prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 javaman
Zivjo!

Trenutno planiram kupiti tekalno stezo, pa me zanima, ce kdo pozna znamko Energetics (Power Run 1400 HRC in Power Run 1750), Kettler (SC in Tempest 200 - ta zadnji je ze lanska sezona) ter Tunturi (T10 in T20)?

Nasel sem tale link, ki ima nekaj dobrih nasvetov.

Doloceni testi so tukaj, ampak vecina modelov ni znana v SLO/EU.

Kaj se predlaga? Pri Energeticsu imam do konca meseca 15% popust, ampak baje ne velja za model 1400.

Energetics ima 1 leto garancije, Kettler pa 3.

Hvala za vaso pomoc, Roman.
 HanaMB
Mi smo v tej sezoni kupili Kettler TX1. In smo zelo zadovoljni. Če te kaj zanima - vprašaj!
Lp
Uporabniški avatar
 javaman
Za Intersport-ov Energetics sem nasel njegov izvor: podjetje Icon.

"Icon is the largest fitness equipment producer in the world with around $1 billion in sales. In terms of stability, they are the best but overall, product support does not seem to be a high priority once the machine is out of warranty. Due to the sheer number of units they produce, we pick up support in many cases where this factory leaves off."

In kaksna je kvaliteta?

"Icon has over 200 engineers that help craft their products, so in general, they are the best designed treadmills in the business. In the past, they have had to be the best because they used the cheapest parts in the business. It appears on some of their machines that they have finally discovered that you can find some of the key component parts overseas for less; so the quality of drive motors on the higher end models is improving which would explain the longer warranties this year’s models have but pay attention to the rest of the warranty because it is still very short in relation to what the rest of the industry does."

V Hervisu so mi hoteli prodati stari model Tempest 200 in pri tem trmasto trdili, da ni mogoce kaj drugega kupiti. V Sport2000 imajo tudi Kettler in bi se dalo za ene 10% zbit. Gigasport prodaja slabo robo. Tunturi je pa predrag.

Kako ste pa stezo domov pripeljal?
 HanaMB
Kupili smo jo pri zastopniku v MB (Enim d.o.o.) in oni so jo domov pripeljali (neskončno velika škatla). Dajo kar neko garancijo (se mi celo zdi, da 3 leta - ali 2) in imajo gotovinski popust (se mi zdi, da smo dali nekaj pod 300.000 sit).

Ima dobro blaženje in je zelo primerljiva tistim "tapravim" profi stezam iz finesa in je velika (gre jo zložit). Edino display-a ta verzija nima nekega naprednega in samo nekaj programov.
Lp
Uporabniški avatar
 javaman
kako je z glasnostjo?
 HanaMB
Ni kaj posebno glasna. Mi imamo stezo v kleti in se ne sliši v prtljičje.
 SašaK
Kolikor je meni znano, je 1400 HRC v tem trenutku praktično nemogoče dobiti v SLO. Vsa zaloga je že pošla. Danes sem v LJ v mestu gledala eno, ki pa je rezervirana do torka... 1750 je še dobavljiva, samo je kakih 90.000 dražja.

Sicer pa mene zanima, kako je s temi napravami v bloku? Koliko te slišijo v spodnje nadstropje :roll: ?
Uporabniški avatar
 javaman
Mene tudi zanima glasnost v sosednjih nadstropjih.

1400 je v akciji, zato ne velja 15% popust iz LJ maratona. Sem tudi sam ze opazil, da je ze prakticno razprodan. Polna cena je namrec 190 jurjev. Podobne cene ima tudi Intersport na Hrvaskem in v Avstriji. Podatkov o 1400-ki na Internetu je malo, mogoce zato, ker je cisto nov model.

Cena 1750-ke pa se lahko s kuponckom zniza na 204 jurjev. Seveda pa lahko kadarkoli uporabis Merkatorjev torkov 10% popust brez kuponcka, pa se ce potem naberes min. 250 pik (Mercator pika kartica), zraven lahko odbijes se dodatnih 10 jurjev.

Stestiral sem tudi 790-ko in mi ni bila vsec - glasna pri najvecji hitrosti, slaba kvaliteta racunalniskega dela in majhna moc, kar pomeni, da lahko motor prej odpove. Pa se ogrodje je sibkejse in pri teku se je plosca upogibala (nacin blazenja?).

Moti me eno leto garancije.
 SašaK
jman napisal/-a:Moti me eno leto garancije.

Zanimivo je, da na škatli od 1400 piše 3-year waranty, kar pomeni, da proizvajalec ("izvorni" Intersport? :roll: ) sam nudi 3-letno garancijo? Ker zadeve itak še nimam (in ne vem, kako bo z njo, glede na razprodanost, 1750 pa si trenutno ne morem privoščiti), se s tem sicer še nisem ubadala, bi pa bilo naš Intersport zanimivo povprašati o tem dejstvu.
Uporabniški avatar
 javaman
V Intersportu v Siski in v Grosupljem so mi obakrat rekli 1 leto.

Je pa tukaj nekaj cudnega: cena 150 jurjev ni v katalogu Intersport 1.11. - 1.12., ampak v katalogu Fitnes 2006-2007, kar pomeni, da bi ta cena morala drzati vsaj do pomladi 2007.

V Grosupljem so mi rekli, da 1400-ke ne bo vec, v Siski pa so prejsno sredo rekli, da so 1400-ke posle, a da pride nova runda naslednji teden!?! Intersport v BTC-ju tudi ne bo vec 1400-ke dobil, ampak tam ne dobis niti 1750-ke, ampak le se 790-ko - razlog: imajo fransizo!?!

V Siski so drugace imeli razstavljene 790-ko (ki sem jo celo lahko stestiral) in na drugem koncu trgovine se 1750, 3000 in 5000. Pri 790-ki mi ni bila vsec cenenost tipk (se posebej za naklon) in pa glasnost pri najvecji hitrosti. Je pa trak z 1,5KM zdrzal mojih 82 kil brez problemov.
 SašaK
jman napisal/-a:V Intersportu v Siski in v Grosupljem so mi obakrat rekli 1 leto.

Ja, garancije je res samo eno leto, ampak na original škatli piše pa 3 leta (sem slučajno videla škatlo, bi rabila še dva pomagača, da mi jo dostavita :D )

jman napisal/-a:Je pa tukaj nekaj cudnega: cena 150 jurjev ni v katalogu Intersport 1.11. - 1.12., ampak v katalogu Fitnes 2006-2007, kar pomeni, da bi ta cena morala drzati vsaj do pomladi 2007.

Cena je ugodnejša, ker gre za "izbor leta". Za izbor leta nabavijo toliko in toliko komadov in jih potem prodajajo do odprodaje zalog. Baje so se pa pri tem nekoliko ušteli, ker niso pričakovali tolikšnega zanimanja in zaloge v tem trenutku ne zadoščajo povpraševanju. Četudi bodo nabavili nove zaloge, bi ravno zaradi "izbora leta" cena morala zdržati, ni pa nujno, ker pri nabavah veljajo določila iz njihovih medsebojnih pogodb in vprašanje je, če bodo lahko nabavili novo zalogo po tej ceni (oz. njihovi nabavni ceni - rabat + marža).

Jaz osebno ne bi kaj preveč računala na novo nabavo (čeprav pri tolikšnem povpraševanju bi se jim splačalo, tako da morda pa bo kaj iz tega). Dve leti nazaj smo kupovali namreč njihov simulator veslanja. Ko smo se odločili, da ga bomo kupili, tistega modela ni bilo nikjer več za dobiti (tudi neka varianta "izbor leta"). Razložili so, da se fitnes oprema dobavlja nekje avgusta, septembra se začne prodaja, ko oktobra / novembra ugotovijo, da bi kakšen dodatni kos še želeli, proizvajalec že zdavnaj nima več zaloge.

No, mi smo se potem peljali po zadevo v nam najbližji Intersport v Avstriji, kjer so zadevo imeli na zalogi (smo prej vse povprašali in rezervirali po e-mailu) - v Graz. Na koncu smo kupili enega čisto drugega (druga znamka, boljše lastnosti), ampak izbor so imeli kar precejšen.
Uporabniški avatar
 javaman
Sam se sedaj nagibam k 1750-ki.

Vec informacije se najde tukaj:
link

13 kg je tezji od 1400-ke, ker pa je trak samo 10 cm daljsi, domnevam, da gre dodatna kilaza na racun boljsega ogrodja in mocnejsega motorja (upam, da ima boljso izolacijo zvoka - oklopljeno s kovino in ne s peno).

Pa se v Grosuplju imam Intersport in mi je lazje prepeljat to glomazno skatlo , ki bo stlela iz avta, do doma tudi ce vozim 30 km/h. Se mi pa mudi tudi zaradi popusta, ki traja do konca meseca.
Uporabniški avatar
 javaman
Sranje, tudi 1750-ke ni vec.

@Hana:
Ali mi lahko poves, kaksne so bile dimenzije skatle, v kateri je bila zapakirana steza?
 HanaMB
Tekalna naprava KETTLER MARATHON TX1 ima tekaško površino v velikosti 140x51 cm, paket pa je bil po mojem spominu višji od 2 m in precej "debel" in hudo težki (so ga kar oni noter odnesli).
Lp
 SašaK
jman,

1750 sem v soboto gledala v KR v Intersportu v Supernovi (ne tam na obrobju KR proti Brniku ampak tam bolj v centru), sicer so pa imeli v Intersportu v centru LJ (nasproti Maxija) eno 1400 rezervirano do danes, pa niso vedeli, ali bo sigurno prodana ali ne.

Sem včeraj spraševala, če bodo še kaj naročili, pa so rekli, da zaloge v centralnem skladišču ni, tako da bo težka. So pa komentirali, da bi morali imetu ponudbo glede na to, da je zadeva objavljena v katalogu zima 2006/2007, ampak da še ne vedo kaj bodo, sploh jih je pa prodaja stez letos povsem presenetila.

BTW, jaz sem dobila eno izmed zadnjih zadnjih zadnjih 1400 :D Če se bo zadeva obnesla, si bom sčasom omislila kaj boljšega.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA