teorija in praksa športne (ne le tekaške) in zdrave prehrane - vaše izkušnje, potrebe, vprašanja in nasveti, ...
 Tadeska
Živjo!

Tudi jaz sem se zredila, ko sem nehala jesti mesto, mleko ter mlečne izdelke.
Res pa je, da sem se trudila, da bi veliko jedla, ker je fant zelo shujšal, ko je postal vegan.

Mesa še vedno ne jem, uživam pa v siru...

Lep pozdrav,
Tadeja
Uporabniški avatar
 matjaz
[quote="tini"]Ja, fantje in dekleta vidim da vase stevilo narasca :) .
Trenutno vas je registriranih vegijev natanko 1,08% vseh uporabnikov foruma.

Sicer sem mogoce tudi sam VEGETArijanec, rad namrec dodajam vegeto dolocenim jedem.

npr.:
http://www.vegeta.podravka.si/recepti.p ... 5&ostalo=1

Uzivajte se naprej :) .
(pa ne se prevec sekirat :) )

tini, se strinjam s teboj, brez vegete mi ziveti ni.

ps. hvala bogu, da nam je dal klobase.
 _Maja_
1. TAE
2. TEK_V_SNEGU
3. PRIMOZS
4. ZAČETNICA
5. samo
6. spehovka
7. še1PR
8. Tadejk
9. Majak
10. BoštjanG
11. Mirko1
12. Microwaved
13. lona
14. Pero
15. klaudi
16. želva
17. tomaz ny
18. Pia (Ero in Tobi sta na dobri poti - le kaj bo rekla tašča?? )
19. mazi
20.ninchi
21.Bi Bun
22.MojcaZ
23. AndrejaS
24. marčni zajec
25. Barb
26. Messo
27. Asi
28. BRINA
29. Tadeska
30. _Maja_

Pa nas je še malo več :D ...
Uporabniški avatar
 Rekreativac
1. TAE
2. TEK_V_SNEGU
3. PRIMOZS
4. ZAČETNICA
5. samo
6. spehovka
7. še1PR
8. Tadejk
9. Majak
10. BoštjanG
11. Mirko1
12. Microwaved
13. lona
14. Pero
15. klaudi
16. želva
17. tomaz ny
18. Pia (Ero in Tobi sta na dobri poti - le kaj bo rekla tašča?? )
19. mazi
20.ninchi
21.Bi Bun
22.MojcaZ
23. AndrejaS
24. marčni zajec
25. Barb
26. Messo
27. Asi
28. BRINA
29. Tadeska
30. _Maja_
31. Rekreativac (toda šele kakšen mesec)
Uporabniški avatar
 mazi
No teh (rib) se pa tudi jest ne branim... :wink:
 brbo
34. brbo (laktovegi cca. 12 let)
Uporabniški avatar
 softi
35.softi(presno,kolkr se le da)
 lidi-san
Evo, jaz tudi. Ampak vsak ima svije razloge za vegeterijanstvo...

Lidi-san
 vagica
tudi jaz praktično ne jem mesa (ga res občasno, ribe pa tudi) :wink:
 diler
ja, jest sem pa tut vegetarijanec. sicer kombiniram vegetarijansko hrano z rdečim mesom, sej veste, TELO GA POTREBUJE :P pa tko dobim optimalno, uravnoteženo prehrano 8) ne, sej se hecam ... pač jemo tist, kar nam paše, kar je tudi pravilno za splošno počutje. glavno je da tečemo :) čeprav me pa zanima, kako je kej z regeneracijo in pridobivanjem mišične mase pri strogih vegetarijancih, ker je težko zaužiti toliko beljakovin.ok, tuki je najbolj pogosta soja, ki pa ima v sebi določene estrogen like activity substances, tako da jaz kot moški nebi jedel ravno preveč soje..pa vi? lp
Uporabniški avatar
 Bi Bun
Pozdravljen, Stepsi!
Ker sem opazil, da ti več kot mesec dni ni nihče odgovoril na tvoje vprašanje glede sklepov, sem se odločil, da ti jaz kaj napišem.

Sam sem staknil v mladosti kar veliko poškodb pri različnih aktivnostih; sicer nobenega zloma, zato pa zelo veliko zvinov. Predvsem moji gležnji so veliko pretrpeli zaradi košarke in drugih kolektivnih športov. Staknil sem tudi močan zvin desnega kolena (smučarski skok direkt na g.... , ki je imel za posledico desetletno zelo omejeno gibljivost). Zaradi tega sem opustil vse zame nevarne športe in precej let sem igral le šah in bridge, če ne omenjam stalnih izletov v hribe.
Sčasoma sem si utrdil gležnje, pa tudi koleno je sedaj popolnoma normalno gibljivo.
Seveda moram omeniti, da teče letos 27. leto odkar z ženo uspešno prakticirava brezmesno prehrano, vzgojila sva tudi dva sinova, ki nadaljujeta družinsko pot tako na materialni kot duhovni ravni.

Torej menim, da za tvoje težave zelo verjetno ni kriva prehrana - ne takšna ne drugačna - samo da je dovolj pestra in uravnovešena.

Torej ne obupat ampak migaj! Če poškodbe pustimo 'starati' gredo na slabše, če pa se z njimi smiselno ukvarjamo, bomo uspeli vzpostaviti normalno stanje.

Aja, na vaš tek pa pridemo! Le pravočasno sporoči! :driver:

LP
Uporabniški avatar
 želva
diler napisal/-a:čeprav me pa zanima, kako je kej z regeneracijo in pridobivanjem mišične mase pri strogih vegetarijancih, ker je težko zaužiti toliko beljakovin.

Kot sem že zapisal v sorodni temi, je RDA za beljakovine 0,75 do 0,80 g/kg telesne teže. RDA je priporočena dnevna količina, in to nikakor ne mimimalna, pojesti več kot je priporočeno je ravno tako nepriporočljivo, kot pojesti manj od te količine.
Zato bi se moralo vprašanje pravzaprav glasiti Kako pojesti dovolj majhno količino beljakovin ob ustreznem vnosu npr. 2500 kcal na dan?, še posebej če upoštevamo, da imajo žitarice (kot cca. polovico beljakovin mesa.
Poleg tega vzdržljivostni tek ni šport, ki bi zahteval poudarjeno mišično maso.
LP Martin
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 19

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA