Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 MojcaZ
Pozdravljene!

Trenutno sem na prisilnem dopustu že drugi dan. :( Upam, da veste o čem govorim. Ženski problemi seveda. :oops: Ker pa je zunaj prelep sonček me vleče v naravo oz. na Golovec. Ali je tek priporočljiv v tem obdobju ali ne? Kaj počnete takrat ženske? Vseeno tečete ali ostanete doma na kavču? Ali pa imate kakšno alterativo v mislih.

Že en teden mi je muka brez teka, sploh ne vem kako bom zdržala potem 9 mesecev brez (zaenkrat še nisem noseča ampak enkrat ko bom - v bližnji prihodnosti 8) ). :oops: :wink: Mogoče bi pa Nataša lahko povedala kaj več, kaj zdej počne oz. ali sploh še lahko kej teče.
Sej vem, maratoni bojo vsi počakali, moja leta pa bežijo.

No zdej sm pa zašla s svoje prvotne teme. :oops: Pa če so pa bebice tok fajne. Danes sem vidla mamco in očkata z dvojčki. In glej ga zlomka, takoj se vzpostavi tisti čut in si potihom rečem "upam, da bom jest tut kmal tok srečka kot oni!" :D

Namen te teme je, da se malo ženske razpišete kaj počnete ko imate obisk in ste v prisilnem mirovanju oz. netekanju.

Lep dan še naprej!

LP, Mojca
Uporabniški avatar
 Z*
Nismo v prisilnem mirovanju oz. netekanju sploh. :shock: Menda ne sedimo križem nog in se smilimo same sebi, a ne. Normalno tečemo naprej.Slika
Uporabniški avatar
 Snezinka
Ojla,

Tudi jaz tečem 8) 8) 8)

In po teku se definitivno počutim bolje, kot pred njim :!:

lp
Snezinka
Uporabniški avatar
 vanja
Meni tak mesečni obisk ni še nikoli preprečil aktivnosti in sploh ne razumem, zakaj bi takrat morala mirovati?? :shock:
Mogoče je malo nerodno zaradi higiene, če sem izven civilizacije cel dan ali celo več dni, ampak se tudi to da urediti. Da bi vsak četrti teden morala čepeti doma??? Ni govora. :?
In tudi ne maram izraza "ženski problemi", ker je to preveč naravna stvar, da bi bila lahko problem.

Golovec je pa tako lep, da ne vem, kako zdržiš doma? :D

Pozdrav s sončne Primorske!
 Marinka
Seveda takrat tečemo. Literatura (Načrtovanje treninga po menstruacijskem ciklusu - v Dnevnik tekača) pravi, da je ta čas zaradi hormonskih in psiholoških sprememb najprimernejši za regeneracijo oziroma za trening v manjšem obsegu. Torej za lahkotnejši tek. In če se smem šaljivo navezat na oglase, v katerih se punce pogovarjajo s svojimi vložki (Povej mi, Cathrine....)....očitno se držijo zgornjega priporočila, saj ponavadi tam malce tekajo v belih oprijetih hlačkah ali pa delajo kaj podobno neobremenilnega za trelo in dušo. Od tod najbrž izvira tudi želja po pogovoru s svojim vložkom. :lol:
Uporabniški avatar
 MojcaZ
Na žalost imam močne bolečine v trebuhu. :cry:
Mogoče pa res to niso ženski problemi in sm se malo nerodno izrazila. Je čisto naravna stvar. Imaš prav!

Ja Golovec je pa res zelo lep v tem času. Se bom opogumila in šla ven.
Hvala za odgovore!

LP, Mojca
 ronja
Z* napisal/-a:Nismo v prisilnem mirovanju oz. netekanju sploh. :shock: Menda ne sedimo križem nog in se smilimo same sebi, a ne. Normalno tečemo naprej.Slika

Se popolnoma strinjam - to ni bolezen in ni šans, da me zadrži na kavču :) Sem pa ugotovila, da imam v tistih dneh več energije kot sicer... :?

Sicer pa sem tudi jaz veliko premišljevala in raziskovala o teku med nosečnostjo (ker to obdobje, upam, tudi mene kmalu čaka). Glede na vse prebrano in slišano sem se odločila, da s tekom med nosečnostjo ne bom prenehala. To seveda velja strogo samo ob normalnem poteku nosečnosti in seveda ustrezno prilagojeni intenzivnosti in trajanju teka. Načeloma velja prepričanje, da se med nosečnostjo ne smeš ZAČETI ukvarjati s kakšnim novim športom, ohranjanje starih rekreativnih navad pa je kvečjemu koristno.
Torej, upanje ostaja tudi za nas ženske :wink:
 Nataša
vanja napisal/-a:In tudi ne maram izraza "ženski problemi", ker je to preveč naravna stvar, da bi bila lahko problem

čaki, a "mesečni obisk" je pa ok? :lol: Saj menstruacija ni tko grda beseda... :wink: (Vanja, ne tko vzet, kot da te neki zezam, sam te politically correct izrazi so res smotani...pa teta s Krvavca...pa čišča...pa eh, svašta).

sama nikoli nisem imela bolečih menstruacij in sem vedno normalno tekla in športala. Je pa včasih lahko kakšna smotana in smešna situacija, kot enkrat, ko sem tik pred štartom tekme tekla na črpalko po tampone in še denarja nisem mela, je Staša posodla :lol:

O nosečnosti in teku pa še kaj napišem.
Uporabniški avatar
 jana teka teka
Tudi jaz se pridružujem razmišljanju drugih tekačic.

Tudi jaz ne preneham s tekom oziroma s katero koli drugo športno aktivnostjo. Ni ovir za tek, vsaj take vrste ne. :D

Škodi pa tudi ne, če te to skrbi. Drugače pa, če imaš krče in če zaradi njih ne gre oziroma če ti ne paše, pač takrat ne laufaj. :wink:

lep pozdrav
jana
Uporabniški avatar
 Z*
vanja napisal/-a:Da bi vsak četrti teden morala čepeti doma??? Ni govora. :?

He he, ne vem, zakaj sem se točno Vanje spomnila ob gornjem vprašanju. Verjetno sem težko čakala tale odgovor. :lol:
Na žalost imam močne bolečine v trebuhu.

Tudi bolečine so kdaj, a med tekom vedno izginejo, samo male teže je takrat začeti teči ... :roll:
 mojA
Jaz tudi tečem brez problema. In če imam boleč trebuh in težke, čudne noge grem sprva res počasi, potem je pa vedno bolje. Poskusi, morda bo tudi tebi odleglo. Je pa zanimivo. Opazila sem namreč, da mi ravno takrat najbolje gre, imam moč in hitrost, nekajkrat se mi je zgodilo, da sem imela menstruacijo ravno med tekmo in vedno sem imela super rezultat (no, tak, da sem bila jaz z njim zadovoljna). Poskusi, počas pa zihr, pravjo.
 HanaMB
Tudi jaz normalno tečem skozi ves ciklus. Tudi če me ščipa po trebuhu grem in po parih metrih se že počutim boljše :-), ko pridem nazaj pa sploh. Celo se mi zdi, da sem "tiste dni" (ha, ha) še posebno hitra.
Lp
Uporabniški avatar
 puncka
Na žalost imam močne bolečine v trebuhu.

Tudi bolečine so kdaj, a med tekom vedno izginejo, samo male teže je takrat začeti teči ... :roll:[/quote]

fizična aktivnost naj bi pravzaprav pomagala pri lajašanju bolečinskih krčev med menstruacijo..več migaš, manj te bo bolelo (načeloma, seveda so vedno izjeme). :wink:
Uporabniški avatar
 vanja
Nataša napisal/-a: čaki, a "mesečni obisk" je pa ok? :lol: Saj menstruacija ni tko grda beseda... :wink:

:oops:
Ja, res je, tudi mesečni obisk je grd izraz. :? Ampak menstruacija mi je zares nagravžna beseda. In potem iščem kaj boljšega (ma, še nisem našla). :D
 Nataša
kaj pa: mesečni dokaz čudovite plodnosti? :lol: :lol: :lol:
matr, že po primorsk zavijaš! :roll:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA