prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 usmiljeni_brat
Evo danes nabavil nove superge Adidas supernova cushion. seveda takoj z njimi napravil 7 km, po teku pa ugotovil, da so me na peti(na mestu kjer ahilova prirašča na petnico) ožulili. Drugače je bil med tekom občutek odličen in sem z njimi zadovoljen. Ali menite, da se bodo superge prilagodile nogi sčasoma? Kakšne so kaj izkušnje z novimi copati?
Uporabniški avatar
 milkec
Itak, da se bodo. Jaz sem žulje dobival na novih, na starih, malo starih, na zelo starih... Tako da ne vidim razloga za skrb!

Drugače pa grem jaz v novih supergah najprej kako uro hodit z njimi. Potem pa na Holmerja (na zelo mehko podlago), potem pa počasi na teke. Enostavno se morajo superge zliti z nogo, kar pa ne more biti takoj.
Uporabniški avatar
 brankos
No mene so Supernova cusion na prvem treningu (proga za trojke) ožulile na robu narti. Pa sem si hitro potrdil prepričanje, da so to superge za stezo in predvsem urejene površine (za gorce in teren imam drug model). Tako da sem probleme z žulji na narti rešil, se mi pa občasno dogaja, da odrgnem kožo nad prsti. Mam pač bolj zadrgnjeno levo nogo, ki ji nič ne paše (poškodba pete iz mladosti), drugače pa sem z super novo zelo zadovoljen in mi dobro služijo. Verjamem da se bodo tudi tebi ulile ;)
Uporabniški avatar
 Heartless
Moje mnenje........skrb...je ni.......pač so te ožulile.....to je samo stopnja kjer se factory kopito copata prilagaja tvoji nogi.....
Uporabniški avatar
 MojcaZ
Zdravo!

Tut mene so ožulile nove Adidas (Control Adistar) superge! Drugače so res zelo udobne (najboljša izbira), pa ful se fajn teče v njih ampak ta žulj! :twisted:
Naredil se mi je na levi nogi pod velikim palcem (na kosti). Kaj pravite, se bojo uhodile ali ne? Še vedno imam tisto možnost, da jih zamenjam (test 28 dni) in vzamem kaj drugega.

Še en problem. Na strani superge.si piše, da so to moške superge. V poletu pa je pisalo, da so ženske. :bum: Kaj mislite? Upam, da si nisem kupila moških superg (pa sej to sploh ne igra vloge, sam ko tok povdarjajo razliko moški, ženski superg, glede na obliko noge pa take finte :wink: ). :oops:

Kaj naj naredim s supergami?

Lp, Mojca
Uporabniški avatar
 Katrin
Jaz mislim, da noga res ne ve ali pripada ženskemu ali moškemu telesu... gre sam zato, da so verjetno moške superge narejene za večje kilažne obremenitve, kar je pa po eni strani spet traparija, ker nikjer ne piše, da so vse ženske lahko kot perešček...
Uporabniški avatar
 MojcaZ
Ali je potem, če se ti enkrat naredi žulj na nogi od superg možno, da se ti kr naprej pojavljajo žuli? Kaj to pomeni, da mi superge ne pašejo na mojo nogo? Pa tok sem se jih veselila, da bom končno mela nove superge zdej pa to! :( Še nikoli me niso nobene superge (niti nobeni čevlji) na tem mestu ožulili! :twisted: Zdej sm kr mal žalostna. :(

Kupila sem jih v Celju v TS. Jih lahko zamenjam v LJ na Čopovi, če se odločim za to varianto?

Hvala za odgovor!

LP, Mojca
 superga
Vračilo je z računom seveda možno tudi na Čopovi.
Sicer pa je glede žuljev lahko več razlogov. Adistar je model, ki zelo dobro "objame" stopalo. Tudi vložek je bolj grob, tako da stopalo ne drsi. Notranji del (posebno peta) je narejena, tako da se prilagodi obliki stopala (podobno kot je pri pancerjih). Vse to pa seveda pomeni, da je za začetno prilagoditev obutve stopalu treba nekaj dalj časa. Posebno materiali, ki so v Adistar modelih, ki se oblikujejo po obliki stopala potrebujejo nekaj časa, da dobijo pravo obliko. Priporočam, da ga imate kakšen dan pred tekom samo za hojo oz. ga nosite v stanovanju. Pazite, da imate obute nogavice, ki jih uporabljate tudi za tek. Za Adistar priporočam tanjše nogavice.
l.p.
superga
Uporabniški avatar
 DuleKTKV
Nikol ne moreš v naprej vedeti, kateri čevlji ali superge te bodo ožulili, kateri pa ne. Mojo ženo ožulijo že navadni copati iz filca, jaz sicer nisem tako občutljiv, pa vendar sem na SAMu dobil žulj na notranjem delu pete, od že dokaj uležnih superg - za tega sumim, da se mi bo ponovil na maratonu. Ravno tako sem si popolnoma ožulil ta mala dva prsta na nogah na maratonu, čeprav so bile superge dodobra preizkušene.
Tako, da so moje izkušnje take: na krajših razdaljah ni problema, nove ali preizkušene superge, nič žuljev in ne posledic, na daljših razdaljah pa je še toliko dodatnih dejavnikov, da je nemogoče imeti vse pod kontrolo.
Če bi imel več superg, bi se na podlagi izkušenj odločil za najprimernejše, tako pa moram preživeti s tistim, kar imam...
Nasvet, ki bi bil univezralen, tako mislim, da ni mogoč, ker je preveč odvisno od vsakega posameznika. Boš moral najprej ugotoviti vzroke zakaj te superge žulijo, pa potem na podlagi tega kupovati pa še vseeno ni rečeno, da bo 100% ok. :)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA