Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 dog
Zanima me Vaše mnenje o alkoholu in o tem, koliko izgubimo na pripravljenosti, če se ga dodobro napijemo enkrat na teden? Shocked

LP
dog
Uporabniški avatar
 Darja
Z nasmehom v nov dan, bi se lahko reklo (ob tvojem vprašanju). Dog, po moje je najboljše, da se ga en petek prav ornk namečeš, greš v soboto zjutraj na daljši tek pa ti bo vse jasno.
Uporabniški avatar
 RoKo
Darja napisal/-a:Z nasmehom v nov dan, bi se lahko reklo (ob tvojem vprašanju). Dog, po moje je najboljše, da se ga en petek prav ornk namečeš, greš v soboto zjutraj na daljši tek pa ti bo vse jasno.

Ne čakaj na petek kar takoj danes, boš prej vedel pri čem si. Pa ne pretiravaj, da zaradi alkohola ne dobiš odpor do teka.
Uporabniški avatar
 bidi
kondicije zgubiš ogromno, če pa že lahko greš na tek, in nimaš kakih problemov z želodcem, boš po treningu izgubil tudi mačka. meni je vedno koristilo in občutek je bil veliko veliko boljši, kot če bi se zdravil doma v postelji. no po drugem tretjem treningu je bilo kondicijsko zopet vse ok!
včasih mora bit tud to! :D
 kovit
dog napisal/-a:Zanima me Vaše mnenje o alkoholu in o tem, koliko izgubimo na pripravljenosti, če se ga dodobro napijemo enkrat na teden? Shocked

LP
dog

Enkrat na teden ni nič, to bi lohk že vedu; če hočeš bit v dobri kondiciji se ga morš prbit vsaj štirikrat do petkrat, da pol lohk za vikend pokažeš svojo kondicijo pred kolegi :D :D
Uporabniški avatar
 RoKo
dog napisal/-a:Zanima me Vaše mnenje o alkoholu in o tem, koliko izgubimo na pripravljenosti, če se ga dodobro napijemo enkrat na teden? Shocked

LP
dog

Ne vem če sem prav razumel vprašanje. Ali te zanima kondicija v pitju ali v teku? Za obojno je treba delat.
Uporabniški avatar
 mazi
Ojla,

Zanimivo takole frišn član TF -a, pa ma že vprašanje glede alkohola... :wink:
Uporabniški avatar
 dog
Vem, da je najlepše naslednje jutro iti teč. Sonce se rahlo prebuja, vzunaj je toplo.....Greš teči da se preznojiš (če seveda ni želočnih težav)
Z alkoholom slabimo tudi laktatni prag (se nam zmanjšuje)!?!?

včasih se mi zdi, da bi lahko po prepiti noči tekel do onemoglosti..... Sam mislim da na dalši rok ni kaj prida dobro.
Uporabniški avatar
 dog
ne MAZI, ne me narobe razumet :D V bistvu sem mislu kolk kondicisko zgubimo :oops:
Uporabniški avatar
 dog
Darja, VERJEMI da poznam ta občutek. Ni ga lepšega kot vse z znojem ven spravit. Pa še kak bazenček.... pa še eno dobro kosilce......
Uporabniški avatar
 mazi
Sej sem se sam hecal - od časa do časa se človek pač mora mal sprostit... :wink:
Uporabniški avatar
 dog
Ma mislil sem na kondicijo ROKO,

KOVIT- ti si KRALJ, če se ti ga uspe tolkrat na cuzat HE HE :shock:
Me zanima, če bi ti trebuh zdržal??? KAJ PRAVIŠ???? Samo ne me zajbavat, da potem si v optimalni formi?!?
:twisted:

BIDI- ej a misliš, če bi se to ponavljalo vikend za vikedom, da bi lahko prišla vsak na željeno (če govorimo v vrhunski) formo? TU SE PA NE STRINJAMA :lol:

Nekaj razumem, ča ljubitelsko tečeš.....potem po moje ni panika.
Kaj pa ko se pripravljate na maraton?
Uporabniški avatar
 dog
Ma mazi, sej zato smo na forumu, da kako zanimivo in pa tudi kdaj kako neumno slismo. Sploh ni panike, samo da je osebno zadovolstvo v teku in da se z veseljem gibas, pa naj vsak dela kar mu najbolj paše.... 8)
Uporabniški avatar
 bidi
itak se ti obe formi zvišujeta, čist do vrhunske! čeprav enkrat tedensko je za karkoli premalo, tako kot za tekaško kot za pivsko formo :D
Nazadnje spremenil bidi, dne 27 Nov 2006, 11:54, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 matej712

LP
dog

moje mnenje:
:arrow: v zmernih količinah ( malo/0.33l ali veliko/0.5l pivo po teku, kozarec vina pri kosilu) rekreativcu ne more škodovati - prej celo koristi (pivo - hitrejša regeneracija :lol: , vino - pomaga pri prebavi, vsebuje antioxidante...)
:arrow: če se ga dodobra nabiješ (pod tem mislim, da se ga naliješ toliko, da si naslednji dan sam sebi odveč) - to škoduje že osnovnim življenjskim funkcijam, naprej sklepaj sam. Če to narediš 1x, 2x letno, popivanje verjetno ne bo imelo vpliva na kondicijo. Če boš to ponavljal vsak teden in boš hotel kondicijsko napredovati, verjemi, boš v boljši "pivski" kondiciji, kot tekaški.
:arrow: to, da greš z mačkom na tek in da ti koristi je jasno: :idea: slabše že ne more biti, :idea: giblješ se na svežem zraku, kar ti v vsakem primeru koristi in izboljša počutje, :idea: pospešiš krvni obtok, kar verjetno hitreje odplakne neželene produkte iz telesa

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA