni kot vi. Morda še bolj. :lol:
Wed

Da le ne boš preveč razočarana nad odgovori, si še enkrat preberi, kaj Anže pričakuje v prvem postu:

Anže napisal/-a:Zanima me kaj vse gre lahko narobe in ali se vam zdi nasploh možno da jih pretečem.
...
Kako se vam zdi nasplošno pa prosim kritizirajte me čimbolj ker se zadeve želim konkretno lotiti.

Sicer pa ja, vse je možno! Tudi če trenira vzvratno in potem še 3x po pol ure stoji na glavi. Prav verjetno je, da bo zmogel teh 42km tako ali drugače in vsi mu želimo lahek korak.
Uporabniški avatar
 Anže
hvala za vsa sporočila. Pa ni res da to delam zaradi pozornosti. Zaradi pozornosti lahko naredim ogromno lažjih stvari ki mi ne bodo nič pomenile. Ker pa rad tečem sem se odločil da si v tem poiščem nov izziv in sem si ga.

Pa v košarkarskih copatih ne tečem ker me ožulijo. Pa kolesarim samo po mestu namesto vožnje z avtobusom :D
 lidi-san
Ej, a si v tem koledarskem letu že star 18 let? A veš, da prej sploh ne smeš na 42-ko. Kam se ti pa mudi?

Nikar ne dodajaj minut ali kilometrov teka tako progresivno! Ali bi rad "fasal" ITB sindrom, vnetje pokostnice ali pa boleče in otekle ahilove tetive?
Veš, da tudi mlado telo potrebuje regeneracijo po naporu, drugače ne moreš več napredovati, ali pa stakneš poškodbo (tiste tri naštete so samo za vzorec vseh možnosti).

No, mladost ti bo sigurno (če se že prej ne prekuriš ali poškoduješ) omogočila, da boš maraton pretekel, vendar loti se stvari tako, kot je prav. Če si tekel na ŽAKu, vprašaj bivšega trenerja, če ti da kakšen nasvet, če pa ne, prelistaj lanske Polete(avgustovske, sept. in okt. številke ) , tam dobiš marsikaj, kar ti bo v pomoč.

Ne, ne mislim te strašit, samo maraton je hec samo takrat, ko si zares dobro pripravljen!
LP Lidi-san :roll:
Uporabniški avatar
 tasa11
Hoj Anže. Naj ti bo tek v veselje in stalnica v načinu življenja. Za karkoli se boš odločil, bo to tvoja odločitev in tudi odgovornost. Konec koncev pa sebe najbolj poznaš ti sam. Pri maratonu ni pomembna samo fizična pripravljenost ampak tudi psihična. Utrjuj oboje. SREČNO
Uporabniški avatar
 Matiček
Mene čudi, da en folk sploh ne trenira prav veliko (O.K., zadnjih tri tedne :? )
, se pa odločjo, da Ljubljanski maraton ali pa Franjo je pa treba zdelat, četudi crkneš!? Sto ljudi...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA