prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 HanaMB
Pozdravljeni!

Eno hecno vprašanje - kako čistite tekaške superge? Jih perete v pralnem stroju? Moje so nujno potrebne pravega pranja, se pa bojim, da jih bo pranje v stroju uničilo (resimo, da bo gel potem več ne "deloval").
LP
Uporabniški avatar
 Athena89
nikoli jih ne perem v pralnem stroju, ker potem filing v njih ni več enak. ponavadi jih samo obrišem s kakšno mokro krpico... pralni stroj pride na vrsto šele, ko so superge že zrabljene in jih nimam več namena uporabljati za tek, ampak samo za kakšo hojo in podobno...
Uporabniški avatar
 tekačica
Jest sem pa kar krtačko za zobe kupila, po jih potem zdrgnem s toplo vodo vsake toliko časa, kar je pa umazane mrežice po vrhu pa ostane.
Uporabniški avatar
 MihaPR
in tole s krtačko res najboljša metoda. mogoče lahko malo večjo krtačo, ampak ne ravno dajat superg v pralni stroj.
Uporabniški avatar
 tekačica
MihaPR napisal/-a:in tole s krtačko res najboljša metoda.

Samo potem ne z njo čistit še zob!!! :D
Uporabniški avatar
 luna1
Hmmm! Kaj pa naj jaz nardim s krtačko :?: Dones sem švic kr zlil iz copat v cilju. Pol sem jih pa z dvemi prsti in zlo daleč od nosu naesl direkt v pralni stroj. Ni druge :!: :!:
Uporabniški avatar
 luna1
UPS :oops: :oops: Tole je bil EčO :!: Se je luna1 pozabla odjavit :lol: :lol:
Uporabniški avatar
 tekačica
luna1 napisal/-a:Hmmm! Kaj pa naj jaz nardim s krtačko :?: Dones sem švic kr zlil iz copat v cilju. Pol sem jih pa z dvemi prsti in zlo daleč od nosu naesl direkt v pralni stroj. Ni druge :!: :!:

Edina rešitev, da notri nabašeš papir in jih daš na toplo da se dobro posušijo.... drugače sem pa jest dons tut na 5 km, dobila cel kozarec Enervitav v adidasko :D ... bomo vidl kaj bo jutri z njo.
Uporabniški avatar
 DuleKTKV
Daš jih v eno pralno vrečko (npr. tako, kot so bili včasih v njih pralni praški), pereš na 30-40 stopinj, z blagim pralnim sredstvom, ne preveč pogosto, samo, ko so res umazane in se jih ne da očistiti s krpo ali krtačo.
Če so samo mokre od švica ali dežja, jih nabaši s časopisnim papirjem, kot to dela tudi tekačica, vložke speri posebej (ali pa tudi ne...).

Superge niso za večno in tudi ni treba pričakovati, da bodo brez vonja, če so "delovne", vsaj jaz takih ne poznam..., če obstajajo se pa priporočam za nasvet.
 superga
Pozdravljeni;

Pranja superg v pralnem stroju proizvajalci ne priporočajo, ker zaradi vedno močnejših praškov in njihovih sestavin lahko zlepljeni deli delno odstopijo.
Nekateri novejši pralni stroji pa že imajo poseben program za pranje superg (v kakšni tuji reviji boste opazili tudi reklamo z adidas supergami, ki "prihajajo" iz pralnega stroja.
Sicer pa tistim , ki perete superga v pralnem stroju svetujem podobno kot že nekateri pred mano, da se jih da v vrečo iz blaga (tako se ne ogulijo gladki deli). Seveda je traba paziti na temperaturo (ne več kot 30, ker so bodo sicer skrčile). Namesto pralnih praškov pa uporabite šampon, ki ni tako agresiven.
Je pa res tudi to kar je prav tako že nekado omenil, da copati niso večni. Če se po pranju kakšen del malenkost odlepi ga tako , ko se posuši zalepite z sekundnim lepilom.
Sušenje: časopisni papir napolnimo v copate in jih zavežemo. V cca. pol ure bo večino vlage popil papir. Potem ga damo ven in copate na zraku posušimo (ne na radiatorjih ipd.).
l.p.
superga
Uporabniški avatar
 Damijan
Jaz jih tudi operem na cca 3/4 njihove življenske dobe... v pralnem stroju.
Zavite, da ne nabija po stroju, tole s šamponom ni slaba ideja!
Sicer mi je dost vseeno, če so patike umazane ali "sveže", ko pa so na novo
oprane, pa je vseeno en tak dober občutek, skoraj, kot bi imel nove.
Še nikoli se mi ni nič odlepilo, deformiralo...
Drugo centifugiranje pa doživijo, ko gredo na odpis in v njih ne nameravam
več tekat. Kakšna ščetkanja, nitkanja mi mejijo na rahli fetišizem.
Uporabniški avatar
 GORSKI KOZEL
Jest sm jih enkrat opral s "štrajfiksom" in rezultat-presenetljivo dober,pa še supergi niso bli skor nč mokri!!! :twisted:
sicer pa če jih pereš v pralnem stroju,je tud kr uredu!!!
Uporabniški avatar
 BASTI
GORSKI KOZEL napisal/-a:Jest sm jih enkrat opral s "štrajfiksom" in rezultat-presenetljivo dober,pa še supergi niso bli skor nč mokri!!! :twisted:

Tale gorski kozel pa ni cist pr seb,jest se pomislu neb na to,me je pa fajn nasmejala ta ideja-VSEM KI BERETE,RAJE NE UPORABLJAJTE!!!!!!!
Uporabniški avatar
 DuleKTKV
BASTI napisal/-a:
GORSKI KOZEL napisal/-a:Jest sm jih enkrat opral s "štrajfiksom" in rezultat-presenetljivo dober,pa še supergi niso bli skor nč mokri!!! :twisted:

Tale gorski kozel pa ni cist pr seb,jest se pomislu neb na to,me je pa fajn nasmejala ta ideja-VSEM KI BERETE,RAJE NE UPORABLJAJTE!!!!!!!

Kolikor imam jaz izkušenj s štrajfiksi, se mi zdi pa to zelo dobra ideja, bo treba preizkusit!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA