Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 tae
Letošnje leto se počasi (ali pa hitro) približuje koncu. Za marsikoga to verjetno pomeni tudi konec tekaške sezone. (oprostite mi vsi tisti, pri katerih sezona traja celo leto). Zanima me kakšne plane (načrte, cilje) ste imeli na začetku leta 2006 in kaj od tega vam je uspelo uresničiti ali pa morda tudi ne. Mislim, da bo tema še aktualna na koncu leta, ko se boste javili še vsi tisti, ki boste sedaj še pridno tekali.

Jaz kakšnih hudih ciljev nisem imel, zato jih tudi ni bilo problem izpolniti.

V planu sem imel le, da se v celem letu udeležim 10-ih uradnih tekov (zato, ker sem se jih v letu 2005 le 5 in je 10 še enkrat več).

Cilj sem izpolnil, ker se udeležil 13-ih tekem.
Uporabniški avatar
 Bosti
no ubistvu sm začeu tečt šele septembra tko da na začetku leta nism meu nobenih ciljev ampak v oktobru sm si reku da bom šel na lublanski maraton in sm tut šou(na 21). :P
po lj. maratonu pa sm si reku da morm naslednič spravt rezultat pod 1:40 in sm tut ga v palmanovi tko da zaenkrat sm čist zadovoljen :lol:

ampak seveda nameravam odzdej tečt v vseh letnih časih in zato to je letošnje leto še dolgo, ampak večjih ciljev pa nimam več...
Uporabniški avatar
 tamy
Moji cilji se niso glih izpolnili :cry:
~nisem namrec nacrtovala poskodbe [natrgane leve misice]
~nisem si mislila,da bom izpustila svoje drzavno prvenstvo

Sem pa vesela,da sem se udelezila maratona...no v bistvu teka na 10km [tega si res ne bi mislila,da bom kdaj sla] :wink:
Uporabniški avatar
 sosed
cilj: preteči ljubljanskih 21km.

rezultat: kronična zasvojenost s tekom, udeležba na sedmih tekmah, od tega na treh polmaratonih s časi med 1:42 in 1:36.

drugo leto pa je osnovni cilj odtečt 21km pod 1:30 in pripravit teren za 42km, ki so v planu čez 2 leti...
Uporabniški avatar
 Bor
cilj: rajš ne bom povedal
rezultat: hm...nič, aja nekaj pa je: + 20 kg

ps: nisem zanosil, čeprav je moderno :D
Uporabniški avatar
 marathon95
Bor napisal/-a:cilj: rajš ne bom povedal
rezultat: hm...nič, aja nekaj pa je: + 20 kg

ps: nisem zanosil, čeprav je moderno :D

Zato si avatara promenil :?: :idea:
Uporabniški avatar
 BoF
Heh... Cilj izpolnjen
:arrow: na tekmah državnega prvenstva izgubil le en zob
:arrow: na tekmah sem se stepel le trikrat (enkrat sam začel)
:arrow: preživel in užival po svoje na Badwater ultramaratonu
:arrow: začel po dveh letih spet tekati do Mojstrane pa nazaj
:arrow: pretekel Ljubljanskega in preživel
:arrow: pretekel Palmanovskega in ga sral po svoje (dobesedno)
:arrow: tekel bom še naprej
:arrow: skušal preživeti veseli december brez otipljivih posledic na kilogramih
:arrow: grem na Kubo
:arrow: pa eno luštno svetlolasko moram iz polhovega brlogca izbezat
Uporabniški avatar
 Vlajko
BoF napisal/-a:... :arrow: pa eno luštno svetlolasko moram iz polhovega brlogca izbezat ...

A s' ti tud' Pegaz? :? :) Če "slučajno" nisi, se boš moral kar krepko potruditi, saj imaš hudega konkurenta, ki ima poleg tega že precej prednosti pred teboj. :D :wink:
Uporabniški avatar
 matej712
Imel sem predvsem kolesarske ambicije - moj plan je bil 3500 kolesarskih km in vsega skupaj 60000 višincev (kolo, hribolazenje). S tekom se niti nisem mislil prav veliko ukvarjati.
Sedaj imam 6000 kolesarskih km, dobrih 500 tekaških, 70000 višincev. Čeprav sem "kilometrski" plan presegel, imam še nekaj neizpolnjenih kolesarskih ciljev (tur) - npr. Kranj-Kum in nazaj, Kranj-Nanos in nazaj, Učka iz Kozine, Kranj-Pula, runda Trbiž-Predel-Učja-Nevejsko sedlo... Uspelo mi je odpeljati planirane ture Mangrt-Vršič, Ljubelj-Korensko sedlo, Kranj-Umag. Uspelo mi je odpeljati kolesarski maraton češenj (Lj-Brda) in malo Franjo (sem obljubil ženi, da grem z njo). Uspelo mi je udeležiti se SAM-a 35km in dveh MM (neto časa 1:31:58 in 1:27:30), čeprav sploh nisem načrtoval (a je sploh potrebno napisat, da sem s tekom že skoraj zasvojen :lol: ).

Pa še nekaj o planih za 2007 - planiram 5000 kolesarskih km in 1200 tekaških. V planu imam veliko Franjo odpeljati pod 4h00, SAM izboljšati PB (še ne vem koliko :wink: ), se udeležiti vsaj 4 MM (Sežana, Nabrežina, Palmanova, Lj verjetno ne - počitnice, doseči PB 1:24), mogoče kak duatlon ali olimpik 3atlon. Thats all folks.
Uporabniški avatar
 RoKo
Začel leto po poškodbi tetive in višku kilogramov predvsem zaradi slednjega. Nadaljeval s tekom zaradi klape, začel s Kraškim maratonom (8km) s povprečjem 5.27, končal z Palmanovo s povprečjem 4.48. Vmes še nekaj hitrejših s povprečjem 4.37 in 4.39. Za večino od vas je to sicer malenkost, meni pa je nad pričakovanji-vsaj za to leto. Da ne pozabim - minus 22 kg, brez lakote.

Za leto 2007 - prvi in osnovni cilj- obdržat kg
- poskusit odtečt tek s povprečjem čimbližje 4 minut.
Posebnega treninga ne načrtujem-samo tek za dušo in v veselje.

Še neki: Prlezu na Triglav. To mi je že ušlo.
Nazadnje spremenil RoKo, dne 24 Nov 2006, 16:39, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 Bor
matej712 napisal/-a:Imel sem predvsem kolesarske ambicije - moj plan je bil 3500 kolesarskih km in vsega skupaj 60000 višincev (kolo, hribolazenje). S tekom se niti nisem mislil prav veliko ukvarjati.
Sedaj imam 6000 kolesarskih km, dobrih 500 tekaških, 70000 višincev. Čeprav sem "kilometrski" plan presegel, imam še nekaj neizpolnjenih kolesarskih ciljev (tur) - npr. Kranj-Kum in nazaj, Kranj-Nanos in nazaj, Učka iz Kozine, Kranj-Pula, runda Trbiž-Predel-Učja-Nevejsko sedlo... Uspelo mi je odpeljati planirane ture Mangrt-Vršič, Ljubelj-Korensko sedlo, Kranj-Umag. Uspelo mi je odpeljati kolesarski maraton češenj (Lj-Brda) in malo Franjo (sem obljubil ženi, da grem z njo). Uspelo mi je udeležiti se SAM-a 35km in dveh MM (neto časa 1:31:58 in 1:27:30), čeprav sploh nisem načrtoval (a je sploh potrebno napisat, da sem s tekom že skoraj zasvojen :lol: ).

Pa še nekaj o planih za 2007 - planiram 5000 kolesarskih km in 1200 tekaških. V planu imam veliko Franjo odpeljati pod 4h00, SAM izboljšati PB (še ne vem koliko :wink: ), se udeležiti vsaj 4 MM (Sežana, Nabrežina, Palmanova, Lj verjetno ne - počitnice, doseči PB 1:24), mogoče kak duatlon ali olimpik 3atlon. Thats all folks.
:shock:
Uporabniški avatar
 BoF
Vlajko napisal/-a:
BoF napisal/-a:... :arrow: pa eno luštno svetlolasko moram iz polhovega brlogca izbezat ...

A s' ti tud' Pegaz? :? :) Če "slučajno" nisi, se boš moral kar krepko potruditi, saj imaš hudega konkurenta, ki ima poleg tega že precej prednosti pred teboj. :D :wink:

Ni vse v prednosti... One shot...
 Marinka
Ponesreči sem že v Sežani izpolnila letna pričakovanja - teči pod 1.50. Seveda se mi je potem zazdelo, da bi lahko bila še boljša. Kar na pamet sem si zapredstavljala čas 1.45. Vse bi šlo po načrtih, če ne bi po 10. kilometru pojedla krhlja pomaranče, zaradi česar sem 45 sekund prebila za nekim grmičem sredi italijanske ravnice. :cenz: Torej me spust pod mejo 5 minut za km čaka v letu 2007. To je tudi cilj. Drug je ta, da odtečem vsaj tri polmaratone na leto, da dobim malce več tekaške rutine in se znebim treme.

V športnem plezanju sem dosegla svoje letne načrte na višku poletja. Zlezla sem svojo prvo 6c. Resda lažjo, ampak tu je! Naslednje leto bi rada še kakšno, seveda če mi bo poleg vsega tekanja ostalo še kaj časa za treninge v dvorani, pa za obiske domačih in tujih plezališč.
Uporabniški avatar
 EVicA
Kar se tiče kolesarskega dela sezone je blo kar uspešno, vsaj glede končne kilometraže, kar pa ne velja za višinske vzpone. Ni mi uspelo odpeljat nekaj standardnih vsakoletnih vzponov, sem šla pa zato prvič na Franjo. :)

Tekaška je bila pa letos skoraj katastrofalna. Spomladi se je začelo kar vzpodbudno, poleti je sledil totalen poraz saj sem ugotovila, da me višje temperature pri teku čist uničijo, tako da mi je bolj pasalo kolesarit. Jeseni pa zopet ni šlo po načrtih, deloma zaradi vremena, malo bolehanja, ter drugih prioritetnih obveznosti. Sedaj pa v upanju pričakujem eno tako zimo kot je bila lani, da manjke nadoknadim na smučeh :wink:
Uporabniški avatar
 kustus
LP

Cilj: prebiti se skozi leto brez poškodb, tewči 10 km cca. 50 min, ne prenehati z vadbo.

Realizacija: 100% vse izpolnil.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA