Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...

Se nameravate udeležiti letošnje krvodajalske akcije 6.12.06 v Ljubljani?

Da, seveda
14
50%
Da, če bo zdravje dopuščalo
3
11%
Ne, imam strah pred krvodajalstvom
5
18%
Ne, takrat imam obveznosti, imam druge zdravstvene težave
6
21%
Uporabniški avatar
 EčO
[/quote]
Ne pravim, da ima slabo kri. A traja nekaj dni, da se kri popolnoma obnovi po naporu.
Res ne vem, zakaj bi telo matral z odvzemom takoj naslednji dan?!

lp,kB[/quote]

Zase vem da sem nardil traparijo in sem se za to zavestno odločil! Sam a kri nič ne obdelajo preden jo dajo nekomu drugemu! :?:
Uporabniški avatar
 KillerBeam
EčO napisal/-a:Zase vem da sem nardil traparijo in sem se za to zavestno odločil! Sam a kri nič ne obdelajo preden jo dajo nekomu drugemu! :?:

Misliš zmiksajo s teranom? :wink:
E, to pa ne bi vedel... Pomoje ne.

lp,kB
Uporabniški avatar
 EčO
[/quote]
Misliš zmiksajo s teranom? :wink:
E, to pa ne bi vedel... Pomoje ne.

lp,kB[/quote]

S teranom pravš! Ko bi to vedu bi pa na analizi še bolj konkretno za to poskrbu že kr sam :lol: [/quote]
Uporabniški avatar
 alan
Vceraj sem oddal svojih '5 deci' in sem malo povprasal... Po tukajsnjih
pravilih se je treba vsaj 24 ur pred krvodajalsko akcijo izogibati tezji
fizicni aktivnosti.

V detajle se sicer nisem spuscal, prisli pa smo do zakljucka, da ce gres
dat kri z namenom, da jo potem se kdo uporabi, potem se je tega
priporocljivo drzati.
Uporabniški avatar
 5rca
alan napisal/-a:Vceraj sem oddal svojih '5 deci' in sem malo povprasal... Po tukajsnjih
pravilih se je treba vsaj 24 ur pred krvodajalsko akcijo izogibati tezji
fizicni aktivnosti.

V detajle se sicer nisem spuscal, prisli pa smo do zakljucka, da ce gres
dat kri z namenom, da jo potem se kdo uporabi, potem se je tega
priporocljivo drzati.

pa aspirina ne smeš vsaj ene dva dni pred krvodajalsko akcijo pojest al pa popit ... kukrkol :!:
Uporabniški avatar
 matej712
5rca napisal/-a:pa aspirina ne smeš vsaj ene dva dni pred krvodajalsko akcijo pojest al pa popit ... kukrkol :!:

en teden - zaradi potencialnih težav s strjevanjem krvi (aspirin redči kri)
krvodajalstvo Q&A
Uporabniški avatar
 Matej
Pridem.
Za uro pa še ne vem.

A analize pa ne bo? :wink:
Uporabniški avatar
 ales
Matej napisal/-a:A analize pa ne bo? :wink:

Seveda bo - po vsakem odvzemu, še dohtarji bojo častil hrano in pijačo...pa ne pozabite si zapomnit kolk imate sedimentacijo, pa kolk dl vam bojo vzel in najpomembneje, kolk časa je trajal, pa.. (ej, se hecam!). Da se bomo imel o čem pogovarjat, drgač bomo spet sam znane stvari premleval-kolk, kdaj, s kom, kako, kje, kaj, ..
 SašaK
Snezinka napisal/-a:Moje izkušnje z dviganjem hemoglobina so zelo slabe. Že kar nekaj let imam prenizkega in jemljem tablete, vendar se mi stanje kar noče in noče popraviti.
Trenutno sem železu napovedala vojno in ga bombandiram z vseh strani :twisted: (beri od samega brezupa začela jesti tudi krvavice :shock: )

Sama sem bila nekaj let redno krvodajalka, potem pa mi je hemoglobin nenadoma padel pod mejo, ki je dovoljena za krvodajalstvo in tam ostal nekaj let. Posskusila sem vse mogoče, pojedla ne vem koliko tablet železa, pila ogabne sirupe, jedla rdeče meso (recimo, da se mi mesa zalušta 3× letno), itd. itd., a so me vedno znova zavrnili ravno zaradi hemoglobina.

Potem pa so mi pod roke prišle najprej alge spirulina in kasneje algea. Po polletni kuri je moj hemoglobin zrastel na - verjameš ali ne - 134 tistih enot... Uau, meni se je kar smejalo in tako sem v zadnjem letu in pol spet redna krvodajalka.

Zdaj vsake toliko ponovim kuro z algeo, krize z železom pa ni nikoli več.
Nazadnje spremenil SašaK, dne 25 Nov 2006, 23:26, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 simi
Pridem tudi jaz, med 9 in 10.
Uporabniški avatar
 DuleKTKV
Tudi jaz pridem enkrat dopoldne.

Sicer sem krvodajalec tudi drugače, malo manj sem bil aktiven v zadnjem obdobju "tranzicije", ko delodajalci kažejo izrazito nasprotovanje dejanjem, ki po nepotrebnem kradejo čas in ustvarjajo nepotrebne stroške, vseeno pa vsake toliko še vseeno grem na odvzem.

Upam, da nas bo res veliko in podpiram take akcije foruma :!:
Uporabniški avatar
 Špik
No pa tudi ekipa oddaje ZDAJ! bo najbrž prišla (brez mene). Pa glejte, da boste zgovori in bili prijazni do Tine...
Uporabniški avatar
 Učenec
Pridem tudi jaz...
Uporabniški avatar
 milan
olson napisal/-a:Živjo! :roll:

Me veseli da si to organizral. Sam se jo bi sigurno udeležil, a sem jo daroval 8.11. ko smo imeli poštarji termin.
V primeru da bo to še organizirano pa se priporočam (samo da bo večji razpon med datumi).

lp
Olson :heart

Jaz sem tudi daroval 8.11. pa nisem poštar:) . Sicer pa super ideja. Sam sem vedno daroval ob koncu sezone tako da se vam pridružim naslednje leto.
Uporabniški avatar
 pershing
Aleš računaj še name cca po 8 uri. Se vidimo!
:lol: :lol: :lol:
:laola
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA