Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...

Se nameravate udeležiti letošnje krvodajalske akcije 6.12.06 v Ljubljani?

Da, seveda
14
50%
Da, če bo zdravje dopuščalo
3
11%
Ne, imam strah pred krvodajalstvom
5
18%
Ne, takrat imam obveznosti, imam druge zdravstvene težave
6
21%
Tko dragi moji, že lani sva se z Matejem dogovarjala, da bi po koncu tekaške sezone šli čoporativno dat kri. Danes sem poklical na Zavod za transfuzijo in se malo pozanimal. Naslednje dni imajo dovolj predvidenih darovalcev, mi je pa prijazna gospa Melanija predlagala termin v začetku decembra. Tko bomo imeli sredo, 6.12.2007 čist zase (se hecam..). Gospa je bila zelo navdušena, na koncu je še mal namignila, da jim v decembru vedno manjka krvi.

Kaj: Prva krvodajalska akcija Tekaškega foruma

Kdaj: Miklavžev dan, sreda, 6.12.2007, med 7.00 in 14.00

Kje: Zavod za transfuzijsko medicino Ljubljana, Šlajmerjeva 6, (ulica ob Zaloški, karta tule)

Kdo: Vsi ki se na dan krvodajalske akcije počutite zdravi in zadostite ostalim kriterijem:

Zakaj: Da bodo še ostali sodržavljani imeli kaj od naše celoletne tekaške aktivnosti..

Nekaj splošnih pojasnil

1. Krvodajalske akcije se udeležite če se počutite zdravi, če v zadnjih dveh tednih niste imeli povišane temperature, niste jemali zdravil, aspirina, insulina, antikoagulantov,... Če Vam ne uspe priti letos, kri lahko darujete kadarkoli, organizirano bomo šli spet (vsaj) prihodnje leto!

2. Fino bi bilo, da se vsaj približno razporedimo čez cel dan, drugače bomo pa mal počvekali, vsaj čakalnica je kar velika. Čvek je možen seveda prej, med in po dogodku...

3. Na krvodajalsko akcijo ne hodite tešči, če se vam to zgodi, v restavraciji prej malo pojejte in spijte..

4. Vabjeni prav vsi. Če bo interes tudi z ostalih predelov Slovenije, nam nudijo tudi organiziran prevoz ali sodelovanje na akcijah izven Ljubljane.

5. Nekateri delodajalci še vedno dajejo tudi kak dan dopusta za darovanje, večinoma pa vsaj za dan darovanja ne bi smeli imeti težav. Ob darovanju dobite potrdilo za delodajalca.

FAQ o krvodajalstvu: http://www.ztm.si/php/grid.php/krvodaja ... ml?Lang=si

Za lažjo organizacijo dogodka se bomo tule po naši dobri navadi prešteli. Predlagam, da se vpišete vsi, ki lahko z ene 90% verjetnostjo napoveste svojo udeležbo, predvsem zato, da v primeru navala okrepijo ekipo, naročijo dovolj sendvičev, ... Poleg napišite še predvideno uro.

Seznam okvirno prijavljenih:

1. ales ura:10
2. MatjazV ura:10
3. MihaPR ura:10
4. primus ura:7.30
5. Ero ura:9.30
6. Airskull
7. Barb ura:10
8. Matej
9. simi ura: 9-10
10. DuleKTKV
11. tini ura: 8.30
12. Učenec
13. pershing ura: 8+
14. Demck ura: 10
15. jstoja2 ura:8
16. Uri ura: 12
17. 2MUCH4ME ura: 10
18. Moki ura: 8-9
19. lojzeP

.
.
.
x+1 še1PR - 23.10.06
x+2 milan - 8.11.06
x+3 olson - 8.11.06
x+4 EčO - 20.11.06
x+5 Bojanm - 21.11.06
x+6 roky1 - 30.11.06
x+7 brankos - 30.11.06
x+8 sova - 5.12.06
..tomazny, matej712
Nazadnje spremenil ales, dne 05 Dec 2006, 15:11, skupaj popravljeno 12 krat.
Uporabniški avatar
 Snezinka
Full dobra ideja! :cast: :clap:

Sem prav žalostna, da se ne morem dati na seznam :( in to zato, ker ne usrezam pogoju polnokrvnosti;

"Polnokrvnost: je pogoj, da je občan lahko krvodajalec. Moški mora imeti hemoglobin vsaj 135g/l oz. hematokrit najmanj 41%, ženske hemoglobin vsaj 125g/l oz. hematokrit najman 38%. Po presoji zdravnika je lahko krvodajalec odklonjen tudi zaradi visokih vrednosti hemoglobina oziroma hematokrita."

Na zadnjem pregledu prejšnji mesec sem imela hemoglobin 110g/l, hematokrit pa 34% :? :evil: .

Ko sem pred dvema letoma hotela darovati kri, mi je zdravnica povedala, da bom mogla prej še kakšno krvavico pojest :shock: (takrat sem bla še vegi PRESS).

Upam, da mi do naslednje akcije uspe dvigniti to železo :evil: .

lp
Snezinka
Uporabniški avatar
 palček smuk
Pridružujem se Snežinki resnično FULL dobra ideja. :D :laola

Upam, da se takšnih idej na TF porodi še več in na večih koncih :Fslo

LP :clap:
Uporabniški avatar
 Barb
Vegetarijanstvo nima veze
Jaz sem tudi vegi, pa darujem

Aleš super ideja :clap:
Uporabniški avatar
 Snezinka
Barb napisal/-a:Vegetarijanstvo nima veze
Jaz sem tudi vegi, pa darujem

(Vegi PRESS) sem napisala zato, ker sem bila kot vegi zgrožena, da mi zdravnica tišči krvavice :evil:.
 bojanm
Pridem,sej to temo smo že enkrat mel,bom bolj pri zgodnih med osmo in deveto,včasih se kr mal načakaš,da si na vrst,aja še to,do zdej sem še vedno dal kri na tešče,ne vem jest sem tko navajen,se vidmo na -4,5 deci,pol pa dotočmo.
Uporabniški avatar
 olson
Živjo! :roll:

Me veseli da si to organizral. Sam se jo bi sigurno udeležil, a sem jo daroval 8.11. ko smo imeli poštarji termin.
V primeru da bo to še organizirano pa se priporočam (samo da bo večji razpon med datumi).

lp
Olson :heart
Uporabniški avatar
 MatjazV
Evo, tud jest sem kandidat za tole krvodajalsko akcijo. Aleš, bravo za pobudo. Sicer sem dokaj reden krvodajalec, mi pa vedno znova povejo, da lahko darujem ta malo dozo, tako da sem se enkrat hotel kar dvakrat postavit v vrsto.

Glede termina se bom pa prilagodil , tako da bi se pridružil kakšni ekipi, ki bi potem šla izgubljeno tečočino takoj nadoknadit.

MatjazV
Uporabniški avatar
 ales
Ja Snežinka in Olson, dobr namen tule skoraj tolk šteje kot opravljeno dejanje, vsaj zame. Tko da, če ne tokrat, pa morda prihodnjič!

Na seznam bom vpisoval le tiste, ki boste v sporočilu v tej temi tko zlo nedvoumno napisali. Če bom koga zgrešil naj mi napiše ZS, ali pa se le pojavi v sredo...

Seveda lahko tudi kakega netekača pripeljete s seboj.
Uporabniški avatar
 MihaPR
Javljam. Predvidoma tudi ob 10.00 (malo daljše spanje press)
Uporabniški avatar
 primus
MihaPR napisal/-a:... ob 10.00 (malo daljše spanje press)
eh, te ta mlad...

pridem, ob 7.30
Uporabniški avatar
 roky1
Na krvodajalsko akcijo grem 30.11.2006, ker smo se v službi že v začetku meseca dogovorili, da gremo ponovno darovat kri. Tako da bom nažalost izpustil prvo krvodajalsko akcijo TF.

Sem pa ravno hotel načeti temo: darovanje krvi in tek!

Nazadnje sem daroval kri nekaj dni pred Maratonom državnosti 24.06.2006 v Celju. Po krvodajalski akciji sem imel občutek, da sem težje premagoval napore in tudi srčni utrip med treningi se mi je zdel višji. V tistem času je bila tudi huda vročina ob kateri se tudi zmanjša "tempo", poveča utrip ... v glavnem na Maratonu državnosti je mi je bila huda muka.

Mislim pa, da se vseeno malo pozna če ti fali 4 deci krvi.
Upam da s tem nisem koga odvrnil od darovanja, ker so to le moja razmišljanja, ki niso potrjena, sploh pa če pomisliš da s tem nekomu rešuješ življenje .... :lol:

Z veseljem se bom udeležil naslednje krvodajalske akcije!
Lep pozdrav !
Uporabniški avatar
 tomaz ny
NA žalost sem že bil na krvodajalski akciji tri tedne nazaj in takrat sigurno še ne bom primeren za darovanje. :)
Uporabniški avatar
 še1PR
tomaz ny napisal/-a:NA žalost sem že bil na krvodajalski akciji tri tedne nazaj in takrat sigurno še ne bom primeren za darovanje. :)
tudi jaz :?

Bravo Aleš, se vam pridružim naslednjič!
Uporabniški avatar
 brankos
Tudi jaz imam termin za krvodajalsko dogovorjen za 30.11., Jo bom pa polovico dal v TF imenu. :)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA