Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 MojcaZ
Zdravo!

Sprašujem vas, kdo gre kej na polovični maraton naslednjo nedeljo? Vsi samo napovedujejo čas teka, jest pa se borim samo s tem, da pridem do cilja. :oops:
Se gre vsem samo za čas? Ali gre kdo na maraton s tem namenom, da ga preteče in ni važno v kokem času? Bi šel kdo na maraton za vzpodbudo in mi delal družbo? :oops: Sej vem, najbrž sem preveč zahtevna in si vsi želite doseči najboljši rezultat in nič imeti s takšnimi kot sem jaz, ki bi potrebovala družbo in močno vzpodbudo. :( Najbrž ni nobeden tok počasen in boste vsi kr oddrveli mimo mene.

Zanima me še nekaj. Kaj počnete en teden pred takšnim tekmovanjem kot je maraton? Počivate ali trenirate na kakšen drugačen način?

To je zame letos prvi pol maraton in upam, da bom zmogla (pripravljena sem dovolj - vsaj čutim tako). Sam je pa en problem nastal. Zadnje čase me je začel bolet levi kolk in to ne bo dobro. :cry: Sej med tekom me ne boli, samo zvečer, ko se uležem pa čutim bolečino. Sej sem dobila neko mazilo in upam, da mi bo pomagalo. Kaj pravite, se mi splača reskirat in preteči 21 km ali naj se prestavim na 10 km? Letos je to moj največji cilj (na športni plati, poleg drugih želja, ki jih imam ogromno :) ) in si ga tok želim doseči. Sam, a je vredno ali ne :?: Kaj mi svetujete :?:

Joj, kok sem naložila :!: :D

Lep dan še naprej.

LP, Mojca
 katden
Ja seveda je še kdo ,ki gre na mali maraton samo s tem namenom ,da ga preteče in da mu ni važno čas.Midve s sestro greva letos prvič in se že prav veseliva.Jaz bom teden pred maratonom kar bolj počivala.Zadnji tek bom opravila v torek .Upam ,da nam bo uspelo. Tekaški pozdrav Andreja
Uporabniški avatar
 mazi
Jaz in žena sva lani prvič pretekla polovičko in občutki si bili nepozabni... :wink: Mislim, da se že zaradi tega splača teči, občutki na sami progi so enkratni in hočeš nočeš dobiš ''krila'', res pa je da se moraš zavedati, da je treba zdržat do cilja!
Na progi tako ali tako srečaš mnogo forumovcev in ostalih pozitivnih ljudi, tako da za družbo res ni problem... :wink:

Se vidimo...
 Tinca
Tudi meni in koelgici je vazno sodelovati in ne zmagovati,kar pomeni, da se s časom sploh ne boma obremenjevale.
Mojca, verjemi, da ne bos edina..se vidimo na startu.

lp, tINA
Pozdrav!
MojcaZ napisal/-a:Sprašujem vas, kdo gre kej na polovični maraton naslednjo nedeljo? .....

8) Mojca, poglej, na polovicko se je prijavilo kar nekaj tekacic in tekacev. In sem preprican, da bos nasla kaksnega s sebi primernim tempom. :) Ves, se lahko dogovarjas in skupaj teces s kom celo leto, pa ravno tisti dan ne bosta uskladila koraka. Vedno je pa tako, da se moras zanest samo nase. (uzdaj se use i u svoje kljuse PRESS) Vse ostalo je samo dodatek, presezek, ki se zgodi tisti dan ali pa tudi ne. ;) :twisted:
Bolecina v kolku, ki se pojavi sele zvecer mi je poznana. Sam sem jo saniral z gretjem bolecega dela in pa s posteno tekasko pavzo v zimskih mesecih. No, pa malo vec postopnosti pri razdaljah sem uvedel. :)
Odlocitev je seveda tvoja, je pa tako, da te bo bolelo po 10 ali po 21 enako. :P :)

lp, oranzni slon
Uporabniški avatar
 še1PR
Oj Mojca!
Ne obremenuj se s časi!!!! Še vedno sem šla na teke zato, da mi je bilo fino in NE zato, da bom dosegla tak in tak čas! Kako "hitra" sem, pa veš iz Golad! :wink: Letos v LJ ne grem na 21, ampak verjemi: ti bi bila čisto prehitra zame!!
Moj nasvet je le: na štartu ne bezlaj za ta hitrimi! :wink:

Držim pesti, da te ne bi bolelo!!!
 MikMik
Da še jaz pristavim svoj piskrček.

Tudi jaz sem letos odtekel svojo prvo 21ko in sicer na Rokovem teku.

In pred tekom sem res razmišljal o času ki mi bo uspel itd... Vse živo ti roji po glavi.
Ampak ko se je enkrat začelo, pa moram reči, da sem videl okoli sebe samo polno nasmejanih obrazov,
spoznal mnogo prijetnih ljudi in..... in ....... pozabil na čas :) Na koncu pa itak dosegel svoj PB ;)

Čutim pa, da sem sedaj bolje pripravljen in da bo tek še večji užitek ne glede na končni čas.

Skratka pomembno je druženje in energija ki jo občutiš ob tem, zraven tega si pač vsak zastavi še nek svoj cilj.

Upam, da boš tako uživala kot sem jaz na svoji prvi 21ki.
Uporabniški avatar
 MojcaZ
Alja in ostali!

Hvala vam za prijetno vzpodbudo in vaše odgovore.
Sej kar bo pa bo! Jest sm odločena it na polovični maraton in pika. :lol:
Razen, če ne bo zdravstvenih težav (upajmo, da jih ne bo!)

LP,Mojca

p.s.: Alja tok hudo hitra pa spet nisem. :wink: Sej veš, to je začetni zalet, pol me pa vedno zmatra. :rol:
Uporabniški avatar
 mare
Glede treninga - jaz treniram tudi zadnji teden, če že prej nisem. Res sicer ne načrtujem kakšnih posebno hudih treningov. Se mi zdi bolje trenirati 5 dni pred tekmo kot nikoli. Pa tudi teka ne jemljem kot neko hudo tekmo, ampak samo kot malo hitrejši in malo daljši tek.
 legionar
zadnji teden intenzivnost treningov zmanjšaš na polovico...jz sem prisiljen ta teden počivat, ker se mi je tako grlo vnelo, da bog pomagaj...no, zdaj je že vredu, vsaj kar se grla tiče, se je pa pojavila neka čudna in kr huda bolečina pod levo učko in skoz dol do dlesni, da je bil občutek, kot da bi mi kdo lokalno anestezijo v zobe dal..verjetno je to od prehlada...upam, da bo kej bolje...do sedaj sem oba lj polmaratona spravil pod uro in pol, pa upam, da mi bo tudi tega ratalo, čeprav dvomim...volja sicer je, vednar me telo omejuje...ah,ja, kaj čem, sm samo človk...

drži se, mojca, jz verjamem vate, moj nasvet pa je, da se drži svojih zmogljivosti in svojega tempa, naj te ne skrbijo hitrejši od tebe! lastne izkušnje :)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA