Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 raziskovalec
Zadnji (in edini) Cooper sem tekel približno pred mesecem - 9:40 pri 45 letih.
Prej smo pretekli Golado (10 km), namesto drugega kroga smo pa zavili na test.
Ocena je bila odlično. :lol:
Uporabniški avatar
 miro
Plavalni test je bil v bazenu, imeli smo progo po kateri smo morali odplavati 500m, potem so nam na osnovi časa in tabel izračunali , kako dobri plavalci smo.
Ravno tako so nam izmerili krvni tlak.
Test je organiziral zavod za šport Ljubljana.
To bi bilo na kratko vse.
Lp!
Uporabniški avatar
 Barca
Kakor je meni znano je Cooperjev test samo 12 minut teka...ter posledično pretečena razdalja....2400 metrov je samo približek razdalje ki jo naj bi zmogel povprečen človek v 12ih minutah. Tako za lažje testiranje.

LP
Uporabniški avatar
 MihaPR
Odvisno od načina merjenja. Američani striktno tečejo 12 minut in merijo razdaljo, po Sloveniji pa se v večini uporablja razdalja 2400/1600 in meri čas.
Uporabniški avatar
 mare
miro napisal/-a:Plavalni test je bil v bazenu, imeli smo progo po kateri smo morali odplavati 500m, potem so nam na osnovi časa in tabel izračunali , kako dobri plavalci smo.
Ravno tako so nam izmerili krvni tlak.
Test je organiziral zavod za šport Ljubljana.
To bi bilo na kratko vse.
Lp!

A enko dobiš če utoneš? No čisto resno me zanima, kakšni časi so kaj potrebni za plavalce. Pri teku se namreč meni zdijo norme precej lahko dosegljive. Po mojem so primerne le za ljudi, ki ne tečejo redno, pač pa se kvečjemu ukvarjajo z drugimi športi. Tekač namreč odlično z lahkoto doseže.
Uporabniški avatar
 miro
mare mislim , da so bile tabele za plavanje,že enkrat objavljene na tem forumu , ali pa vsaj povezava na njih.
No ,jaz sem dosegel prav dober rezultat, brez treningov plavanja , plaval sem samo na dopustu na morju- če se nisem hidriral z "B" vitaminom.
Upam , da bi danes dosegel oceno odlično!
Se pa spomnim , da nas niso pustili , da bi se prej ogreli, pa še štirje smo plavali v progi.
Upam , da bodo to še kdaj ponovili, saj bi se z veseljem ponovno testiral!
Lp
Uporabniški avatar
 olson
Živjo!

Zadnji cooperjev test na prostem (Kodeljevo) sem tekel 8,31 lansko leto pri 50 letih.Letos pa je bilo v fitnes centru v Domžalag (OTELO) tudi tekmovanje na tekaču in zasedel sem 2 mesto s časo 8,08 pri 51 letih.Mislim pa da je bilo lažje teči na tekaču kot na stadionu.

lp. OLSON :lol:
Uporabniški avatar
 Nadj@
CIAO

Bravo olson.

Jest sem lani prvič tekla couperja in takoj dobila 10. mi je ratal kaj čmo a matrala sem se sama za 10.
Uporabniški avatar
 tae
Vsi, ki se javljamo na to temo smo sicer dobili desetke, vendar je pa Olson največji car. Namreč čas 8:30 je za desetko do 18 let in ne 50. Od Olsona in podobnih se lahko mi še marsikaj naučimo.
Uporabniški avatar
 olson
Hvala za čestitke,želim pa si,da bi šlo drugo leto pod 8.30 seveda če bo še kaj motivacije predvsem pa zdravja,res pa je, da tudi leta naredijo svoje. :roll:

lp. OLSON :piti:
Uporabniški avatar
 Nadj@
CIAO

No ko sva z kustusom tekla, je on dobil 8,5 oceno tko da nismo vsi dobil 10tko. A je bil vseeno FUL zadovoljen. Ga nisem zašpecala je bil zraven ko sem to pisala tko da se strinja da sem povedala za oceno. Bo pa spomlad štartal na 9tko.
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
olson napisal/-a:...res pa je, da tudi leta naredijo svoje. :roll:
Kaj bi jamral o letih, saj smo te vid'li v akciji podnevi in ponoči. Res je, da leta naredijo svoje, saj mladina nima takšne energije kot ti.
Uporabniški avatar
 matej712
tae napisal/-a:Ostale tekače pa naprošam, če lahko napišejo svoje čase, če so se testirali in leta.

nazadnje sem ga opravil leta 1988 (takrat sem bil pol mlajši kot sedaj) - pretekel sem 3300m

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA