prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 žure
Hvala za odgovor, Stane.
Me pa vseeno zanima še nekaj: kako je speljana cevka iz torbice oz. kje jo imaš shranjeno med tekom. Pri nahrbtnikih je logično čez naramnico, tu pa se mi niti ne sanja kako je urejeno. Menda ja ti ne binglja od pasu :shock: :lol:
Uporabniški avatar
 Stane
Ne ne binglja :D
Na pasu torbice sta dva plastična zatiča in tja lahko zatakneš cevko, to je en način. Drugače pa poleg dobiš še manjšo ščipalko in si cevko pripneš na majco (bolje na tisto brez rokavov) in imaš tako vodo na dosegu ust.

Lep pozdrav.
Uporabniški avatar
 teoo
v intersportu sem videl pas s 4 bidoni po 2.5dl, razporejenimi enakomerno okoli pasa. Sicer je 1l vode čisto preveč, za normalno rabo, ampak je vseeno boljše kot torbice, kjer vse nosiš na hrbtu. Sam imam eno tako za 0.5L flaško in je bilo potrebno precej privajanja in prilagajanja, da sem lahko tekel tako, da me ni motilo s skakljanjem.
Uporabniški avatar
 kustus
lp

koliko stane tak pas v intersportu

hvala
Uporabniški avatar
 žure
teoo napisal/-a:v intersportu sem videl pas s 4 bidoni po 2.5dl

Pa so res bidoni po 2,5 dl? Take sem iskal jaz, pa sem našel le 4 x 1,25 ali 4 x 1,5 dl.

ME pa zanima, koliko je tebi "normalna raba" vode?,
LP
Uporabniški avatar
 gladiator
Tatjana napisal/-a:Jaz imam Protouchov pas s štirimi flaškami, dvema žepoma z zadrgo in še dvema manjšima žepkoma. Kupila sem ga v Sport Expertsu v Grazu za malo manj kot 20 EUR. Imajo tudi pasove z več flaškami, lahko pa se dokupijo tudi rezervne flaške.

Slika

Imajo pa podobne pasove tudi v Prosportu.

Tatjana a boš mogoče šla še kaj v Graz, ta model se mi najbolj dopade :D
Uporabniški avatar
 teoo
joj zdaj pa nisem siguren, če so bile 250ml. bom pogledal in sporočil. v TS na čopovi imajo tudi nekaj podobnega.

Tudi to je zanimiva zadeva: http://www.fuelbelt.com.au/Pikes%20Peak.htm
splača se pogledati celo stran, saj imajo kar precej različnih pasov.
Uporabniški avatar
 Hudl
Jaz pa sem si pred LM na hitro kupil Powerbarovo torbico.
Bil sem malce skepticen glede poskakovanja, pa me ni razocarala. Na 21km me ni niti malo motila, ceprav sem jo imel prvic s sabo na teku.
Ima izolirano držalo za bidon (0,5l in pomoje bi slo tudi z 0,75l) z nekaksnim lijakom za lazje vtikanje in izvlacenje :lol: (slika na pageju tega nima, bojsa fotka je tule), žepek za ploščice/gele/ključe s klipsno in žepek za gsm/mp3. Hrbtni del je zelo zracen, pasovi pa so siroki ni stabilni. Pa se 20% skonta sem dobil :D
Hudl
Uporabniški avatar
 areh
Ne morem laufat s tem okoli pasu, za nič na svetu. Tudi če grem laufat za več kot uro in pol sem rajši na koncu žejen, kakor, da bi mi to bingljalo okoli pasu....začetnik, pač. :wink:
lpA
Uporabniški avatar
 žure
Pa greš tut na bicikl brez pijače? 8)
Uporabniški avatar
 klatez
areh napisal/-a:Ne morem laufat s tem okoli pasu, za nič na svetu. Tudi če grem laufat za več kot uro in pol sem rajši na koncu žejen, kakor, da bi mi to bingljalo okoli pasu....začetnik, pač. :wink:
lpA

No ja, mogoče nisem več začetnik, pa bi me kljub temu takšna torbica motila. Pa ne toliko, da bi bingljala okoli pasu (se verjetno dajo fajn zategnit) ampak voda, ki bi se pretakala v flaški, ko ta ne bi bila več polna.

Kakorkoli že, jaz si pri dolgih tekih raje na določenih točkah nastavim pijačo kot pa jo nosim s sabo. Če večkrat zakrožim po isti poti, potem tako ni problema (ko je tema sem omejen na mesto - javna razsvetljava - in so moji krogi maksimalno 10km). Ko pa grem(o) na kakšno tekaško turo, potem pa grem en dan prej na določene točke in si nastavim pijačo in kakšno ploščico (skrijem v grmovje). Pa še fajn kolesarski izlet je lahko takšno nastavljanje!

Je pa tudi mene na začetku vsaka dodatna stvar pri teku motila. Sedaj pa imam na roki Garmina, v žepu ali za pasom papirnate robčke, na maratonih nosim zraven gele...
Uporabniški avatar
 areh
žure napisal/-a:Pa greš tut na bicikl brez pijače? 8)

Nikoli.Samo, tam je malce bol nobel poštudiran transport pijače :wink: . pri teku sem na račun večjega "udobja" rajši žejen. Itak sdamo proti koncu.Pa še to če grem na več kot recimo 50 min.
LpA
Uporabniški avatar
 Hudl
areh napisal/-a:...kakor, da bi mi to bingljalo okoli pasu....

Tocno tega je bilo tudi mene malo strah, ampak ne binglja. Prav stabilno sedi okrog pasu, pljuskanja vode v na pol praznem bidonu pa iz 'ozadja' ne slisis.
Hudl

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA