prostor za dogovore o skupnih treningih - kje, kdaj, kako, ...
tu so vam na voljo tudi predlagani programi treninga

Moderatorji: ero, pegaz

V zadnji številki Poleta je obljavljen primer treningov v zadnjem tednu pred ljubljanskim polmaratonim. Ker sem revijo nekam založil bi prosil, če lahko nekdo samo prepiše treninge za vsaj prve tri dni v tednu! Že v naprej se zahvaljujem...

Lep pozdrav!
Uporabniški avatar
 mateja.hribar
Takole v Poletu Dr. Branko Škof v članku navaja primer za vadbo teden pred nastopom za 21km:

Za ponedeljek: lahkoten tek 5-6 km; raztezne vaje in 3 do 5 stopnjevanj 60 do 80 m.

Za torek: ogrevanje, raztezne gimnastične vaje in nekaj kratkih stopnjevanj (ogrevanje kot na tekmi); INTERVALNI TEMPO, 7 km (1km v tekmovalnem tempu, naslednji km v hitrosti za 45 od 60 s počasneje od tekmovalnega km-časa); iztek 10 min – lahkoten tek.

Za sredo počitek, za četrtek tek 20-25 minutk in raztezne vaje, petek pa spet nič.

Lp
 maraton 100
Živijo!
Na najbolj pomemben del predtekmovalnega treninga pa ste pozabili :oops: :oops:
Sobota! Ogrevanje 15-20 minnut, nekaj gimnastičnih vaj, nekaj stopnjevanj (4-5) in nato 5-8 minut tekmovalnega ali nekoliko hitrejšega tempa. Jaz sem običajno opravil tek 3min/km ( na polno). Po izteku pa takoj sledi kopičenje glikogenskih zalog, cca 8-10gr/ kg OH v 24 urah. Ta del je od vsega predtekmovalnega treninga najbolj pomemben. Zaužiti je potrebno še nekaj več tekočine (vode) kot običajno.
Lep pozdrav in dober rezultat na teku v Ljubljani!
:) :)
Stane
Uporabniški avatar
 Damijan
maraton 100 napisal/-a:Živijo!
Na najbolj pomemben del predtekmovalnega treninga pa ste pozabili
... nekaj stopnjevanj (4-5) in nato 5-8 minut tekmovalnega ali nekoliko hitrejšega tempa. Jaz sem običajno opravil tek 3min/km ( na polno). Po izteku pa takoj sledi kopičenje glikogenskih zalog, cca 8-10gr/ kg OH v 24 urah. Ta del je od vsega predtekmovalnega treninga najbolj pomemben. Zaužiti je potrebno še nekaj več tekočine (vode) kot običajno.

Gre torej za praznjenje glikogenskih zalog in potem tankanje..
Stane, tole je lahko OK, vendar za večino neprimerno. Sam preizkusil in mi
absolutno NE paše.
 maraton 100
Živijo!
Pa tudi pomemben nastop ni za preizkušanje novih načinov prehranjevanja.
Najbolša je lastna izkušnja!
LP,S.
 Carioca
Najlepsa hvala...

Ravnam se po temu programu, vendar v strahu, da je to nekako premalo. Je možnost, da s takim program v tem zadnjem tednu izgubiš na pripravljenosti?

Lp!
Uporabniški avatar
 MihaPR
ne, tako kot zadnji teden nič ne pridobiš, tako zadnji teden ne zgubiš. Razen, če ni kakšno pretiravanje (poškodbe PRESS)
 matej-jethro
In tko je bilo za dons predvideno, da ne delamo nič, zato sem se vsedel v :driver: .....forma pa kar narašča :shock: Če to ni lepo........
Uporabniški avatar
 MihaPR
huh, če narašča pol nisi v vrhunski formi :)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA