Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...

Se nameravate udeležiti letošnje krvodajalske akcije 6.12.06 v Ljubljani?

Da, seveda
14
50%
Da, če bo zdravje dopuščalo
3
11%
Ne, imam strah pred krvodajalstvom
5
18%
Ne, takrat imam obveznosti, imam druge zdravstvene težave
6
21%
Uporabniški avatar
 matej712
Dobra ideja! Vendar sam že nekaj let darujem kri med Božičnimi počitnicami (da prišparam kak dan dopusta za smučarijo in kolesarjenje :P ). Letos bo to verjetno 27.12. Štejte me, kot da sem zraven :lol:
Uporabniški avatar
 Akchul
Čao, :D

jaz bi tud šla, me pa zanima, v kolikem času se dvigne vrednost hemoglobina...Lani je bil namreč prenizek...A je to odvisno samo / sploh ne od prehrane?
Lahko stanje hemoglobina preverim tudi v lokalnem ZD?
Hvala! :lol:

lp
Uporabniški avatar
 Snezinka
Akchul,
vrednost hemoglobina ti preverijo kar tam, tako da ti ni treba zaradi tega posebej hoditi na preiskave.
Sicer pa lahko samoplačniško opraviš razne preiskave na Adria labu na Parmovi, če te seveda kaj v zvezi s tem zanima.

Moje izkušnje z dviganjem hemoglobina so zelo slabe. Že kar nekaj let imam prenizkega in jemljem tablete, vendar se mi stanje kar noče in noče popraviti.
Trenutno sem železu napovedala vojno in ga bombandiram z vseh strani :twisted: (beri od samega brezupa začela jesti tudi krvavice :shock: ).

lp
Snezinka
Uporabniški avatar
 MihaPR
Snezinka napisal/-a:(beri od samega brezupa začela jesti tudi krvavice :shock: ).

Nikjer ne najdem vzroka za brezup :)
Uporabniški avatar
 Akchul
@ Snežinka: Thanx! :D

Sem pa upala, da mi niti v Lj ne bi bilo treba hodit, če ne bi bila "izpravna" za oddajo krvi...K se vedno tok veselim, pol me pa une tete pa strici čis zatrejo s tistimi izvidi... :(
No, se bom še mal pozanimala...pa upam, da se vidmo (končno).

lep večer vsem skup :lol:
Uporabniški avatar
 matej712
Snezinka napisal/-a:A od samega brezupa začela jesti tudi krvavice

rajši jej motovilec, rdečo peso in popij kozarček terana 8)
Uporabniški avatar
 MatjazV
Pridem ob 10.00 uri.

MatjazV
 bojanm
Ja tko je to,mene so dons klical,če lohk pridem,omenil sem tek v Palmanovi(samo tek nič drugega)in kako je s tem prec po teku in je rekla pokličem nazaj,to je bilo hitro(verjetno po krajšem posvetu :idea: )dejala je,če se počutite doro itd.lahko pridete in ker je Palmanova polmaraton pa še lahek je in še mojo krvno skupino potrebujejo sem rekel grem in sem šel.
Tko,da sem jest to opravil dons okoli 16,30,omenil sem tudi,da se menimo za skupinsko akcijo in zdravnica kot iz topa :TF) :laola pričakujemo vas,še priimek je povedala s kom je govorila.
Ko sem odhajal mi je še rekla,dons mal več popite,tega sem se pa zlo dobr držu.
Uporabniški avatar
 EčO
No jaz sem pa bil v ponedeljek takoj po Palmanovi :!: Ker smo mel službeno organizirano skupinsko krvodajalstvo :!:

Pa sem čist vredu preživu :!:
Uporabniški avatar
 ales
Fino da se seznam počasi polni.

Če bi kdo rad tko v živo pogledal kako zgleda krvodajalska in ima take ali drugačne strahove, bo po moje to zlo primerna priložnost da se jih znebi.. Pridite vsaj pogledat, mal prečekirat vzdušje in če boste premagali strah darujete kri, drugače pa se brez slabega občutka odpravite domov!
Uporabniški avatar
 KillerBeam
EčO napisal/-a:No jaz sem pa bil v ponedeljek takoj po Palmanovi :!: Ker smo mel službeno organizirano skupinsko krvodajalstvo :!:

Pa sem čist vredu preživu :!:

Sorry, ampak tole pa moram pokomentirat. To, kar si naredu je tolk glupo, kot to, da sem sam šel po 10ih dnevih in 42km tekanja na 21tko v Palmanovo.

Iz 2eh razlogov - kri je po takem naporu kot je polmaraton "oslabljena".

S tem, da si dal "slabo" kri si naredil dvakratno škodo - podaljšal si si regeneracijo telesa - oz. ga dodatno šokiral brez potrebe, in še prejemniku tvoje krvi si dal slabšo kri, kot bi jo sicer lahko.

lp,kB

p.s. mogoče se tudi sam udeležim tele akcije....
Uporabniški avatar
 KillerBeam
ero napisal/-a:KillerBeam, nč bat! EčO je letos pretekel že precej več kot šprint na 21km in je imel po tistih naporih dokazano in preverjeno dobro kri (celje logarska press) :wink:

Ne pravim, da ima slabo kri. A traja nekaj dni, da se kri popolnoma obnovi po naporu.
Res ne vem, zakaj bi telo matral z odvzemom takoj naslednji dan?!

lp,kB
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA