Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Zgodovina se še kar ponavlja..spet bom organiziral tek, ne da bi Fotra povprašal, če nam posodi nick. Pravzaprav smo si ga tkole že skor "priposestvovali".

Štart teka: gozdni vhod na posestvo Brdo pri spomeniku

Datum in ura teka: 28.9.2006 od 16.30 - 18.00; kronometrski štart

Proga: 1 krog okoli posestva Brdo; dolžina 9700 metrov; večinoma makedam, le v dolžini 800 metrov asfalt/pot po travi

Štartnina: six pack kakršnekoli pijače (in) ali reasonable amount of cookies

Kategorije: pet kategorij po BMI, prvi trije v kategorijah prejmejo medalje, z BMI uteženo najhitrejši tekmovalec prejme prehodni pokal.

Mesto analize: Brunarica na Kokrici

Pred tekom obvezno tehtanje in merjenje višine.

Slika

Do štarta teka se lahko pripeljete najlaže tako, da greste po avtocesti do izhoda Kranj - zahod, v prvem križišču zavijete levo(z Gorenjske-rdeča barva) ali desno (če prihajate z ljubljanskega konca, vijolična), v (novem)krožišču na prvem odcepu, potem za Mercator centru levo in skozi Kokrico do ograje posestva Brdo. Tu zavijete levo čez potoček in začnete iskat parkirišče (parkirišče bomo organizirali tudi na prvih 300m poti teka-rumeno označeno) ...od izhoda z avtoceste so dobri trije kilometri.
Nazadnje spremenil ales, dne 15 Sep 2006, 19:34, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
 tae
Sori Aleš, ker ne vem, morda pa je poleg mene še kakšen tak nevednež. Kaj pomeni kategorije po BMI ? Kakšna je razdalja ?
Uporabniški avatar
 ales
BMI je razmerje med telesno težo in višino. Proga pa je dolga 9.7km.
 eggy
tae napisal/-a:Sori Aleš, ker ne vem, morda pa je poleg mene še kakšen tak nevednež. Kaj pomeni kategorije po BMI ?

No.....da se bo na tem postu še kdaj kaj resnega povedalo:

BMI: body mass index (slovensko:ITM=index telesne mase)

Izračunamo ga: tel.teža(kg)/tel višina na kvadrat(m2)

vrednost med 19-25 pomeni normalno prehranjenost
vrednost med 25-30 pomeni prekomerno prehranjenost, po domače.....debelost
in nekateri dosegajo celo vrednost nad 30, kar pomeni....hudo debelost... zavaljenost

....no ravnokar sem izračunala svoj ITM (BMI): 20.8 :)

ITM je torej eden od v zadnjih "anoreksičnih" obdobij modernih indexov. Kolikor pa bi lahko rekla za tebe tae.....po moje ti medalija za najnižji ITM skoraj ne uide, zato.....se ti splača pridet na Fotrov tek :)

Pa brez zamere......
Uporabniški avatar
 MihaPR
To ne bo dovolj za medaljo.
Pravila naj bi bila zastavljena tako, da bo tisti z večjim BMI kljub slabšemu času pred nekom, ki ma manjši BMI in je hitreje prišel na cilj.
Optimalne formule še nismo pogruntal, čeprav je po vsakem Fotrovem teku v brunarici pozno v noč analiza ob lotih in modrovanju o najboljši formuli.
 eggy
MihaPR napisal/-a: Pravila naj bi bila zastavljena tako, da bo tisti z večjim BMI kljub slabšemu času pred nekom, ki ma manjši BMI in je hitreje prišel na cilj.
Optimalne formule še nismo pogruntal, čeprav je po vsakem Fotrovem teku v brunarici pozno v noč analiza ob lotih in modrovanju o najboljši formuli.

Po tej logiki se na tek najbolj splača debeluščkom :)
Uporabniški avatar
 MihaPR
tud to ne bo držal :)
Uporabniški avatar
 Junc
Ja, ne vem. Formula bo tudi leto mal drugačna. BMI - tu je še višina, ki pa sedaj ni bila. Do sedaj je bil čas ulomljeno s kvadratom teže ali kaj že?

No, pridem seveda, ker je to najboljši tek za moje pojme. Če še vreme naredi svoje je pa zakon ;)
Uporabniški avatar
 ero
hoj,

a ni formula nekaj v stilu razmerje časa :: BMI x AKF ?

(AKF je Alešev korekcijski faktor) :twisted:

ne, resno. zelo se veselim, da se letos spet zberemo na Fotrovem teku. lani sva s Pio zaradi splošnega naliva ravno na tisto popoldne Fotrov tek opravila kar doma v Črnučah, seveda v dežju, in zato zamudila celotno analizo, ki je bila bojda zelo temeljita :)

ne, še bolj resno - letos bo Fotrov tek hkrati tudi Jesenski tek Tekaškega foruma. zakaj? zato, ker nima smisla, da imamo dve 'uradni TF' prireditvi v enem tednu in zato, ker si Aleš s svojo družino in vsemi, ki pomagajo pri izvedbi Fotrovega teka, resnično zasluži, da jim izkažemo svoje spoštovanje in pokažemo, da znamo ceniti njihov trud, s tem, da se udeležimo teka in analize. uf, kak stavek :oops:

skratka - se vidimo. in še 'insider's tip' za novince - tik pred prvim tehtanjem se nalijte vode, po njem pa hitro na WC :wink:
Nazadnje spremenil ero, dne 16 Sep 2006, 09:58, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 ales
Da spet malo obnovim zakaj take kategorije:

Čez celo leto se mučim in po tekmovalnih progah prenašam moje preštevilne kilograme (velikokrat sem prvi v cilju v kategoriji 85+), pa se to nikjer ne pozna. Včasih sem deležen celo kakega usmiljeno-ironičnega komentarja, zato sem si na teku, ki ga organiziram drznil prirediti kategorije po svojih željah.

Do sedaj so bili to le kilogrami, kar je zame (povprečno velikega) čisto dovolj, a bo za izenačitev pogojev najverjetneje bolje, če v razvrstitev vključimo še višino. Torej, AKF bo letos 1.00, za v naprej se pa tako nič ne ve.

Le tisto, "prekomerno prehranjenost" bomo razdelili v dve podkategoriji(tudi lani je bilo pet kategorij), tko da zaenkrat zgleda seznam kategorij:

SPREMENJENE KATEGORIJE !!!!

BMI(ITM) <= 21.5
BMI(ITM) 21.51 - 22.6
BMI(ITM) 22.61 - 24
BMI(ITM) 24.01 - 27
BMI(ITM) >= 27.01
+ še ena kategorija
SPREMENJENE KATEGORIJE !!!!

Uteženo najhitrejši tekmovalec bo tisti z najmanjšim količnikom med doseženim časom(v sekundah) in BMI. Tu nam ob ta največjih dirkačih TFja tudi BMI ne pomaga, a tko se jim lahko vsaj približamo..

p.s. Vir za tabelo: http://www.diabetes-zveza.si/BMI/BMI.htm
Nazadnje spremenil ales, dne 26 Sep 2006, 12:54, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
 Staša
Nataša napisal/-a:A s Staško lahko tekmujeva v hitri hoji? po teži sem jo itak premagala :twisted: :wink: (taktika PRESS).

Hmm, a misliš reči, da sem jaz tebe premagala v teži (že ob mojem rojstvu, po moje, sem imela 4,6). 8)

Premagala na Fotrovem :lauf: pa si me samo takrat, ko sva skupaj štartali, ko sem te še čakala, da si se vmes šla za grm polulat :shock: in sva na cilj skupaj pritekli. Ja, samo takrat! In kako to, bo kdo vprašal?! :shock: Ker si pisala diplome in si naju z izenačenim časom prihoda v cilj razporedila na lestvico glede na abecedni red!!! :evil:

Letos z veseljem tekmujem s tabo, ampak samo, če si že v moji kategoriji, ki trenutno znaša 25,6! :D Aleš, a sva midva v isti kategoriji? :lol:

Pa s palicami bom hitrohodila, by the way!

Koooooomi čakam!! :D
 Nataša
Staša napisal/-a:Hmm, a misliš reči, da sem jaz tebe premagala v teži (že ob mojem rojstvu, po moje, sem imela 4,6

ne, tuki me nisi premagala, tuki sva ble na istem :oops:

Aleš, prosim za naju eno kategorijo 20-30 :wink:
 matej-jethro
EJ, Nataša!! ti ne moreš iti sem ali pač tja na Brdo, ker delaš :( A si pozabla? škoda, anede?

Jest pa pridem samo index zmerit pol grem pa na AMZS še ene papirje uredit.....če verjamete, da je Kamnik na Notranjskem.....

SE VIDMO :shock: K SE ZAGLEDAMO :wink:
 Nataša
matej-jethro napisal/-a:EJ, Nataša!! ti ne moreš iti sem ali pač tja na Brdo, ker delaš :( A si pozabla? škoda, anede?

eh, bom kr pobegnila iz službe :wink:
Uporabniški avatar
 pegaz
Ej ne boste verjel, ampak tokrat bom tud jaz lahko prišel!!!
Jupiiii!!!!!
(beg iz službe, Nta stajl PRESS)
:D :D :D :D :D
Mjau, Pegaz :)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA