Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 mojA
Kaj pa je bilo to včeraj? Polna luna?
Meni se je tudi zgodilo doživetje s psom.

Zvečer. Tečem skozi naše osvetljeno naselje, toplo oblečena. Imam tople debele volnene rokavice. Pikajo me v roke, ampak grejejo. Odkar sem jih na prevroče oprala mi niso več prevelike, komaj jih še nekako nategnem na roke. Na glavi imam Hervisovo lučko za 990 sit, ki mi dela samo še na utripanje.

Ob cesti zagledam dve postavi, kako se pogovarjata, malo naprej spuščen večji pes. Brezglavo leta gor in dol.

Jaz lepo tečem, diham enakomerno, opazujem psa in upam, da bosta osebi nehali čvekati in me opazili. Na glas ju pozdravim.

No, pes me je tudi slišal in prišel pozdravit. Ves vesel in srečen (ne poznam pasme, mislim, da je bil Seter-če sploh obstaja, velikost nemškega ovčarja, rdečerjav, povešena ušesa, dolg nos) je tekal okoli mene, vedno bliže in bliže, tako da sem se ustavila. Nič hudega mi ni hotel, gledal me je neumno, kot bi se hotel igrati. Ni bil videti hud, prav prijazen pa tudi ne. Potem sem tekla naprej, pes pa z mano. Ni vedel, kaj bi. A bi bil prijazen ali raje malo hud. Potem sem ugotovila, da je to zaradi lučke, verjetno.

No, lastnica je potem le padla iz transa in ga začela klicati. Kuža se je pa odločil, da bo šel kar z mano. In sva šla.

Dokler ni začela še lastnica teči za nama. Pa smo bili trije. No, potem sem jo zaslišala kako kriči, počakajte. No, pa sem. Kuža me je kar stežka zapustil, ga je morala ves čas držati in odvleči proti domu. Je rekla, da so mu lučke všeč.

Nadaljevanje teka je bilo v redu, ker je blo zelo temno sem upala, da iz teme ne skoči kakšen slabše razpoložen pes. Pa ni.

Je bilo pa kar mrzlo včeraj, po nogah sem dobila skoraj ozebline.
Uporabniški avatar
 Snezinka
:D :D :D

mojA, zanimivo ni kaj... kako smo naenkrat postali zanimivi za pse. Jaz celo brez lučke 8) .
Je bilo pa včeraj res mrzlo, tudi jaz sem imela kar malo ozeblin po nogah. Moja pasja zverina je imela bolj zmrznjeno večerjo :wink:. Me pa danes predel, kjer se me je privoščil, kar lepo boli :? .

Včeraj ni bila polna luna, ravno obratno...prazna. Kaj bi šele bilo ob polni:?: :!:

lp
Snezinka
Uporabniški avatar
 mazi
No včeraj sem tudi jez šel teč z lučko Tiko. :wink: Na PST je šele pravo doživetje, saj so ceste in ulice do tja kar lepo razsvetljene... No na PST je bila pa popolna tema in brez lučke bi bil čisto preč :( Tema kot iz roga in ko sem takole tekel je kar naenkrat ''padla'' mimo mene tekačica in to brez lučke! Jaz sem se milo rečeno močno ustrašil - ni mi pa niti približno jasno kako lahko po taki temi teče kdo brez lučke? in to še ženska... :wink:
 mojA
No, jaz nisem bila. Snežinka? Sem pa tudi jaz skoraj "povozila" dva tekača brez lučke.
Uporabniški avatar
 Snezinka
Čist možno, da sem bila jaz :P ...strašim lučkasto civilizirane tekače in spravljam ob živce najboljše prijatelje na štirih nogah...

Če tečeš po temi se ti oči navadijo in sploh ni problem. Čez Mostec so tako ali tako luči, po pst-ju pa tako ni nekih pretiranih ovir na potki in gre.

Pozdravček,
Snezinka brez lučke
Uporabniški avatar
 mazi
Mene je predvsem tolažilo dejstvo, da je bilo npr. vsaj včeraj precej preveč :wink: mrzlo, da bi kakšen ''blaznež'' postopal naokoli in namenoma strašil tekače po PST...

P.S. mojaA - zakaj pa ne reklamiraš tvoje lučke, kot sem jaz?
Uporabniški avatar
 perpetruum
Snezinka napisal/-a:Čist možno, da sem bila jaz :P ...strašim lučkasto civilizirane tekače in spravljam ob živce najboljše prijatelje na štirih nogah...

Če tečeš po temi se ti oči navadijo in sploh ni problem. Čez Mostec so tako ali tako luči, po pst-ju pa tako ni nekih pretiranih ovir na potki in gre.

Pozdravček,
Snezinka brez lučke

...tudi sam tečem velikokrat po tem odseku...brez lučke in res ni nobenih problemov...ravno nasprotno, mi je prav pomirjujoče, da je realen svet okrog mene malo prikrit... :)

pa fajn je, ke ne vidim na Suunto-ta...tako me ne moti ne tempo, ne HR ne čas in tečem čisto po občutku :D in je precej drugač, kot če ves čas razmišljam kaj mi kaže inštrument...

ja, je pa malo treba popazit od mostička pri Biotehnični do priključka na PST, da si ne zviješ glešnja v kakšni luži/luknji...vse ostalo do skakalnice v Mostecu je oblvladljivo...čeprav sem pred kratkim videl nekega hitrega kolesarja brez luči, ki je povozil količek, ki ovira predirekten dosto na mostiček tik pred Koseškim bajerjem :? mislim, da je bil malo sam kriv, saj naj bi bili kolesarji na tej poti nekoliko de-priviligirani proti uporabnikom lasdtnih nog brez pripomočkov (ne vem, če ni kolesarjenje celo prepovedano...?) :?

lepe predbožične nočne...z lučkam ali brez...vam privošči...

perpetruum
Uporabniški avatar
 legionar1983
če srečate kšnega tekača z masko, ki pokrije celo glavo, le učke se vidijo, v črni tekaški opravi z odsevniki, to sem jz 8)
ampak redko kdo laufa ob enajsti, dvanajsti uri zvečer, tk da večinoma laufam kr sam...
kdaj pa kdaj grem tud ob kšni sedmi uri zvečer, ampak pol dobivam opazke, da se nindža približuje, enkrat je eden celo z rokami začel proti meni mahat, seveda, bil je hec :)
zato raje, pa tud zarad pomanjkanja cajta, laufam tako pozno zvečer...
moja pot vodi iz kardeljeve ploščadi, do Wtcja, mimo hipodroma, do save in ob savi navzgor, mal po dunajski, nazaj do stožic, mimo vtcja zopet in končno, do študentskega bloka A na kardeljevi ploščadi....
prav prijetna potka, še posebej ob dežju, ko mirne duše čofotam po lužah :)
ko je led, je malo manj prijetno, vendar gre...sneg je pa itak klasa zase...
teden in pol nazaj, se mi zdi, sem srečal eno skupino tekačev z lučkami....so se ravno pri hipodromu obračali...mogoče kdo med vami? ura je bila pol sedmih, ali sedem, ne vem več...
Uporabniški avatar
 ATA
Glih kr sm pršou z teka pri polni luni... :lol:

Dons nisem imel namena teč, ker sem včeraj naredu kar dolgo turo(dolgo zame) :shock: Pa sm si reku, če mi je pa ON zgoraj zrihtal luč pa ne morem ostati doma. :P Svetlo je bilo tako,da so se vidle samo najsvetlejše zvezde. :oops: Mal me je sicer grizlo v ušesa, ker nisem vzel traku vendar se je splačalo. :( Tukaj pr ns ne srečaš laufarja še podnev če ni turistov, sploh pa ne ponoč. :shock: :shock: :shock:

Počasi se daleč pride, hitreje pa še dalje!!! :D :D
Uporabniški avatar
 Damijan
Tudi jaz ravnokar prisopihal domov. Res, ni lepšega, kot ob polni luni tečt. Letos to storil že tretjo polno luno zapored, tako da sem v dnevnik napisal kar 3. lunin tek.

Nobene lučke niti malo pogrešal, čeprav sem tekel tudi po precej slabih poljskih poteh. Nekajkrat sem pomahal lastni senci, ki je bila prav nenavadno ostra. Kdo pravi, da tečem sam?!

In še - ko je pokrajina pokrita s slano, se mi zdi, da je še bolj čarobna, kot če je pobeljena s snegom.
Uporabniški avatar
 perpetruum
res je bila včeraj čista čarovnija...

nisem imel namena laufat, ker sem bil malo utrujen od praznikov...a ko sem se peljal zvečer iz Lj proti Ajdovščini čez Podkraj sem kar vzklikal od lepot...od stare pošte do Podkraja je še par cm snega po tleh in smrekah, tako da efekt srebrne zime še pojača...

sem si rekel, da tega pa ni za zamudit in sem zavil do mosta čez Vipavo v Žabljah, se preoblekel in že tekel...Vipava je kar visoka, tako da je žuborenje vode še pojačalo efekte pravljice...

na žalost sem se kar hitro ustavil...po dveh km sem začel čutiti bolečino v levi mečnici (ali je to ahilova kita...?)...in po treh km sem le še šepal...to je sedaj že tretjič v zadnjih dveh tednih, tako da se bojim, da sem za malo daljši okrevalni počitek... :( :( :(

vseeno čarovnija ni minila...tudi počasen šepajoč sprehod med zamrznjenimi sadovnjaki in preoranimi njivami po blatnem kolovozu ob tekoči reki je bil krasna uvertura za nočni počitek... :)
 mojA
Tudi jaz sem bila včeraj čisto navdušena in prevzeta. Nekajkrat se mi je zazdelo, da se mi približuje avtomobil od zadaj, pa sem potem ugotovila, da je samo luna tako svetla. Pa zvezde.

V letošnjem letu nam vsem želim čimveč lepih LUNINIH TEKOV !
Uporabniški avatar
 mazi
Tudi jaz sem se včeraj okoli 17:00 odpravil na tek od Koseškega bajerja po PST... Že sam jezerček je deloval kot toplice pozimi in čarobna meglica nad PST -jem. Da o luni in čarobnem sončnem zahodu sploh ne govorim... :laola Skratka enkratno...
Uporabniški avatar
 miro
Danes sem tekel iz Mojstrane proti Radovni, takoj iz vasi je pot zelo ozka in vijugasta , zato sem se umaknil avtomobilu , ki sem ga zaslišal zadaj, pa sem" slišal"(prebral iz ust) šoferja kako je rekel sopotnikom glej tepca. Avto je bil Mariborske registracije , vendar šofer ni bil štejerc saj ni zraven izustil "čuj".
Sedaj pa sem v dilemi , zakaj mi je rekel cepec, ali zato , ker sem se umaknil avtomobilu , ali pa zato , ker sem tekel v klanec?
Drugače pa je bilo vse enkratno, sama belina okoli in...
Lp
Miro
Uporabniški avatar
 Vreme
@Miro Čuj jaz mislim, da si ga narobe razumel, verjetno je rekel:"Jaz tepec pa se vozim z avtomobilom" .. :D
  • 1
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 74

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA