Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

3. MEDNARODNI MALI MARATON ROKOV TEK – Šmarje pri Jelšah, 23. september 2006

Vabimo vas na ROKOV TEK, pol maratona dolgo progo čez Kozjansko, kjer so vsi zmagovalci, kjer se med sosedama Slovenijo in Hrvaško za nekaj ur prekinejo meje in kjer se tekmovalci s ponosom spominjajo prijaznosti domačinov in lepote krajine.

Vse skupaj se ob 11. uri prične v Šmarju pri Jelšah z ogrevalnim vzponom do cerkve sv. Roka, kjer zvonovi, ki so nekoč odganjali kugo, sedaj nas poženejo v tek. Hrib za hribom in ovinek za ovinkom se počasi pletejo kilometri, vmes pa monotoni korak za hip prekinejo postojanke tamkajšnjih znanih turističnih domačij. Da pa je slika res zaokrožena, ne manjka niti spodbudna domača glasba in glasni navijači ob progi. In ko se po dolgem spustu končno prebredemo še čez zadnji meander Sotle, se v ciljni ravnini počasi izriše silhueta znanega adrenalinsko-termalnega kompleksa Aqualune v bližini Podčetrtka. Po dolgem teku se namreč nič bolj ne prileže kot osvežilni skok v vodo.
Kaj pa najmlajši in tisti, ki se čutijo, da morda ne bi zmogli cele polovice maratona? Tudi oni ne bodo ostali izvzeti. Zanje organizatorji namreč pripravljajo nagajivi 3-kilometrski tek Rokec po okolici Šmarja pri Jelšah. Na svoj račun pa bodo prišli tudi tisti, ki morda bolj prisegajo na kolo. »S kolesom« bodo lahko isto progo prevozili kmalu zatem, ko se bodo tekači že podali čez drn in strn.

Prijavnina do 18. septembra znaša 3000 tolarjev, ob družinski prijavi le 2000 tolarjev. Za tek Rokec lahko odštejete 1000 tolarjev, za študente pa organizatorji obljubljajo 50-odstotni popust.

Rokov tek se skupaj s Kraškim maratonom združuje v Pokal brez meja, zato še posebej vabljeni tisti, ki ste spomladi že tekli Kraški maraton. Čakajo vas namreč posebne nagrade.

Vse nadaljnje informacije pa je moč dobiti na spletni strani www.rokovtek.com.

Uporabniški avatar
 miro
Jaz sem prijavljen, gre še kdo?
Uporabniški avatar
 EčO
Tud moja malenkost bo tam! :lol:

Bomo pa družinsko udeleženi. Z ženo 21 km dekleti pa 3 km! :D
Uporabniški avatar
 yogo
Tudi naša družina gre, ampak z kolesom.
Okrepčevalnice na Rokovem teku so tako bogato založene z res dobro domačo hrano in pijačo, da je škoda teči mimo. Teško pa je teči z polnim trebuhom.
Rešitev družinsko kulinarični izlet z kolesom.
PRIPOROČAM
 many
yogo napisal/-a:Rešitev družinsko kulinarični izlet z kolesom.
PRIPOROČAM

mmm, mamljivo, a kdo ve, če se je možno prestaviti (če si že prijavljen na tek..) iz tekaške v kolesarsko progo (če se slučajno primeri, da si iz objektivno subjektivnih razlogov na dan tekme "nevozen" in bi se rajš mal bl komot peljal z biciklom)? saj cena je ista :D
Uporabniški avatar
 sosed
Jaz že brusim nove najkice! :D
Uporabniški avatar
 tasa11
Tudi jaz grem.Letos prvič in prepričana sem da bo zanimivo. se vidimo
Uporabniški avatar
 sosed
Sam sem se na tek hotel podati v družbi prijatelja, ki pa je zbolel in se teka ne bo udeležil! Glede na to, da je prijavnina že plačana, vabim koga izmed vas (ki se še ni prijavil), da na štartu zavzame njegovo mesto. Zakaj bi dvojno plačevali?! :wink:

Če koga zanima, naj se mi javi.

p.s.: Glede na to, da bom sedaj v avtu sam, z veseljem ponudim tudi prevoz iz Lj.

LP SosedTours :D

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA