prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 matej712
Ker vem, da je tukaj tudi veliko plavalnih navdušencev - sprašujem, kakšna očala naj si nabavim in kje je sploh kaj izbire (sedaj, ko "kao" ni sezone) :?:

Hvala
 mojA
Ravno predvčerajšnjim sem jih kupila v Intersportu. Kar dobra ponudba. Nisem strokovnjak, ampak opozorjena sem bila, naj si jih dobro pomerim, da "dihtajo" ter da so proti rosenju. Cena. cca 5 tisoč sit. So pa tudi cenejše in malček dražje. Tiste za jurja so menda zanič.
LP!
Uporabniški avatar
 še1PR
Tudi moje so iz Intersporta. In se strinjam z mojA-o.
Za "dihtanje" so me pa naučili, da jih preverim tako, da stojijo na svojem mestu že brez dodatnih vrvic za čez glavo.
Uporabniški avatar
 bigk
Tudi jaz sem jih kupil v Intersportu. Cena je bila okrog 5k...
Uporabniški avatar
 ales
Če kre kdo v Adidasovo trgovino v Viktringu in jih potrebuje, naj jih ne pozabi poiskat, tm nekje proti koncu hale. Lani sem jih kupil, ravno ko je bilo 20 % znižanje in sem jih dobil po 4 Eur. In jaz bimbo sem vzel samo dvoje...

So pa super, še moj svak jih pohvali.
Uporabniški avatar
 pegaz
ales napisal/-a:So pa super, še moj svak jih pohvali.

Ja pol so pa RES super! :lol: ;)

(saj to, da jih sam TI priporočaš, SKOR nič ne velja ;) :) )

(dejmo mal samozavesti PRESS)

LL, pegaz :)
Uporabniški avatar
 alan
še1PR napisal/-a:Za "dihtanje" so me pa naučili, da jih preverim tako, da stojijo na svojem mestu že brez dodatnih vrvic za čez glavo.

Tole drzi in stoji kot pribito.

Hmnja... meni na zalost ne 'stoji' noben model pa naj ga iscem pri nas, cez
kanal ali cez luzo... In potem en model pusca na levi, drugi na desni... Ta
najnovejsi je bil preizkusen samo enkrat in recimo da dihta, se pa ni in ni
hotel 'odrosit' med prvim preizkusom :evil:

Po moje sem se kdaj zameril katerim gogglom in se mi zdaj mascujejo... Ce
pa si lep in simetricen pa mogoce ne bos imel takih tezav :wink:
Uporabniški avatar
 katka
matej712 napisal/-a:kakšna očala naj si nabavim in kje je sploh kaj izbire (sedaj, ko "kao" ni sezone) :?:

hm, sezona se pravzaprav glih začenja...
opcija: poglej v štacuno ob tivolskem bazenu (lj).
Uporabniški avatar
 MatjazV
Priporočam Speedo, model Active Futura Ice. Cena v Hervisu negaj manj kot 5.000 sit. Odlično prileganje in tesnenje, silikon, zaščitni premaz stekel. Dobavljivo v treh barvah

Slika

LP

MatjazV
 alpek
Sam že dlje časa uporabljam od Aquasphere model kayman. Omenjeno znamko prodajajov Tivoliju v potapljaški trgovini ob bazenu. So kar dobre, med drugim pa se jih pri nas dobi zelo poceni (nekaj manj kot 3000 sit). Od iste firme so tudi zelo znane plavalne maske Seal. Drug model, ki je primeren od AS pa je eagle, vendar ne vem, če ga pri nas že imajo. V tujih triatlonskih revijah je dobil zelo dobre ocene price/performance, pride pa v kompletu z dvojnimi stekli (prozornimi in zatemnjenimi za zunaj).
Nimam nič z njimi, ne delam tam ali kaj podobnega.
Uporabniški avatar
 Matevz
Kayman rulz. Sem jih že enih sedem uničil v zadnjih nekaj letih.

Pa X-ray od Arene mi tudi zelo dobro sedejo (cca. 3,5kSIT v Hervis ali Intersport).

V osnovi pa je vseeno, važno, da lepo sedejo na obraz.
 mojA
MatjazV napisal/-a:Priporočam Speedo, model Active Futura Ice. Cena v Hervisu negaj manj kot 5.000 sit. Odlično prileganje in tesnenje, silikon, zaščitni premaz stekel. Dobavljivo v treh barvah

Slika

LP

MatjazV

Ja, točno take so moje. Včeraj sem jih preizkusla in so super. Sedaj rabim še poklopec za nos potem pa upam, da se bom nehala utapljat in nekontrolirano pit vodo.
Uporabniški avatar
 primus
V trgovini ob tivolskem bazenu imajo tudi plavalna očala z dioptrijo. Dioptrije so na pol številke in oba očesa enako, kar je čisto ok, saj vzameš nekoliko nižjo kot jo imaš.

Ko sem jih prvič sprobal na morju, sem se počutil kot Mojca, ki ji da Kekec čudežne kapljice. :D
Se mi tudi ni več zgodilo, da bi se na plaži k napačni ulegel. 8) :D

Skratka - pohvalno !

primus
Uporabniški avatar
 lojzeP
jest mam pa kr ene iz praška, samo , ne vem, zakaj je bla tko draga embalaža :shock:

pol mam pa še ene "tanobl", ki so imele tko ene hude bleščice na ovitku, in so me u nulo prepričale ....... citiram - arena manta bay active 8)
dosedaj me zaradi njih še nobena mojca ni usmerjala v vodi :oops:
Uporabniški avatar
 pegaz
Lojze, tist je bla Nena... Mojca je delala veselo patrolo, si že mal pomešou ;)

Zdaj pa dost heca:
- jaz sem moje kupil v Interšportu, 4.290 SIT
- Speedo Aquablade: zakon. Že tretje leto plavam z njimi, danes sem jih spet našel (in kupil drugi par)

Tko da sem spet važen in bom plaval kt neumn.
Aja, še to: tale očala so malo drugačna od večine, imajo minimalno tesnilo in se lahko popolnoma prilagodijo obrazu (za tiste, ki imamo očl sumljivo skupaj, mjau)

LL, Pegaz :)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA