prostor za dogovore o skupnih treningih - kje, kdaj, kako, ...
tu so vam na voljo tudi predlagani programi treninga

Moderatorji: ero, pegaz

Uporabniški avatar
 Jure Bolka
Ok, ena za gorenjske laufarje:

koliko računate, da boste potrebovali (tisti, ki boste tekli) za 21ko na Ljubljanskem maratonu?

Delam namreč testiranje koliko je pomembna priprava s prehrano v primerjavi s treningom. Treniram nič (teka), aerobnih aktivnosti v zadnjih 4-5ih mesecih zelo zelo malo, prehrana pa bo pripravljena, z vsemi dodatki za 21km, v nulo.

Zadal sem si čas pod 1:40, pa me zanima vaše mnenje...

Rekel in ostal živ(ahen). :D
Uporabniški avatar
 SasoP
Jure Bolka napisal/-a:
Treniram nič (teka), aerobnih aktivnosti v zadnjih 4-5ih mesecih zelo zelo malo, prehrana pa bo pripravljena, z vsemi dodatki za 21km, v nulo.

Zadal sem si čas pod 1:40, pa me zanima vaše mnenje...
:D

Srečno - je to umetna ali naravna prehrana?! :cenz:
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Jure Bolka napisal/-a:Ok, ena za gorenjske laufarje...
Treniram nič (teka) ... prehrana pa bo pripravljena, z vsemi dodatki za 21km, v nulo.
Rekel in ostal živ(ahen). :D

Super. Jaz sicer nisem gorenjski laufar, a vseeno ...
... a se da dobit kaj te hrane, jaz bi vzel dvojno porcijo, za 42 km. Zadeva sigurno deluje. Ne vem zakaj sploh eni trenirajo, boljše se je pred tekom fajn najest prave hrane, pripravljene v nulo. Tu zraven verjetno spada tudi pir, pol pa gremo. Za 42 km bi s to hrano rabil verjetno 3:20 ali kaj podobnega :?:
Uporabniški avatar
 tomitom
kolk si pa pred 5 meseci laufu na 21 km :?:
Uporabniški avatar
 Matevz
tomitom napisal/-a:kolk si pa pred 5 meseci laufu na 21 km :?:

To je pravo vprašanje. Jaz se lahko za eno leto dol uležem (mal bi sicer moral vnos hrane zmanjšat) ampak 1.40 odlaufam po levi nogi.

Prehrana za 21 km pa je itak popolnoma nepomembna, če se pogovarjamo o časih preko 1.15. Kakšen gel, malo iso napitka, pa ne preveč OH glede na vnos vode in to je to.

Skratka, kaj si v bistvu hotel povedat?
Uporabniški avatar
 Jure Bolka
Zanimalo me je to, kolikšno vlogo po vašem mnenju igra prehrana na 21km in na 42, razlike, kar sem do sedaj sodeloval s tekači, so bili prehranski dodatki precej zapostavljni.

Vprašanje, četudi se sliši neresno, je resno postavljeno. Zanima me čas regeneracije, obnašanja mišičnih skupin, ki so navajene drugačnega tipa treninga.

Hrana urejena - s tem je bilo mišljeno polnjenje glikogena ob poprejšnjem praznjenju, izračun porabe kalorij, vloga dodatkov pred , vmes in po samem teku.

Hehe, pivo ni bilo vključeno. :) Razen potem, če mi bo do tega.

Aja, zadnja "resna" razdalja je bila pred več kot letom dni, po Titovem ovalu, okrog 48. S težavo.
Uporabniški avatar
 Matevz
21km je tako kratka proga, da za nas rekreativce hrana res ni bistvenega pomena. En gel na polovici (pa še to bolj za psiho, kot kaj drugega) ali pa samo iso napitki je popolnoma dovolj. Predhodna prehrana pa tudi ni ne vem kako pomembna, daj itak jemo v povprečni prehrani veliko OH.

Na 42 je malo drugače, je pa odvisno od človeka. Eni grejo samo na vodo, jaz pa 4 gele pomalicam - zraven pa še iso napitek oz. vodo, takrat ko gel pojem.

Na daljših zadevah pa hrana postaja vedno bolj pomembna. Prehrana na Ironmanu je res cela znanost, ko pa zadevo še malo podaljšaš (npr. večdnevni adventure racei) je pa spet vseeno kaj ješ.
 janezu
po mojem je več v treningu kot kemiji,sicer pa boš po 21-ki brez vsakega treninga 3 dni malo težje šel po pivo v klet.če nisi tik pred penzijo,pa se z 1.40 ne hval preveč,v nedeljo pa po pamet s kemijo. LP ju
Uporabniški avatar
 lojzeP
tudi danes bo analiza ( ker bomo prej ustrezno pridno polagali ovinke ), kjer bo govora tudi o B, OH, glikogenu, gelih, ..... :D
ker nam je naš gorenjski guru s tega področja tovrstno tematiko večkrat ustrezno predstavil, bo tudi tokrat govora o raznoraznih rekordih, pa đigerice , pa LM, pa Ironman, .... eh, lako čemo mi to :D

midva z Alešem štartava okoli 18.07 .... upam
Uporabniški avatar
 ales
Hudo Brdo tole danes..tečemo mi tko na izi z velik čvekanja, k kr na lepem Lojzeta prime, da bi dirkal - 4.30 se spremeni v 4.10 in se še krajša. Vrag odnio šalu. Zaključiva v 42, meni se zdi tko res počasi. Pogledam na garmina in se skor sesedem. Ej, zgleda bom postal zastopnik za SKINS oblačila - po maratonu v Podgorici sem oblekel dolge hlače in majico, jih nosil dober dan in danes sem (kao) z lahkoto pretekel Brdo v čist spodobnem tempu. Edino, ki se ni dalo prinesti okoli je moje srce. Garmin je pokazal neizprosnih 170. Pred mesecem sem namreč pretekel taisti oval v 38.52 s povprečnim pulzem 160!

Dost o teku. Še hujša je bila analiza.

Da začnem na koncu:menda imajo sedaj tudi pečenice z repo...mljask, sam kaj k je Matevža premamila večerja z ženo, Lojze se je pa tudi nekaj zgovarjal. Drugače pa spet polni načrtov za EP 08 in Moosburg 07.

Hmm, kako bi bilo če bi nas obiskala še Sabina, ja seveda potem zagotovo ne bi zaključili že ob osmih. Bo pa naslednji teden bolje.

Če 9.11. štartamo ob štirih bo ravno prav!
Uporabniški avatar
 MihaPR
Hm, kaj pa Palmanova al pa 5. november PST, ccc....
Uporabniški avatar
 ales
Ja, zakaj pa misliš, da še kar tečem, če ne zaradi Palmanove. Še vedno upam na 1.23...

PST žal zame odpade, družinske obveznosti pač.
Uporabniški avatar
 alan
ales napisal/-a:Garmin je pokazal neizprosnih 170....

Ne se sekirat, Ales, to je se od cevapov.... :wink: Po dveh tednih na
Bascarsiji sem tudi jaz imel stirimesten pulz na startu maratona... :?

Sam da se do analize normalizira, potem je se vse v redu :D
Uporabniški avatar
 ales
Ja, pulz sem že spravil v normalne okvirje..

Danes bi odtekel eno dvojno Brdo v zmernem tempu. Prvi krog ob 15.00, drugega pa ob 15.45. Bom vesel družbe za enega ali oba.
Uporabniški avatar
 2MUCH4ME
Jaz grem pa danes en nočni oval z lučko ob 17.15 (prej žal ne gre :evil: ).

Aleš, bo kaj analize????

LP VB
  • 1
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 148

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA