prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 jaguar
pred 1 mesecem sem kupil v hervisu suunto t3. nekej časa je dealo še vse normalno zadnji tedn al pa malo več pa mi ura zacene zgublat signal, utrip se ne osvežuje več, recimo danes mi ze pred treningom ni hotelo kazat pravega utripa med treningom je utrip ostal na okrog 130 pol je pa koncu skocu na okrog dvesto pa ceprav ga sploh nisem imel toliko. na vsake toliko pa ujame signal in skoci na pravi pulz vendar potem tam kr ostane namesto da bi sledilo spreminjanju pulza. pas pred vsako uporabo navlazim in ga dam gor.
če se komu kaj sanja kaj je z uro narobe ali kaj jaz narobe delam naj prosim pove.
Uporabniški avatar
 Lucifer
Marbit je baterija v pasu fuč, če maš takga k se jo da zamenat. Jst mam takga , ampak Polar, in ko je batrija skor prazna, začne neumnosti zganat. Mogoč je to to, kej več pa servis.
LP Lucifer
 magija
sam imam tudi T3 pa dela izredno dobro. imam sicer podobne izkušnje s Sigmo, problem je bil v bateriji, tako da prvo poskusi zamenjati baterijo.
lp magija
Uporabniški avatar
 perpetruum
tudi meni se je dogajalo podobno...zamenjal sem baterijo in je sedaj OK :)

...sem bil pa zelo žalosten v fitnesu (Konex), ker lahko vsi lastniki energetiksov in pasov od ur Polar uporabljajo na kardio napravah svoj pas, moj (Suunto) pa ne dela :cry:

ima kdo kako idejo, kako bi tekaško stezo prepričal, da spoza in prizna moj pas...?

lp...perpetruum
Uporabniški avatar
 olson
HOJLA!

Jaz imam pa celo sunto t6 pa mi prav tako ne dela pas na kardio napravah :cry: ,pa ne samo to,še z marsičem nisem zadovoljen naprimer z višinometrom,pa kaj bi o tem pisal jaz sem se že sprijaznil z tem,čeprav je v katalogih tako lepo pisalo v tej stvarci :( .Edino stvar,ki mi je na tej stvarci všeč je dizajn in štoparica z neumejenimi vmesnimi časi.Skupna ocena za :--(

lp OLSON
Uporabniški avatar
 perpetruum
olson napisal/-a:HOJLA!

Jaz imam pa celo sunto t6 pa mi prav tako ne dela pas na kardio napravah :cry: ,pa ne samo to,še z marsičem nisem zadovoljen naprimer z višinometrom,pa kaj bi o tem pisal jaz sem se že sprijaznil z tem,čeprav je v katalogih tako lepo pisalo v tej stvarci :( .Edino stvar,ki mi je na tej stvarci všeč je dizajn in štoparica z neumejenimi vmesnimi časi.Skupna ocena za :--(

lp OLSON

zelo si kritičen Olson....tudi jest imam Suunto T& in bi mu vseeno dal pozitivno oceno (npr. 3-4)...

višinomer je pač relativna stvar in se menja glede na zračni tlak....ampak relativno višino in hitrost vzpenjanja pa poda dovolj natančno za spremljat treninge...

merjenje hotrosti in pretečene razdalje je v okviru pričakovanega...pri meni cca -3-5 %, ne da bi ga skalibriral...

štoparca je krasna in tudi prikaz povezanih podatkov (ki jih vseh niti ne razumem še) na računalniku....

manjka mi podatek o kadenci (tako pri teku, kot na kolesu), rad bi si sprintal še kaj drugega kot EPOC in HR...(mogoče ne znam...?) in rad bi da bi mi pas deloval tudi v fitnesu....samo to pa je že stvar borbe med konkurenčnimi podjetji....po moje. verjetno sta Energetics in Polar nekako povezana poslovno...in zato tudi kompatibilna...??

kakorkoli....sem zadovoljen, da imam SUUNTO-ta in mi je ogromno že pomagal pri samo-analizi tekaških začetkov (da sem se malo bolje spoznal :) )....a skrivaj pa malo pogledujem proti Polarju... :?

lp...perpetruum
Uporabniški avatar
 husein
No ko sem se že skoraj odločil kaj kupit pa spet dilema. Omahujem med Suuntom t6 in X6hrm ter Polarjem axn500. Polarja sem že skoraj odpisal zaradi velikosti oz. debeline ter merilca srčnega utripa.
Mi lahko kdo svetuje, kaj bi bilo najbolj primerno za gorske teke in alpinizem?
 jaguar
evo baterija zamnejana in pas dela normalno, sam se mi pa se usen cudn zdi da je crknu po enem mescu
 magija
vprašanje, koliko časa se ta roba valja po skladiščih in trgovinah.
Uporabniški avatar
 perpetruum
hm...
v šestih mesecih, od kar sem (srečni :D ) lastnik Suunto T6 sem menjal baterijo v uri 2x, v pasu 2x (prvič že po enem mesecu) in v fudpod-u 2x (pri drugem poizkusu sem pokvaril navoj, a so mi ga pri uvozniku prevzeli, poslali v Nemčijo in mi ga popravljenega brez plačila vrnili :D bravo Suunto !)...

za pas sem mislil, da je kriva moja začetna navdušenost, saj sem si HR kontroliral praktično pri vsakem opravilu (iz firbca pač :oops: )...

baterije niso ravno zastonj, ampak olajšava je, da jih lahko načeloma (če nisi štorast in z dvema levima rokama, kot jest) sam zamenjaš...

lep tek...perpetruum
Uporabniški avatar
 yogo
Že tri leta je na mojem zapestju Suunto X6HR. V uporabi je vsak drugi dan (gorski tek, planinarjenje in turno smučanje) ali še pogosteje, za kar porabim ~ dva kompleta baterij na leto. Baterije menjam sam, ob tem pa še temelito očistim uro in pas.
Do sedaj še nisem imel težav z samo uro, oddajnikom, programom ali prenosom na računalnik.
Največ mi pomaga višinomer, seveda ga moraš nastaviti na zadnji znani nadmorski višini. Se pa zračni tlak spreminja in višina lahko odstopa za nekaj deset metrov.
Praktično uporabljam vse funkcije razen merilca naklona, res pa elektronski kompas občutno skrajša življensko dobo baterij.
Oddajnik mi dela na vseh fitnes napravah in tudi oddajniki Polarja in Sigme se razumejo z mojim X6HR.

lp Yogo
 Petrac
Sam imam merilec Polar M52 in imam podobne težave. Ugotovil sem, da se mi te težave pojavijo na začetku (prve pol ure) treninga, če nimam dovolj zategnjenega merilca okoli prsnega koša. Ko zategnem elastiko in oslinim kontakte je spet vse OK.
Uro imam že vsaj 5 let, vmes 2x na servisu na zamenjavi baterije, kjer so mi izmerili tudi pas.
 slomare
živio!

pred kratkim sem si kupil uro SUUNTO T3, v enmu fitnesu pa mi niso dali zraven navodil za uporabo v slovenščini.

Lepo prosim če jih kdo ima, da mi jih pošlje na mail. Če pa jih po mailu ne more poslat pa naj mi sporoči na moj mail pa mu bom dal naslov.

moj mail marko_spacapan@yahoo.co.uk

za vaše odgovore se lepo zahvaljujem

lp marko
 slomare
med imenom in primkom je podčrtaj
Uporabniški avatar
 perpetruum
yogo napisal/-a:Oddajnik mi dela na vseh fitnes napravah in tudi oddajniki Polarja in Sigme se razumejo z mojim X6HR.

lp Yogo

...imaš mogoče kako idejo kako bi svoj HR pas od Suunto T6 prepričal da oddaja signal na Energetiksove fitnes naprave...?

...v Conexu mi je inštruktor v fitnesu rekel, da je problem v kodi...skratka, cenejši modeli pulz-metrov signala naj nebi imeli zakodiranega...boljši modeli pa ja (da ne pride do zmede na tekmovanjih, kjer mrgoli razno-raznih lastnikov teh elektronskih pomagal...)...

kako prepričati napravo, da se de-kodira in pošlje podatek napravi konkurenčne firme?...

se lepo zahvaljujem za morebitni nasvet...

pp

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA