Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Šmarješki tek
SPREMEMBA TRASE NA 8 KM

Zaradi nedokončanega polaganja cevovoda za termalno vodo in zaradi velike količine deževnih in mokrih dni v mesecu maju, smo zaradi varnosti tekmovalcev prisiljeni spremeniti traso 8 km proge, katera po prvotni progi poteka pretežno po gozdni poti.

Proga bo tako potekala na trasi PRIREDITVENI PROSTOR- VAS ŠMARJEŠKE TOPLICE-PRIREDITVENI PROSTOR. Proga zahtevnostno ni težja kot bi bila predvidena trasa in ravno tako poteka deloma po zdraviliškem parku.

Ker proga poteka po javnih cestnih površinah bomo v času teka pripravili DELNO zaporo prometa na tem odseku.

Ker je kot prvo važno zdravje vas tekmovalcev, upamo, da razumete našo odločitev o zamenjavi trase.

Lep pozdrav,

Boštjan / ŠMARJEŠKI TEK
ero napisal/-a:
Šmarješki tek napisal/-a:SPREMEMBA TRASE NA 8 KM

škoda. sem se že veselil prijetnega gozdnega teka za relaksacijo po Radencih :wink:

a to pomeni, da je vsa proga po asfaltu?

Prva dva kilometra sta standardna in potekata po zdraviliškem parku. Naprej pa res gremo po asvaltu, vendar cesta poteka tudi deloma čez gozd (senca).
Žal drugače letos ne gre. Vreme in nedokončana gradnja cevovoda sta nam preprečila izvedbo po standardni trasi.
Uporabniški avatar
 AndrejaT.
Če je na Šmarješkem teku kakšen klanček in kakšen masten blatek na klančku, pol pridem. Spucanga , ravnega asfalta, ki ga mastno zaračunajo (Radenci) pa ne maram. Edin neki me skrbi - brezplačno kopanje za tekače je v zunanjem bazenu. Ali ogrevajo vodo, a je potrebna neoprenska obleka?
Uporabniški avatar
 AndrejaT.
Ups, sedaj sem šele brala-ASFALT :FO: Menda zaradi varnosti. Je pa ja bolj varno v mehek blatek past, kot na asfalt. Preverjeno na teku trojk. Sploh pa pogrešam kakšen polmaraton 21 km, ki ne bi potekal po k.... asfaltu.
 Šmarješki tek
AndrejaT. napisal/-a:Ups, sedaj sem šele brala-ASFALT :FO: Menda zaradi varnosti. Je pa ja bolj varno v mehek blatek past, kot na asfalt. Preverjeno na teku trojk. Sploh pa pogrešam kakšen polmaraton 21 km, ki ne bi potekal po k.... asfaltu.

Že, že ampak proga v določenem delu sploh ni prehodna....pač je naš kraj bogat z vodo. Kot sem že omenil.....tek na tej trasi je letos samo zaradi izrednih okoliščin, katere sem že omenil. Prepričan sem, da bo tudi letošnja trasa zanimiva, kajti tek poteka (cca 2km) skozi zdraviliški park.
Uporabniški avatar
 oranzni_slon
Pozdrav!

AndrejaT. napisal/-a:Če je na Šmarješkem teku kakšen klanček in kakšen masten blatek na klančku, pol pridem.

He, he, se clovek hitro razvadi, ne? No, ce bo se dva dni takole zalivalo, bo tudi alsfalt ze malo zmeckan. :-)

Edin neki me skrbi - brezplačno kopanje za tekače je v zunanjem bazenu. Ali ogrevajo vodo, a je potrebna neoprenska obleka?

Mislim, da ne bi bilo fer do sotekacev se skrivat v neoprenski obleki. 8) :-)

lp, oranzni slon
Uporabniški avatar
 ero
hoj,

dobili smo tudi profil 8km proge:

Slika

nič bat, na desni shemi je višinske razlike med absciso in vrhom za kakih 80m, ki razpotegnjeni na treh kilometrih res ne predstavljajo nobene ovire.

in, če prav sklepam, je proga dolga 7100 m - je tako?
 Šmarješki tek
ero napisal/-a:hoj,

dobili smo tudi profil 8km proge:

Slika

nič bat, na desni shemi je višinske razlike med absciso in vrhom za kakih 80m, ki razpotegnjeni na treh kilometrih res ne predstavljajo nobene ovire.

in, če prav sklepam, je proga dolga 7100 m - je tako?

Prav imate "ERO". Proga bo tudi za tiste "zaljubljence" v našo staro traso zanimiva, tako, da nas le obiščite. :D

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA